• maneviyata, içe dönüşe göndermeler yapan türk yapımı film.
  • film izlerken içine çekiyor. cevap arıyorken duymadan görmeden bulacak gibisin, belki de buldun.
  • film şehirde bunalımından kaçıp kendini anadolu'nun çorak topraklarına vuran biri hakkında geçiyor. yönetmen düşük bütçe ile iyi film çekmiş ve kamera açıları çok başarılıdır.
  • film çok iyi bir fikirle yola çıkıp, kurgudaki ve oyunculuklardaki çiğlikler sebebi ile tam olamamış bir çalışma nazarımca, aslında mekan çekimleri fotoğraflar harika, konu da güzel ama dediğim gibi olamamış. bir kere filmde ara ara gösterilen ve aslında hikayede önemli bir kilit imge olan mantıkut tayr üzerinde neredeyse hiç durulmamış, öyküdeki karakter değişinleri ve geçişleri çok acemice oldu bittiye getirilmiş vs, ama yine de izlemek lazım, emeklere sağlık...
  • ece özdikiciyi izlemek güzel oldu
  • tasavvuf, mesnevi,sufizm gibi konulara göndermeler yapan film.

    fakat filmi izlerken insan, bir mesaj ne bileyim bir öğüt falan bekliyor, tabi film konsepti gereği sukut ederek bunu izleyiciye bırakıyor desek gereksiz bir çok diyalog mevcut?

    ayrıca böyle bir filmde bir namaz sahnesi, bir ezan sesi, az da olsa bir kur 'an öğretisi olsa daha iyi olurdu.
  • 2018 yapımı cafer özgül filmi.

    --- spoilerımsı ---

    açıkçası senaryoyu belli bir yere kadar öldür beni filmine oldukça benzettim. yine aynı şekilde bilinmeyen bir köy ve köyden bir türlü gidemeyen kişi/kişiler. öldür beni filminde olayın aslında bir araf olduğu filmin sonunda verilirken, burada ana karakterimiz filmin içinde "öldüm ben galiba araftayım değil mi?" diye replikler söylüyor(ki haksız sayılmaz öyle emareler çokça başına geliyor). he tabi sonrasında işi maneviyata falan bağlıyorlar ve film sonlanıyor. içerisinde elbette çeşitli islam öğretilerine çokça gönderme vs. mevcut. ancak filmin çok fazla detay vermeden oldu bittiye getirilmesi, "felsefi sohbetlerin" 1-2 replikte kalması eksileri olarak sayabilirim. velhasıl, vasatı geçemediği kanaatindeyim. eğer islam öğretilerine, geleneklerine ilgi duyuyorsanız göz atmanızda fayda var derim.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap