• unutulmaz irlandalı. bu irlandalı solak futbolcuyu pek severdim doğrusu. evet yıllarca futbol oynadı da, hiç bir zaman bir roberto carlos olmadı. yetenekleri sınırlı da olsa, tekmeye koyduğu kafasıyla can oldu, canan oldu.
    efendim gencecikken mersey'in kırmızılarına dahil oldu. arada biraz pişmesi için başka bir yere postalandıysa da, yirmisini bitirmeden liverpool'un sol beki idi bizim irlandalı. king kenny'nin istifasından sonra yerine gelen ulubatlı souness'in kıydıklarından sadece birisi idi. aston villa'ya satıldı ve olaylar gelişti. yıllar sonra ulubatlının, liverpool kariyerinde yaptığı en büyük hata olarak staunton'ı satmasını göstermesi pek manidardır.
    villa'da pek başarılı olan irlandalı ki kendisinin irlandalı olduğunu beş kilometre öteden anlamak pek mümkündür millî takımda da döktürmüştür. millî takım kariyerinde dalya diyen ismin 2002'de ülkesinin kaptanı olduğunu da vurgulamalı. kariyerinde bazen orta sahanın soluna çekildiyse de, asıl yeri beklikti önemle hatırlatayım. yıllarca sol bek olarak oynamış bendenizin, bu hususta hâli ile hassas olduğunu vurgulamalı.
    ikinci liverpool döneminden sonra tekrar villa'ya dönen isim coventry city forması giyiyordu en son. hayatı çoktan yarıladıydı. çocukluğumun yıldızı ile belki bir daha raks edeceğiz, kim bilir, lacileri çekip çekmeyeceğini elbet zaman gösterecek...
  • lacileri cekip irlanda milli takiminin basina gecmistir. dun aksam tabancali birisi tarafindan tehdit edildigi de ajanslara dusmustur.
  • kendisi irlanda milli takımı'nı 2008 avrupa futbol şampiyonası'na goturemediginden, birkaç ay once kovulmuştur. halefi ise buyuk italyan hoca, futbolun kitabını yazmış olan giovanni trapattoni. (buyuk ihtmalle) (kaynak: dedikoducu tabloid gazeteler)
  • yaklaşık bir sezondur football league two ekibi darlington'ı çalıştırıyordu, ta ki geçtiğimiz haftaya kadar. ekip ligin şamar oğlanı olunca geçtiğimiz hafta nihayet kovuldu, takımın başında sahaya çıktığı son maçta kulübün en düşük seyirci rekorunun kırılmış olması da vahim tablonun özeti gibi.
hesabın var mı? giriş yap