• kendisi ile tanisma istegim nyc'deki imza gunu hafta ici 7'de oldugundan ve o saatte bir de onu beklemek icin fazla yorgun olmam sebebiyle suya dusen komedyen. paul berbatti ancak sotd all-time ilk besimde.
  • sevimli adam, yaşı ilerliyormuş gibi görünse de illüzyon gibi bir şey olmalı, çünkü yaşlanmıyor ne fiziki ne de akli olarak.
    arada conan'a çıkınca sanki benim programıma çıkmış gibi seviniyorum nedense -programı da o derece benimsemişim. birkaç gün önce gene oraya çıkıp nerd do well adlı kitabının reklamını yaptı.

    az önce de şöyle bir tweet atmış: "of course when you get inside it's awesome! so long london aquarium and thanks for all the fish." the hitchhiker's guide to the galaxy'ye selam çakarak bir kez daha gönlümü fethetti.
  • star wars hayranı ingiliz aktör. filmin oyncularından kenny baker ve peter mayhew ile tanışmış ama en korkunç tanışması harrison ford ile olmuş anlattığına göre. comic-con'da "paul" filminin söyleşisinden inerken harrison ford da "cowboys & aliens" söyleşisi için sahneye çıkıyormuş. " 'merhaba, ben paul'den simon pegg. büyük bir hayranınızım.' diyeceğim yerde 'aaah, han solo!..' diye bağırıp kaçtım." diye anlattı bu karşılaşmayı.
  • sigourney weaver hayranıymış kendisi.
  • insanı mutlu edebilen yegane oyunculardandır kendisi. sesi ve bakışları hakkında derin duygularım var.
  • fragmandan göründüğü kadarıyla yeni filmi a fantastic fear of everything ile gene iyi bir projede yer almış gibi duran sevilesi aktör.
  • geçenlerde david lynch'in mulholland drive'ı için "watched mulholland drive again last night. such a wonderful, extraordinary uncompromising, exemplary piece of cinema." şeklinde tweet atmış olan supersempatik komedyen-aktör.

    https://twitter.com/…pegg/status/211792332524236800

    ayrıca mulholland dr hakkında öyle konuşması sanki filmi ben çekmişimcesine gururlandırdı beni, o kadar benimsemişim lynch babamı.
  • babalar günü ile ilgili olarak "can't believe this is my third annual tweeting of this but... happy father's day motherfuckers!" şeklinde mesajı ile takipçilerine iletmiştir.

    şimdi söyleyin bana, kral mı değil mi ?
  • kuvvetle muhtemel 2013 sonu gibi vizyona girecek yeni filmi the world's end ile sevenlerinin heyecanlanmasına yol açmış aşmış aktör.

    nick frost ve edgar wright ile de mükemmel kombinasyonu oluşturmuşlar yine.
  • hot fuzz, shaun of the dead, how to lose friends and alienate people, run fatboy run, paul filmlerinin tümünde nokta atışı oynamış, aldığı bütün rollere cuk oturan mütevazi aktör. gerçekten bu sektördeki en sevimli, en samimi adamlardan birisi. özellikle paul filminde dokunduğu noktalar çok kritikti. herkesin izlemesini tavsiye ederim.

    bununla birlikte shaun of the dead, pegg-frost ikilisinin izlediğim ilk ve sanırım en çok bilinen filmi. post-apokaliptik temalara (fallout olsun, the walking dead olsun, geçtiğimiz günlerde stephen king'in mahşer kitabını aldım mesela...) hasta olan benim ilgimi çekmişti ve bu post-apokaliptik temanın mizahla yoğurulmasını hiç beklemiyordum. şahane bir filmdi, kesinlikle izlenmeli. şu sahneyi sevmiştim mesela: http://youtu.be/mqq8y9sjp7o ve ayrıca düşünmüştüm ki shaun'un zombilerin farkında olmaması gerçekten de insanların birbirinden kopukluğunu simgeliyor olmalı.

    (aynı şekilde ender rastladığım post-apokalips/mizah türünde zombieland'i de beğenmiştim, herkese de tavsiye ederim, the social network'ün başrol oyuncusu eisenberg ve the amazing spider-man'de gwen stacy'i oynayan emma stone başarılı performanslar sergilemişler)

    ''we are never more creative than when we are at odds with the world, and there is nothing so artistically destructive as comfort.'' demiş, pegg. yani ''hiçbir zaman yumurta kapıya dayandığında olduğumuzdan daha yaratıcı değiliz, ve hiçbir şey sanata, estetiğe yıkıcı değildir konfor ve rahatlık kadar.''
hesabın var mı? giriş yap