• 1 kasım 2014 ssc napoli as roma maçı macinda roma' yi 2-0 eze eze yenmis takim. jose callejon tam bir bebek yuzlu katil performansiyla oynarken, ligdeki formlarini surdurecek gibiler.
  • sürreal bir 2015 takvimine imza atmışlar.

    soldan sağa gonzalo higuain, marek hamsik, jose callejon

    https://pbs.twimg.com/…ia/b323l8ycaaatvmg.png:large

    ve teknik direktör!..
    imparatooor.. rafa benitez!..

    inanmazsanız bakın:

    https://pbs.twimg.com/media/b33a5macaaawibh.jpg
  • transfermakt' a göre, seri a da 252,05 milyon euroluk değeriyle juventus'dan sonra 2. en değerli takımdır. feyenoord bile 54,60 milyon euro lan. neye niyet neye kısmet.
  • maçlarını izlediğim kadarıyla...

    hücuma topluca çıkıyorlar ve yetenekli hücum hattına sahipler. trabzonspor'umuz defansif olarak zorlanacak. fakat napoli fizik olarak bizden üstün değil. medjani ve belkalem bu adamları durdurabilir. mamafih hamsik için özel bir önlibero gerek. bu da maalesef salih olabilir. çünkü ideal defansta medjani ve belkalem oynamalı.

    napoli'yi tek vuracağımız yer duran toplar ve kontra atak. adamlar duran toplarda ve kontra ataklarda zayıflar.

    ersun hoca bu turu atlamak istiyorsa içerde de dışarda da tamamen kontraya dayalı oynaması lazım. ayrıca antremanlarda zaten iyi olduğumuz duran toplara daha fazla çalışma gerek.

    ayrıca napoli defansı blok defans yapıyor sanki. rakibin bireysel yeteneklerini durduracak bir yapı görmedim. bu yüzden mesela milan maçında madara oldular.
  • şampiyonlar ligi ön elemesi'nde athletic bilbao elenmemizle birlikte 2014 yazı takımımız için fazlasıyla hareketli oldu. gelen oyuncuların yanı sıra takımdan ayrılan oyuncularımızın sayısı oldukça fazlaydı. ilk 11'de değil belki ama yedek kulübemizde ciddi anlamda değişiklik yapmasını bekliyorduk transferlerin. sezon ortasına yaklaştığımız şu günlerde ise yaptığımız transferlerin ilk 11 çıktığını söylemek mümkün. peki sallantılı geçen şu dönemde yeni oyuncularımız nasıl performans gösteriyor? 5 oyuncu için kendimce bir değerlendirme yapmak istedim.

    gelenler
    1) kalidou koulibaly
    2) jonathan de guzman
    3) michu
    4) david lopez silva
    5) mariano andujar

    kalidou koulibaly

    krc genk'ten 7m € gibi ciddi bir bedelle kadromuza kattığımız 23 yaşındaki fransız/senegalli savunmacı benim için en heyecan verici transfer. savunmada fiziksel olarak rakiplerini bezdirmesinin yanı sıra bir savunma oyuncusu için iyi bir tekniği var. yer yer ileriye çıkışlarıyla hücumda bir kişi fazla olmamızı sağlıyor. uzun boyu sayesinde rakip ceza sahasında büyük bir tehlike yarattığını da belirtmek gerek. cezalı olduğu empoli maçı ve süper kupa maçı öncesi oynanan parma maçı hariç bu sezon ligde her maç ilk 11 başladı.
    ama malesef raul albiol'le gerekli uyumu sağlayamadılar savunmada. neredeyse her maç halısaha ayarında goller yiyoruz. bunu bireysel olarak bir oyuncuya yüklemek yerine savunmanın tamamını suçlamak daha doğru olur gerçi. savunmada bir kişi saçma bir hata yaptığı zaman başka- en az- bir kişi daha saçma bir hata yapıyor. süper kupa'da* juventus'tan yediğimiz ilk gol güzel bir örnek bahsettiğim şeye. bu hatalar zincirindeki en azından kendi payını ortadan kaldırabilirse çok çok değerli bir oyuncu olur ileride. ( yazıyı yazarken bu sezon yediğimiz golleri izledim de albiol sen ne cins bir öküzsün ya)
    juve'nin golü: https://www.youtube.com/watch?v=fy_wt48ty-c

