• ikili forvetin artık günümüz futbolunda yeri yok. top rakipteyken iki forvetin başı boş rakip yarı sahasında takılma lüksünü kimse karşılayamaz. 3-4-3 sistemi dersen anlarım 3-3-3-1 sistemi dersen de anlarım ancak 3-3-4 sistemini kimse kullanmaz.
  • çok saçma sistem ama bi fm oynama isteği verdi
  • futbolda artik mevkilerin çok bir önemi yok, herkes yetenkli olmak zorunda. van dijk'in ayağı bizim ligin en yetenekli oyuncularından kötü değil. ayni şekilde bekler artık hem uzun hem hızlı. 5-3-2 ile sahaya çıkan takım aslında 3-5-2'de oynuyor olabilir. artık bek/kanat oyuncuların yeteneği bunu belirliyor. futbol artik tamamiyla takim halinde oynanmasi gereken bir oyuna evrildi, bu yüzden su stoper bu forvet demenin pek bir anlamı yok herkes savunmacı herkes hücumcu olmak zorunda.
  • 3 5 2 oynayan takım tarafından 10 luk olurlar
  • bunlar çok yazıldı çizildi. bunların hiçbirisinin olacağını düşünmüyorum. sıkı ve mücadeleci futbol her zaman kazanır. bu bahsedilen sistemler futbolcunun ufkunu kapatır, işi bilgisayar oyununa döndürür ve futbolu tamamen endüstriyelleştirir. bu dünyaya bugüne kadar her şeyi harika olan bir futbolcu gelmedi.(mevki anlamında söylüyorum). eğer ayağı iyi olan stoper denilince aklınıza ilk van dijk geliyorsa futbolu son beş senedir takip ediyorsunuz demektir. cannavaroyu'nun top ile beraber olan becerisini, materazzi'nin geriden oyun kuruşunu izlememişsinizdir. en iyi oyuncular her zaman vardı. 1962 dünya kupasında da vardı bugün de var. aralarında bir fark yok. en üst düzeye ulaşan insanlar daima var oldu. ve bu sadece futbolla sınırlı değil.
  • dünkü mbappe’nin şu dizilişe karşı oynadığını düşünsene. taktik hazırlarken savunmayı da düşünmek gerekli.
  • ayağı düzgün bir stoper tarafından defanstan atılacak isabetli 1 pasa bakar bu taktiğin çökmesi.

    sonra 10 tane nasıl yedim diye oturur ağlarsın.

    tutmayacak taktiktir
  • guendouzi midir ne sikimse o vitaminsiz arsenalliyi stoper oynattığını görünce gerisini okumadım kardeş resmen üşenmemiş tespiti patır patır sıçmışsın.
  • ust duzey futbolculara sahipseniz oynayabilirsiniz. aksi durumunda her hucumda fileden alirsiniz topu. bizim lig gibi statik futbolun oynandigi oyunun cok durdugu bir ligde yakin zamanda uygulanmasi mumkun degil.
hesabın var mı? giriş yap