• dünyanın en büyük call center yalanı. ama tam yalan da değil. zira kainatta zamanın yol açtığı değişimlerin tamamı bir güncelleme kabul edilebilir. mesela isp'ye meteor mu düştü? "binamızın iskelet yapısında ve çalışanlarımızın vücut ısısında bir güncelleme var" diyebiliriz. mesela fiber kablosunu fare mi kemirmiş? "fiber kablomuzun sağlamlığında bir güncelleme oluyor".

    bu yalanı detect etmek de çok kolay: "ne zaman bitecek?" diye sorun.

    eğer "bilemiyoruz çünkü bu güncellemeler allah tarafından yapılıyor" deniyorsa belli ki güncelleme lafı süzme yalan. yine çok geniş bir zaman aralığı veriliyorsa mesela "10 saat" deniyorsa yine yalan. eğer 2 saat sonra aradığınızda tekrar aynı zamanı söylüyorsa (mesela yine 10 saat) kesin yalan. katıksız yalan. orada verilen süre sizin bir daha ne kadar süre aramanızı istemediklerinin süresi oluyor.

    ne zaman yalan değil:

    3 gün önceden "güncelleme yapılacağından şu saatler arasında sistemimiz erişilmez olacaktır" haberi veriyorlarsa o planlı güncellemedir doğrudur. ama zaten öyle bir bildirim yapılsa call center'ı aramanıza gerek kalmayacak.

    o yüzden galiba peşin peşin bu lafın her daim yalan olduğuna hükmedebiliriz.
  • "fikret bey bankaya(!) kadar gitti, onun yetkisi olduğundan biz düzeltemiyoruz" mealindeki teknolojik kılıflı yurdum insanı yalanıdır.
  • ttnet müşteri hizmetlerinin sürekli kullandığı, şirket politikası haline gelmiş cümledir. genel olarak müşterilerinin sorunlarını bu cümleyle açıklığa kavuştururlar. bu güncellemenin bittiğine bu güne kadar rastlayan pek olmamıştır. telefon kapanmadan önce son sözleri sorun devam ederse bizi tekrar arayın olacaktır.
  • -iyi günler, 28 kişilik ailemin tamamını full kapsamda sigorta ettirmek istiyorum. yıllık 45.000tl, tabi yazın kredi kartı numaram...
    +üzgünüm efendim sistemimizde güncelleme yapıldığından talebinizi alamıyoruz..

    ***
    -iyi günler, yeni yaptırdığım 28 daireli apartmanımdaki her daireye ikişer digiturk bağlatmak istiyorum. yazın kredi kartı numaram...
    +üzgünüm efendim sistemimizde güncelleme yapıldığından talebinizi alamıyoruz..

    ***

    gerçek hayatta bu diyalogları da duymadığım sürece asla inanmayacağım bir yalan. hükümetten, call center'a bütün güncellemeler bizim aleyhimize oluyor nedense. hayır tipimizde mi bir şey var bilemedim.
  • öncelikle;

    (bkz: pegasus airlines/@vote)

    şimdi bu entry niye zamanın ötesinde?

    (bkz: şu anda sistemlerimizde bir güncelleme var/@ssg)

    bu neden debe'de? ben yazılımcı değilim diye mi tamah etmiyorsunuz lan lafıma? biri beni aydınlatsın.
  • küçükken inanırdım :d
  • (bkz: yapı kredi) de her gün 00:00-08:00 arası olan hadise
hesabın var mı? giriş yap