• 13 yıllık nba hayatının içine 2 normal sezon mvp'si sığdırmasının yanında oynadığı oyuncuların değerini artıran ve hatta onlara ödül kazandırtan steve nash ile assist kategorisinde rekorlarıyla öne çıkan 15 yıldır profesyonel anlamda istatistik kitaplarını tekrardan yazan jason kidd'in karşılaş(tır)masıdır. ikisinin de hall of fame'e girmesi kesin gibidir.

    bazı yönlerden karşılaştırmak gerekirse, dediğim gibi nash özellikle takıma yeni katılmış oyuncuların istatistiklerini tavana vurdurtmasıyla ünlüdür. misal boris diaw. suns'a katılmadan önce son sezonunu 4.8 sayı 2.6 rebound ve 2.3 asist ile tamamlarken, nash'in bir bakıma kanatları altında yerini alınca ilk sezonunu 13.3 sayı 6.8 rebound ve 6.2 asistle tamamlamış bu da ona en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünü getirmiştir*. phoenix'e gelen oyuncuların en iyi sezonlarını yaşamalarının temel nedenlerinden biri onların dehşet hücum taktiği* olabilir ama bu taktiğin temelinde de steve nash gibi ultra paylaşımcı bir guard bulunmakta. kariyerine phoenix formasıyla başlayıp ardından dallas'a nowiztki'nin yanına giden ve sonra tekrar yuvaya dönen bu guard bulunduğumuz 2009/2010 yılında çoğu otoriteyi şaşırtıp** istatistiklerini üstüste mvp aldığı yıllardaki haline getirmiştir. ancak gariptir bu başarıya ve performansa kobe bryant ve lebron james yanlısı medya tarafından fazla dikkat çekilmemiştir.

    jason kidd için öncelikle söylenmesi gereken şey bir sayı aslında. 10535. nba tarihinde john stockton'ın arkasında 2. sıradadır bu kariyer normal sezon asist miktarı ile. rekorlar üzerinden kidd'i anlatmaya devam etmek gerekirse, yine nba tarihinde 15000 sayı 7000 rebound ve 10000 asist istatistiğine ulaşmış ve doğal olarak aşmış tek oyuncudur. aynı zamanda bir sezon içinde en çok 700 ve 500 üstü asist-rebound istatistiğine sahip oyuncudur. bunu 6 kez yapan diğer oyuncular ise magic johnson ve oscar robertson'dır. bonus olarak da 2 adet olimpiyat altınına sahiptir.

    bu tarz rekorlar göz önüne alındığında kidd nash'in önündedir ama her ikisi de bu spora yaptığı ve yapmaya devam ettikleri katkılarla hiçbir zaman unutulmayacaklardır.

    bu tanıtıcı ön bilgiyi verdikten sonra aklıma bir ukte de gelmedi değil. kendi takımlarındaki ikili oldukları oyuncularla elde ettikleri etkinlik mesela. nash için nowitzki ve amare düşünülürken aynı şekilde kidd için kenyon martin ve nowiztki ilk aklıma gelen isimler olmakta ve bu ikililerin tek pota maçının akıbeti merak edilmektedir.
  • steve nash daha hızlı basket bolu sever ve biraz daha seridir , jason kidd onun kadar değildir.
    jason kidd aha topu kaybetti dediğinizde asist yapmıştır***, nash o kadar değildir.
    jason kidd mavericksten önce uzun seneler vasat bir takımda oynamıştır o takımdan yıldız olmayan oyuncuları yüceltmiştir**, steve nash görece daha iyi adamlarla*** oynamıştır.

    ikisinin de ortak özelliği oynadıkları adamlara basamak atlatmaktır. ben bile oynasam iyi istatistik yaparım. kidd'i daha çok severiz gönlümüzde yeri başkadır o ayrı.
  • nash gurbet ellerde ekmek mücadelesi verir, kidd doğup büyüdüğü topraklarda.
  • nash hücumda, kidd defansta öne çıkar.
  • kidd savunma yapmasını da bilir hücumu en iyi şekilde yönetmesini de. nash ise sadece hücumu en iyi şekilde yönetir, savunmayı beceremez.
  • ikisi de saf oyun kuruculuğun son kalan kalelerindendir ve en önemli iki temsilcisidir. kanımca jason kidd savunmasıyla, olağanüstü saha görüşüyle ve kuvvetiyle daha öndedir, öte yandan steve nash daha çabuk ve skorerdir. jason kidd idolümdür, steve nash ise en beğendiğim playmakerlardan birisidir.

    ayrıca;

    (bkz: #11366740)
  • nba live 98 oynadığım günlerde ikisi de phoenix suns oyuncusuydu. o zamanlar nash, kidd'in yedeğiydi.
  • kidd 2-3 cm daha uzun ve bir hayli daha kaslıdır nash e nazaran. nash daha iyi şutördür daha skorer oyun tarzına sahiptir. steve nash çok da güzel futbol oynar. kidd daha iyi pasördür, allstarlara asistleriyle renk katan isimlerdendir. ikisinin de miadları dolmak üzeredir ki kidd artık performans olarak uzatmalardadır, boşlukları dolduracak isimler de hazırdır.
    (bkz: chris paul)
    (bkz: deron williams)
    (bkz: derrick rose)
  • steve nash, çok rahat maç alır. jason kidd alamayabilir, zira skor gücü zayıftır.

    asist gücü insanüstü iki varlığı, pas yeteneği açısından karşılaştırmak ise hıyanettir.
  • ikiside çok büyük oyuncudurlar. kidd biraz daha komple bir oyuncu olmasına rağmen nash yaptığı işlerde en iyisidir.
hesabın var mı? giriş yap