• sürücü kurslarının en sevdiği adam sikme parolası. ben ehliyetimi 2007'de almıştım yanlış hatırlamıyorsam, o zaman demişlerdi ki "kardeş bak stajyer ehliyet olayı gelecek, sınav şöyle zor olacak, ilk 2 sene yanında biri olmadan kullanamayacaksın, hata yaparsan boku yedin direkt ehliyeti alıcaklar". he abim he deyip sınava girip almıştım ehliyeti o zaman. sonracığıma daha sorgulamadım tabii.

    bugün ekşi duyuru'daki bir duyuruyla tekrar farkına vardım ki, son 30 senedir ülkemizin kanayan yarası haline gelmiş bu olay. sanıyorum ülkemizin en uzun soluklu efsanelerinden biri haline gelmiş. okuyoruz:

    http://www.eksiduyuru.com/index.php?m=d&id=278077

    -ya yeni ehliyet alanlara 2 senelik stajyer olayı falan varmış diye duydum. benim bildiğim bu senelerdir ortalarda gezen efsane gibi bi şeydi, gerçekleştiriliyor mu yoksa?

    -ben 5 sene oldu ehliyet alalı,o zaman da vardı aynı muhabbet, hatta 5-6 aya çıkar diyorlardı :) şimdi ne olur bilmem ama...

    -valla 15 sene önce ehliyet alanlar da duymuştur herhalde bu muhabbeti. şehir efsanesi bence, ha ben kanıp almadım mı ben de aldım.

    -ben alalı 32 sene oluyor o zaman da vardı bu muhabbet

    -ulan hala ayni palavrayla adam sikiyorlar demek. 2003 de aldim, bu son donem bundan sonra stajer ehliyet sistemi geliyor diyorlardi.

    -ben 2005'te aldım, o zaman da vardı, o gazla aldım ehliyeti.

    -2007'de aldım, o zaman "bu son dönem önümüzdeki yıla geliyor" diyorlardı.
  • almanya'da var olan seydir. eger 2 senelik stajyerlik süresince kirmizi isikta falan gecerseniz, ehliyetinize el konur. bildigim kadariyla, geri almak icin tekrar sinava girmek, yüzlerce avro para dökmek gerekir.
    bir de böyle bir hatadan sonra stajyerlik süresi 4 yila cikariliyordu sanirim.
  • aralık 2007'de kayıt olurkene "siz o yasadan yırtacak son dönemsiniz" dendi, ağustos 2011'e geldik hala aynı durum geçerli.
  • aralık 2003'de kayıt olurkene '' siz o yasadan yırtacak son dönemsiniz'' dendi abime, ağustos 2011'e geldik hala aynı durum geçerli.
  • aralık 2010'da kayıt olurkene bu konuda herhangi bir şey söylenmedi, ağustos 2011'e geldik hala aynı durum geçerli..
  • yaklaşık 6 yıldır ortaya atılan "geçilecek" söylentileri sürücü kurslarının bir numaralı sloganı olmuş ve bu sayede çok iyi prim yapmışlardır.
  • dedikodusu tekrar tekrar dönmeye başlayan efsane.

    tek şaşırdığım nokta ise uzun süre araba almayı düşünmemesini ya da ekonomik durumu buna el vermemesine rağmen, sırf stajyer ehliyet çıkacak diye ehliyet kurslarına dünyanın parasını dökenlerle aynı havayı solumamdır arkadaş. ulan zaten stajyer ehliyet demek 2 sene boyunca, kırmızı da geçersen-hız yaparsan-alkollü kullanırsan kısacası yapmaman gerekenleri yaparsan sınava tekrar gireceksin demektir. zaten araban yok/almayacaksın, otomatik olarak trafiğe de çıkmayacaksın. ee o zaman ha normal ehliyet almışsın ha stajyer almışsın fark etmez.

    ehliyet her zaman ihtiyaçtır, buna bir şey demem ama sadece ve sadece 'olm stajyer ehliyet alınca böyle böyle oluyormuş' gazına gelmeyin, hele hele senelerce araba direksiyonuna oturmayacaksınız bu muhabbetin döndüğü yerden hızla kaçınız..

    not: yalnız bu sefer ciddi ciddi çıkacak gibi* http://gundem.milliyet.com.tr/…/1528756/default.htm
  • kısa dönem askerlik kalkıyor ile ölümüne kapışan efsane.
  • efsane olmaktan çıkıp gerçek olmuştur. 2 ağustos 2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan ek madde 17'ye göre şöyle tanımlanmıştır.

    "ek madde 17- ilk defa sürücü belgesi alanlar en az bir yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edilirler.
    aday sürücülüğün süresi, aday sürücülerin sürücü belgelerinin iptal edilme ve yeniden sürücü belgesi alma şartları ile diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir."

    sanırım henüz ilgili yönetmeliklerde bir düzenleme yapılmadı veya yapıldıysa da detayları çok belli değil.

    kaynak: http://www.resmigazete.gov.tr/…13/08/20130802-1.htm
  • yürürlüğe girdi mi girmedi mi yoksa ne zaman girecek merak ettiğim şey.
hesabın var mı? giriş yap