• kahve muhabbetinin en önemli üç konusudur. din biraz daha alkol muhabbetine kaçar gerçi... yoksa anadolu'nun ücra köşelerindeki kahvede dinle alakalı bir şey söylense, töre derler, sikerler.
    kahve muhabbetti diyoruz da, üniversitenin hazılık yılında kitabımızda yer alan bir araştırma vardı. ingilizler araştırmış. erkekler kendi aralarında spor ve siyaset konusunu çok sık konuştukları için dostlukları daha uzun sürüyormuş, diyordu araştırma. belki bizle taşak geçiyordu, belki de haklıydı ingilizler, bilemeyeceğim.
  • uzak durulası 3 konu.
  • bu üçü adeta rant tezgahı haline gelmiş. bu hale gelmesinin en büyük nedenlerinden biri, insanların bu konularda konuşabiliyor olabilmesidir. sağlık bu başlıkların altında ciddi manada yer almaya başladı. ve de psikoloji de her bir boka bilinçaltı ve her yaramaz çocuğa hiperaktif diye diye bu başlıkların yanında yer edinmeye başladı. işin bir diğer tuhaf yanı içinde gayet güzel ve de kaliteli sohbetlerin olabilceği bu konuların en boktan yerinden girip fiziksel ve psikolojik olarak zararlı hale getiriyorlar(bkz: yarı cahil) ve (bkz: yarım doktor)
  • (bkz: bermuda şeytan üçgeni)

    t: saatlerce tartisip hicbir sonuc alamayacaginiz, sonunda kufurler yagdirarak, (veya yiyerek) ayrilacaginiz konu basliklari ucgeni.

    gercekten de bermuda seytan ucgeni gibi, icine bi kere girdiginizde dagilmadan cikmak imkansiz gibi, en iyi ihtimalle sinirleriniz bozulur.

    son gunlerde ulkemizdeki ekonomik gelismeleri de goz onune alirsak, dini, ekonomi ile degistirebiliriz. benim 2000li yillarin basinda gordugum atesli, ateist-dindar tartismalari son zamanlarda sozluklerde veya sosyal medyada artik pek gorulmuyor. bunun bir cok nedeni olabilir ama bence insanlarin artik bu tip tartismalardan sogumasi. eski nesil icin tartisilcak her seyin tartisilmis, ve herkesin kararini vermis olmasi. yeni nesilin ise pek takmamasi.

    siyaset konusmak tabii ki gerekli, ama butun gun siyaste konusan, siyasi icerik (caps vs ) paylasan insanlari da pek saglikli gormuyorum. her seyin kurtulusunun bir partinin degismesi olarak gorunmesi ise bana gore sadece bir illuzyon. yine de umuyorum her sey guzel olur.

    son olarak, spor ve fanatizm. azalarak bitmesini temenni ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap