• aslında bu ikisi (bkz: whatsapp vs bip) gibi de degil gibi de.

    fizy ilk basta turkcell'in bazı paketlerine ücretsizdi fakat şu anda üç şarkıdan neredeyse ikisi premium üyelik istiyor. hoş spotify de pek farklı değil ama hiç değilse içeriği daha zengin gibi de degil gibi de. bilemedim.
  • fizy kotadan harcamaz (turkcell için tabiki)
    spotify daha zengin içeriklidir
    ikisinde de müzik listeleri oluşturabilirsiniz
    ikisini de çevrimdışı kullanabilirsiniz
  • fizy ses seviyesi olarak daha yüksektir, spotify daha kısıktır.
  • fizy kullanımı bana çok daha zor geliyor. oyum spotify'e.
  • hem spotify hem fizy kullanan birisi olarak şunları söyleyebilirim;
    genel kullanım;
    -spotify daha çok dokunarak şarkını bulmayı ve kendi yazılımı ile istediğin içeriği önüne getirecek şekilde programlanmış (netflix tarzı). mümkün olan en az zamanda istediğin/beğeneceğin şarkıya ulaşmayı amaçlamış
    - fizy'de bu özellik biraz daha kısıtlı, illa ki bir şeyler yazıp araman lazım

    müzik kalitesi;
    - spotify eq flat seçilirse ses yüksekliği normal ve daha geniş bir dağılım veriyor (bass-mid-tiz)
    - fizy müzik kalitesine değil daha çok bas ve tizlere basıyor. spotify'dan geçtiğinde "ooo ne güzel len sesler" diyorsun ama kaliteli değil. şahinci gardaşların seveceği tarzda çalıyor. çok uzman değilim ama sağ-sol kulak arasına ms farkında delay verip müziği derinleştiriyor sanırım.
    müzik kalite karşılaştırmasını (bkz: apple * vs samsung *) gibi düşünebilirsiniz. hangisini seviyorsanız ona daha yatkın olursunuz.

    kütüphane kalitesi;
    -spotify her türlü basıp geçiyor ama yılların verdiği bir birikim var
    -fizy için turkcell'deki yazılımcılar antin kuntin uygulama`:(yok bip yok dergilik vs...)` geliştireceklerine biraz daha kullanıcı verilerini derleyip düzgün bir analiz ile geliştirme yapması lazım.
  • spotify'ın gözleri bağlı alacağı versus.
  • spotify'a hakaret olan versus.
  • yakın zamanda hattımı turkcell'e taşıdığım için ve spotify'ın kapladığı alandan çok rahatsız olduğum için fizy'e geçtim. burada okuduklarımdan dolayı pek geçesim yoktu aslında. özellikle de fizy'de aranılan şarkıların bulunamaması hakkındakiler. evet, spotify çok daha fazla şarkı barındırıyor ve fizy'de gerçekten de bulamadığım birkaç şarkı oldu. fakat depolama alanı küçük boyutta bir telefon kullanmam fizy'e çok çabuk ısınmamı sağladı. fizy'de ses seviyesinin spotify'dan yüksek olduğunu söyleyebilirim. son olarak fizy nostalji çok güzel lan. sırf bu nedenle oyumu fizy'e veririm.
  • fizy de sarki yok amk. sevdigim cogu yabanci sarkiyi bulamiyorum bu yuzden spotify.
  • fizy ses kalitesi olarak spotify'ın çok önünde.
hesabın var mı? giriş yap