• şimdi ucuz ve ìbadullah balıklar alınır ezilir püre falan haline getirilir. sonra da yengeç olarak mı kakalanacak yoksa ahtapot diye mi yutturulacak ne ise işte o cins böceğin veya hayvanın* etinden bir miktar tadımlık esans katılır. mesela "bu yengeç bacağıdır arkadaşlar" deniyorsa yengeçin kıskaçları takılır bu balıklı karışımın ucuna ve aynen dondurularak uyduruk olmasına rağmen fahiş fiyatlara satılır. ama bu işlemden* geçmiş yengeç bacağı taklitlerini paketin içindekiler bölümünden bulabilirsiniz çünkü yazar eşşek gibi "bu surumidir" diye ve beğenmiyorsanız almazsınız.
  • dandik bir malzeme olmakla beraber, hos salatalar hazirlayabilirsiniz bu yengec numarasi yapan yaramazla. mesela, zeytinyagi, ufak ufak dogranmis sarimsak (bol miktarda olursa iyi olur), limon, kiyilmis taze kisnis (bunda da elinizi korkak alistirmamakta fayda var), az bir miktar yesil sogan ve birkac damla tabascoyla karistirip afiyetle yiyebilirsiniz.
  • cesitli kimyasallar eklenmis, kiyilmis balik eti. surumi diye de geciyor sanirim.
  • sahte yengeç veya istakoz eti.

    beyaz balık etinden yapılır, balık etleri ezilip plakalar halinde katlanır, sonra dışına yengeç veya istakoz aroması içeren kırmızı gıda boyası sürülür.

    hazırdır, açılıp anında yenebilir. ayrıca yengeç veya istakozun aksine balıktan yapıldığı için kolestrol içermez.

    salatlara çeşni olarak konabilir, soğuk sandviç için müthiş bir iç olur. ayrıca suşiye de konuyor.

    evde yanlız yaşayanların dolabında bulunması gereken acil durum malzemerinden biridir. yemek yoksa iki dilim kepek ekmeği arasına konur, birkaç lahana yaprağı, biraz mayonez ve biraz limon suyu ile hızlıca akşam yemeğine dönüşebilir.
  • sahte yengeç ve/veya istakoz eti migros'larımıza girmiştir. hayırlı uğurlu olsun.
  • ne kadar balıksever de olsanız, tek başına, hatır hutur ısırarak yerseniz hiç iyi bir deneyim olmuyor. dokusu bile mide kaldırıyor. salataya falan koymak, lavaşa dürmek, marulların arasına gizleyip limonla etkisiz hale getirmek falan lazım ki yenebilsin. zaten türkiye'de çok pahalı. gerek yok.
  • deniz ürünleri sosisi/salamı gibi bir şey.
    görüntü açısından da kesinlikle iştah açıcı değildir.
  • türkiye pazarında yengeç veya ıstakoz eti diye kakalanmaktadır. yengeç bacağı sanılan ünlü ara sıcak okyanus lokumu da bundan yapılır.

    yengeç ve ıstakoz eti surimi'ye oranla gayet pahalıdır zira surimi, bildiğiniz balık etine nişasta, gıda boyası, yengeç eti aroması gibi ıvır zıvır katılmasıyla ortaya çıkan garip bir mamuldür. çoğunda yengeç veya ıstakoz eti yoktur, bazısında %5 civarındadır, fazlası yoktur.

    sevebilirsiniz, yiyebilirsiniz ama yengeç, ıstakoz yediğinizi sanmayın, kazıklanmayın. yoksa sahte rakı gibi kör etmiyor.

    http://webarsiv.hurriyet.com.tr/…1/05/20/299728.asp
  • pollack türü balıklarla çok yapılır. amerikalı bunu yaparken mezgit bile kullanmaz, varın nasıl bir şey olduğunu siz düşünün...
  • dukan diyetine uyan bir yiyecekmiş. http://dukaniche.wordpress.com/2012/04/04/surimi/
hesabın var mı? giriş yap