• reklamıdır. netflixin zaten olayı bu. sahte bir word of mouth etkisi yaratarak dandik dizi ve filmleri bile izletir. kafanızı nereye çevirseniz netflix reklamı vardır. amaç, sizi meraklandırmaktır.
  • verilen aşırı reklamlar.
  • borcumuz olması. ben katılsam dayanabilir miyim düşüncesi olabilir
  • popüler tüketim ürünlerinin bir eşiği var oraya kadar reklam, emek, her ne çaba ise yapılır, o eşiği aştıktan sonra iş sürü psikolojisine giriyor.
  • boş vakit
  • basit, eğlenceli ve yarışma havasında geçen bir dizi. al sana analiz işte, bitti gitti. şunun üstüne analiz kasan ya beyinsizdir ya da beyinsizleri etkilemeye çalışan birisidir.
  • herkese yetecek paranın adil olmayan bir yarışla birilerine keyif bir kişiye de anlamsız bir servet olmasıdır. severiz böyle şeyleri.

    insanların hayalini kurduğu ve yaşadığı şeyler de aşağı yukarı bunlar.

    - üniversite sınavında herkesi geçerek en iyi bölümlere yerleşmek
    - piyangoyu kazanıp hayatı doyasıya yaşamak.
    - ne pahasına olursa olsun zengin olmak, bu uğurda yalan söylemek, en iyi dostlara kazıklar atmak.

    birbirimizi öldürmeden bir tür squid game'in içinde yaşıyoruz zaten. dizi de buna değinmiş. çocukken böyle değildik. yarın ne olacağı umurumuzda olmazdı. 10 sene sonra ne halde olacağım diyerek şimdiden hayata küsmezdik. sadece oynardık, başka bir şey düşünmeden keyif almak için arkadaşlarımızla başka hiçbir şeyi umursamadan oynardık.

    kendi hayatıma bakıyorum, mahallede dokuz taş, saklambaç, evcilik, mahalle maçı oynadığım insanlar şimdi nerede? bazen çarşı pazarda görünce bir baş selamı, nasılsın iyi misin soruları ve herkes yoluna.. beraber geçen günleri toplasak aylar eder. kollarımızı birbirimizin omuzuna koyup hiç ayrılmayacak dostlar gibi gezerdik.

    ama ayrıldık. kapitalizm, farkettirmeden çarkları arasına bizi aldı ve hiçbir samimiyetin kalmadığı bir yarışın, kim daha güzel yaşayacak ve bu uğurda neler yapabilecek yarışının içine bizi çekti.

    (bkz: biz büyüdük ve kirlendi dünya)
  • herkes izlemiş diye izledim kendi adıma.
  • aptal aşık rolü yapan asgari ücretli ve zengin erkekleri kendine aşık eden kızların olmaması, genç yaşta şirket yöneticisinin olmaması, villa mercedes suv olmaması, gayri-meşru ilişki ve çocuk olmaması vb. örneklerin olmaması
  • safsata içeren yaklaşımdır. 1800'lü yıllara ne götürürsen götür, büyük ihtimal sapık, cadı, dinsiz vs algılanıp idam edilirdiniz.

    sadece squid game mi çok izleniyor? la casa de papel az mı izlendi mesela? orada insanlar öldürülmüyor mu? testere (saw) serisi az mı izlendi de onlarca bölümü çekildi? teen slasher türü çok mu az izlendi de friday the 13th, nightmare on elm street, halloween gibi onlarca filmi olan kült seriler ve kült karakterler sinema tarihine damgasını vurdu?

    bir de böyle şeyleri netflix olmasa bilmeyecek bir kitle var artık. televizyon=netflix algısında büyüyen insanlar var. yoksa yıllar önce zaten japonlar battle royale diye efsane bir film çekmişlerdi. kaldı ki dünyada kült bir yere ve ağırlığa sahip animeler, squid game'den çok çok daha fazla izlenmekteler ve çok çok daha doludur içerik, tarz, çarpıcılık vs adına. ve son olarak; dünyada milyon dolarlık ciro yapan oyunların içinde pubg diye bir şey var. farklı bir şey mi squid game'den?*
hesabın var mı? giriş yap