• 10 savaşa katıl, cumhuriyeti kur, devrimler yap, 30 ülkeyle siyasi olarak savaş, iç sorunları bastır,sonra gel de içme. yaptıklarını yazmaya, dertlerini yazmaya zaman yetmez.
    atam az içmişsin.

    ''fikirler kurşun geçirmez'' biz onun fikirlerini örnek aldık. yediği içtiği kendine herkesin.

    hee siz zaten yedi yirmi dört hurma, zeytin yiyorsunuz mk.
  • o dönemler sigaranın zararları bilinmediği gibi doktor tarafından tavsiye edilen bir üründür. özellikle kilo kontrolü için. alkollü içecekler de ayni şekilde bilinen zararları yok denecek kadar az, sadece dini sınırlamalar var. o dönem için kötü örnek olduğu söylenemez.
  • eskiden sigara içenleri çok kınardım (nefesim kesilirdi). dertlenince,yalnız kalınca arkadaşın oluyormuş.. düşünün ki milyonların hakkı sizin üzerinizde, paşamız da kalabalık içinde yapayalnız hissedenlerden miş.
  • vatanı kurtar. yokluklar içinde çalış didin ölüme kafa tut. corağın ortasında sanayi oluştur. dava uğruna çalışırken annenin cenazesine bile katılama ama bu aminakodumun gençliği sigarayı rakıyı örnek alsın? oğlum biz siz değiliz. trolluk yaparken kendinizden çıkarım yaparak yapmayın.

    biz ideallerini örnek alıyoruz gazi paşanın. cumhuriyeti yükseltme ülküsünü örnek alıyoruz.

    engelle
    başlıklarını engelle
    istiklal mahkemelerinde yargıla
  • savaşlar, salgın hastalıklar hatta basit hastalıklar yüzünden ölümlerin sıradan sayıldığı yıllarda yaşamış bir insanın, diğer bir çok çağdaşları gibi yegane eğlencesi içki ve sigara. bu geleneği yaşatıyoruz, yaşatacağız.
  • sigara ile rakıya gelene kadar sosyal medyanın insanları nasıl dejenere ettiğine değinilmeli bunlara önlem alınmalı ya da aaa öyle birşey yapılmaz günah diyip her türlü naneyi yiyenleri ayıklamak lazım zaten ne demişler hacıdan hocadan karanlık geceden korkacan diye insanlar sigara rakı yüzünden mi ona buna çoluk çocuğa tecavüz etmeye kalkıyor adamın kız arkadaşına laf atıp dövenler, çalışan kızcağıza neler yapıp öldürenler bir çok örnek var yazık bunlar sigara alkol yüzünden değil bunların çözülmesi gerek
  • hakli oldugunu varsayarsak, o yillarda sigaraya karsi bakis cok cok farkliymis. gunumuzde farkinda oldugumuz zararlar o zamanlar bilinmiyordu, hatta kullanilmasi tesvik ediliyordu zamanin brosurlerinde. atam da ictigi icin duzenli olarak, genelde elinde. ozellikle raki ile fotograf cektirmeyi tercih ettigini dusunmuyorum. zira raki icerken fotografi var ama cok ufak bir yuzdesi raki icerken cekilmis hali. butun fotograflarinda raki var yazmissin bu da troll ve karalama icin yazilmis oldugunu dusundurtuyor insana, gerceklikten cok uzak cunku. ayrica alkol aliskanliginin zararlarinin da farkinda olmadigini ve biliyor olsaydi birakacagini dile getirmistir. ısmet inonunun hatiratlarindaydi galiba bu dialog hatirlamiyorum.
  • iyi olan bir çok davranışını örnek almamış insan beyanatı. keşke sigara ve rakı içip bir de kitap okumayı da örnek almış olsaydınız. beyniniz yerlere akmazdı en azından.
  • (bkz: anakronizm) nedir nasıl uygulanır konulu bir deneme.
hesabın var mı? giriş yap