• vatanını satanlara güvenilmez. böyle bir şeyi düşünenleri, destekleyenleri ve gerçekleştirmeye çalışanları suriyelerle birlikte çok geç olmadan suriye'ye göndermek zorundayız.
  • başkanlık anketleri sonuçları iyi değil galiba
  • uzun zamandır merakla beklediğimiz haber. şaşırtmadı elbet. iş sağlayacağız, barınak sağlayacağız, derken vatandaşlık geldi çattı...
  • ben de bu başlığı bekliyordum baktım sol tarafa düşmüş.

    en son bu konu açıldığı hafta darbe girişimi olmuştu konu kaynadı gitti, şimdi yeniden gündemde.

    suriyelilerle kendimi eşit görmüyorum, kimse kusura bakmasın. milli bilinç, ortak tarih,vatan anlayışı gibi temel kriterler nerede?

    tc vatandaşı olmak için o şuurun binde birine haiz olmak gerekir ki , bu adamlarda ondan eser yok.
  • başka bir suser'ın da belirttiği gibi bu konu gündemi tamamen meşgul ederken darbe olayı araya girmişti. tabii ki mevzu kaynadı gitti; oysa ki akp cenahında ilk defa suriyelilerin vatandaşlığa alınması söz konusu olunca itirazlar, ayrışmalar ayykuka çıkmıştı.

    şimdi tahminim şu ki; gündem bu kadar meşgulken bunu da arada kaynatıp eritmeye çalışacaklar.

    tabii ki bu kez kendi içlerinde yükselen itirazların da sayısı bir elin 5 parmağını geçmeyecek; çünkü yenikapı ruhu; çünkü birlik beraberlik; çünkü istikar... yersen.
  • dünyada vatandaşlığı bu kadar ucuz olan başka bir memleket var mıdır ya? düşünün bir türk vatandaşının kktc vatandaşı olması bundan daha zor. çöplüğe çevirdiniz ülkeyi.
  • aralarında mühendisler, avukatlar, doktorlar varmış vs.vs.

    sanki bu ülkede yeterince işsiz avukat mühendis yokmuş gibi bir de bunları çıkartıyorlar başımıza.

    bu ülkenin vatandaşı olmak neden bu kadar kolay? şehitlerimizin kanıyla kurulan ülkemiz bu kadar kolay bir ülke olmamalı.

    erdoğan: suriyeli ve ıraklıların bir kısmını vatandaşlığa alacağız.
  • kendi halkini, kemdi gibi dusunmeyen halkini sahiplenemeyen zihniyet icin yardimsever olmak ne kadar erdemli ne kadar onurlu bi davranis
  • neden bu kadar acele edildiği bir türlü anlaşılamayan olay. insanlık adına belki tüm politikalar desteklenebilir ancak vatandaşlık konusu özellikle bizim gibi vatanını namusu kabul eden bir millet için çok kritik bir konu.

    anayasada belirtildiği gibi türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür. bu maddenin mülteciler için geçerliliği nedir ne olacaktır?

    suriye'nin şu an ki durumu belli değil ancak 3-5 yıl sonra olur da inşallah kalıcı bir huzur oluşursa bu insanların geldikleri gibi geri gidebilmesi için her iki tarafın da bir bahanesi olması gerekir, o da vatandaşsızlık.

    aklı başında devlet büyüklerine nacizane önerim green card benzeri bir uygulama ile en az 10 yıl bu ülkede yaşayıp tüm ailesiyle iş, eğitim, dil ve sicil testlerinden başarıyla sıyrılmış az bir grup vatandaşlığa geçirilebilir, geçirilsin de zaten.
  • e bugün kürtlerin bir kısmıya pkk diye uğraşıyoruz. yarın da suriyelirle başka bir isimle uğraşırız. dert tasa eksik olmasın bu ülkenin başından. bak ne güzel daha evleri yokken beş tane çocuk doğuruyorlar.
hesabın var mı? giriş yap