    jonathan de guzman

    takıma katılmasına en çok sevindiğim futbolcu. kulübeden oyuna dahil oluyor ligde. her takıma böyle her işi yapan futbolcu lazım ama bizim gibi "bir futbolcu gerekirse hem sağ bek hem sol açık oynayabilmeli" kafasındaki takımlar için de guzman gerçekten değerli. geçen seneki orta saha rotasyonumuzda değişikliğe gittik malumunuz. valon behrami hamburger sv'a, blerim dzemaili galatasaray'a gönderip, her ne kadar forma giymese de marco donadel'i de serbest bıraktık. bu değişiklik ortamında kendisi de sahada "noluyor lan burda" şeklinde geziniyor. takım biraz oturduğunda çok yarar sağlayacağını düşünüyorum rotasyonda. 6m€ verdik, zarara uğrayacağımızı sanmıyorum.
    young boys maçındaki hattrick'i ve hagimsi golü: https://www.youtube.com/watch?v=lsouheugo0s

    michu

    swansea city'den kiralık olarak kadromuza kattık bu çılgını. transfer olurken kafamda soru işaretleri vardı. tamam, michu önemli bir etki yaratabilir çoğu takımda ama bizim sistemde bu adamı nereye koyacaktık? nitekim bir yere koyamadı rafael benitez de. takımdan goran pandev'in ayrılmasıyla "aha yeni pandev michu olacak" dedim ama o da olmadı. üstüne bir de sakatlandı. henüz 5-6 maçta forma giydiği ve onlar da ilk maçları olduğu için michu'yu değerlendirme dışı tutalım en iyisi.

    david lopez silva

    o da ortasaha'da yaşanan değişim sonucu espanyol'dan 5m€ karşılığında kadromuza dahil oldu. başlarda ön yargılı davranıp ısınamadım kendisine. rafa'nın daha fazla la liga'dan oyuncu almasını istemiyordum. ancak oyunuyla birazcık kendisine ısınmamı sağladı. geri bölümde pas trafiğini yönetiyor, soğuk kanlı. yanında walter gargano varken inanılmaz baskı yapmasına gerek kalmıyor zaten. yalnız baskı yapması gereken maçlarda ortalardan kaybolması büyük dezavantaj. orta ve alt sıra takımlarıyla oynadığımızda istediklerini sahaya yansıtıyor ve "iyi ki almışız" dedirtiyor. ilerleyen haftalarda kendisini roma'ya juve'ye karşı döktürürken de görmek isterim.

    mariano andujar

    çok doğru bir kararla pepe reina'nın kiralık sözleşmesini uzatmadık. rafael cabral'ın takımın 1 numarasını temelli devralmasıyla yedek bir kaleciye ihtiyacımız vardı ve tecrübeli andujar'ı aldık. kendisi henüz forma şansı bulmadı ama rafael sakatlanırsa yerine reina'nın girmeyecek olmasını bilmek beni rahatlatıyor. o yüzden onu da iyi ki almışız. ( bayern reina'yı ne yapacak onu ben de çözemedim.)
  • ihtiyar, buralarda benitez diye bir hıyar varmış biz onu arıyoruz.

    (bkz: 27 şubat 2015 uefa avrupa ligi kura çekimi)
  • wolfsburg'u çılgınlar gibi eleyip, yarı final ilk maçında şu dakikalarda dnipro karşısında etkisiz oynayan takım. bahis takip ettiğim kadarıyla şöyle söyleyebilirim ki; napoli sürekli sürpriz yapan takım. evinde lecce ile oynasın, h1 dersin, 2 tane yer sonra gider wolfsburg'u eler. şuan dnipro karşısında etkisiz. ilk maçı 2-0 kaybedip gidip orda 3-0 kazanacak çılgınlığa sahip bir takım. hatta tam tersi. kazanın gençler sizin tarafınızdayım ben, h1 oynadım.
  • rafael benitez'in real'e gidişiyle harıl harıl hoca arayışında olan takım. 3 aday var:

    unai emery: sevilla fc'den €1m zamlı sözleşme önerisi aldı. sadece şampiyonlar liginde oynayan bir takım teklif getirirse tekrar düşünürüm demiş. kişisel tercihim kendisinin gelmesi yönünde ama olmayacak gibi maalesef.

    sinişa mihayloviç: bu sene cidden çok iyi iş yaptı sampdoria ile. takımdan ayrılacağı açıklandı ama zaten haftalardır adı bizimle anılıyordu. 1 yıllık sözleşme ve net €1.6m önerdik. emery olmazsa o gelecek. muhtemelen seneye takımın başında onu göreceğiz.

    luciano spalletti: adı geçiyor ama ben daha destekli bir kaynak görmedim. belki kendisiyle temasa geçilmiştir ama basına detaylı bir anlaşma koşulu yansımadı.
  • 2014-15 sezonunda italya ligi 5. si olmuş ve uefa avrupa ligi 2015-2016 sezonunda gruplarda yer alacak takım.
  • vites yükselten takım, san paolo'da fiorentina'yı insigne ve higuain'in golleriyle 2-1 yendiler.
hesabın var mı? giriş yap