• yönetmenliğini (bkz: sean mcnamara) 'nın yaptığı başrollerinde george lopez, jamie lee curtis, carlos penavega ve (bkz: marisa tomei) 'in oynadığı 2015 yapımı başarılı bir film. imdb linki şu adrestedir. film yaşanmış bir hikayeye dayanıyor: kısaca amerika'da kaçak yaşayan öğrencilerin okuduğu carl hayden lisesi öğrencilerinin , mıt gibi sayılı kolejleri ile su altı robotik yarışmalarındaki başarılarını anlatıyor.

    eğitim nasıl olmalı diye fikir edinmek isteyenler zevkle izleyebilir.
  • filmin ana hikayesini oluşturan 4 liseli çocuğun ve danışmanları rolünde yer alan george lopez'in yürekten performanslarıyla sıcak bir atmosfere sahip olan 2015 yapımı bir başarı hikayesi. senaryo klasik bir şekilde tekamül etse de, içten oyunculuklar filmi ayrı bir yere taşıyor. bununla birlikte abd'de göçmenlerin yaşadığı toplumsal konular, film üzerinden sathi; fakat etkili bir şekilde aksettirilmiş. kısacası son zamanlarda izlediğim pek iyi yapımlardan biridir.
  • october sky gibi ya da eğitim üzerine çevrilmiş filmleri sevenlerin izlemesi gereken sıcacık bir yapit. 4 lise öğrencisinin katıldıkları robot yarışmasında elde ettikleri başarıyı anlatıyor.
  • gerçek bir hikayeye dayanan, hispanik (meksika) kökenli çocukların bir araya gelip su altı robot yarışmasına katılmalarını anlatan seyri güzel bir film.

    oyunculardan okul müdürünü canlandıran jamie lee curtis'i yaşlanmış olarak görünce insan bir garip oluyor.

    gerçek hikayede çocuklara koçluk yapan iki kişi var ama filmde bu tek kişiye indirilmiş, filmdeki ismi de bu iki kişinin isminin birleşiminden yapılmış.

    amerikanın toplumsal sorunlarına değinmekle birlikte, amerikayı amerika yapanın ne olduğuna dair mesajı da veriyor.

    mcfarland filmi de hispanik kökenli çocukların başarılarını konu alıyordu ve her ikisi de 2015 yılında çevrilmiş. sanırım hollywood'daki abiler bir şeyler anlatmaya çalışıyor.
  • lisede bir armageddon filmini izleyerek gaza gelip mühendislik yoluna baş koymuş birisi olarak şu filmin genç dimağlar için ne kadar çok esinlendirici olacağını hayal bile edemiyorum. o yüzden izleyip izlettirmek lazım.

    filmin anlattığı olayla ilgili wired'da yayınlanan orjinal makale:
    http://archive.wired.com/…/archive/13.04/robot.html

    daha yeni tarihli yeniden yayınlanmış hali:
    http://www.wired.com/…nt-kids-cheap-robot-beat-mit/

    gençler şimdi ne yapıyor:
    http://www.wired.com/2014/12/spare-parts/

    2004'teki yarışmanın tanıtımı ve mit ekibinin aracının sunumu:
    http://web.mit.edu/rov/www/oldsite/document.html

    gençlerin yazdığı, stinky'nin tasarımının anlatıldığı rapor:
    http://www.sciencefriday.com/…e/000/035/35614-1.pdf
  • gerçek bir hikayenin beyazperdeye yansıması ancak bu kadar güzel olabilirdi. başarız hayatlar, 4 lise öğrencisi ve bir öğretmenin mükemmel başarı öyküsü. izle, izlettir cinsten.

    ayrıca geçen şu diyaloğa hiç yabancı değiliz.

    --- spoiler ---

    basmakalıp genç zihinler az hizmet almış toplulukta iyi şeyler yaparlar

    --- spoiler ---
  • "yedek parçalar" anlamına gelen ingilizce söz öbeği.
    mühendisim ben arkadaş. anlamam öyle filmmiş sanatsal baş yapıtmış. bu kelimeleri gördüğümde aklıma gelen şey büyük ihtimalle yurt dışından sipariş vereceğimiz yedek parçalar ve onların kocaman rakamlarla ifade edilecek olan euro veya dolar maliyetleridir.
  • hearthstone heroes of warcraft oyununa 1 manaya oynanabilen spell kartlarıdır. 7 tanedir.

    armor plating: minion'a +1 can verir.
    emergency coolant: bir minion'ı dondurur.
    finicky cloakfield: bir minion'ı gizler.
    reversing switch: bir minion'ın atak ve sağlık değerlerini değiştirir.
    rusty horn: bir minion'a taunt özelliği verir. ona atak yapılmasını sağlar.
    time rewinder: bir minion'ı tekrar ele aldırır.
    whirling blades: minion'a +1 atak verir.
  • asker bulmakta sıkıntı yaşayan amerikan ordusunun bünyesindeki meksika kökenlilere ve diğer etnik gruplara yaptığı orduya katılın çağrısı.. her zamanki ucuz başarı hikayelerinden biri daha.. teşekkürler hollywood, şaşırtmadığın için..
  • abd'de kaçak yaşayan 4 liseli gencin imkansızlıklar içinde hazırlandıkları bir su altı robot yarışmasındaki başarılarını konu alan bir film. savaş, askerlik vb. değil de mühendislik çerçevesi içerisinde bir kahramanlık filmi denebilir. ayrıca hikaye gerçek hayattan alıntı.

    --- spoiler ---

    yalnız, film sonu ile hayal kırıklığı yaratıyor. yarışmada çok kısıtlı bir bütçe ile birinci olan bu arkadaşların bilim yolunda ilerleyeceği hayali kafada dolaşırken, fiilmin sonunda bu arkadaşların akıbeti anlatılıyor. birisi lokanta açıyor, öbürü makine mühendisi olmasına rağmen sınırdışı ediliyor, tornacılık yapıyor ve en nihayetinde asker olup afganistan'a gidiyor falan fişmekan. al sana amerikan rüyası.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap