• ellerinde silah olmayan masum insanlar oldukları gerçeği değişmeyen köylüler.

    yaşarken kategorize ettiğiniz ötekileştirdiğiniz yetmezmiş gibi, öldükten sonra bile kategorizasyon! sizin olmayan insanlığınızın içine tüküreyim ben be. valla bak.
  • sınır namustur. bu memleketin namusunu korumak için, tsk 'nın bombaladığı köylülerdir.

    edit: bazı hümanist dallamalar özelden çakıyorlar. utanmadan yazmışız falan. bak güzel kardeşim. bir ülkenin sınırından kaçak geçiş yapmak ille de ölümle sonuçlanacak olay değildir. kolluk güçleri seni alır, paketler, sorgular sınırdan geri siktireder, ya da içeri tıkar, elindeki mallara da el koyar.

    ama sen, sınır ötesi harekat olan (sen malsın anlamazsın açıklayayım; savaş kararı alınmış) bir bölgede, 50 kişi katırlarla sınırdan kaçak geçiş yapıyorsan, daha kötüsü, evvelden düşmanların aynı şekilde geçiş yaparak sana kayıp verdirdiği bir yolu, benzer yöntemlerle kullanırsan, hiç kusura bakma ama askerin bu noktada insiyatif alıp "bırakın geçsinler" lüksü olamaz. savaş durumunda bu olaylar potansiyel saldırı olarak değerlendirilir.

    evet bu ülke savaş içerisindedir. bu ülkenin meclisi savaş ilan etmiştir. senin o bölgede, götünü sallaya sallaya gezmeye hakkın yoktur.

    velev ki; öldürülenler kaçakçılık ile meşguller. be .mına kodumun hümanisti, o bölgedeki kaçakçılıktan pkk'ya para gittiği, pkk'nın bu gibi kaçakçılık işlerinden sözde vergiler topladığını bilmiyor musun? al sana bir suç daha. teröriste yardım ve yataklık etmek.

    unutmayın; sınır namustur!

    unutmayın; ufo gören köylüye masum denir.
  • çok açıktır ki ortada pkk bayrağı falan yoktur. sarı kırmızı yeşil tüller vardır. halkın tabutlarının üstüne ne renk tül örteceğine de mi karışacak artık katil ruhlular?
  • çok açıktır ki ortada apo posteri de yoktur bu köylülerin cenazesinde. ibrahim tatlıses o.
  • http://www.mizikacilar.com/videodetay.aspx?id=18

    --- spoiler ---

    "bu bölge babat'ların (en büyük korucu aşiretlerden) akrabası...bu olayla devlet koruculardan büyük kayıp yaşayacak deniyor. o tabutlar üzerindeki bayraklar atılan sloganları da bu kırılmanın işareti olarak görmek gerek. yarın aksam'a detaylı yazdım bunu..." serdar akinan. http://twitter.com/serdarakinan

    --- spoiler ---
  • devlet tarafından katledilmişlerdir.
  • oraya o an bomba atılmasının tek nedeni olan pkk nın, senelerdir bir hiç uğruna binlerce türk insanının canına mal olmuş bir suç örgütünün bayrağına sarılmışlardır..

    hala anlamakta güçlük çektiğimiz bir takım olaylar var.. bölücü bir terör örgütü senelerdir bu ülkede masum binlerce insanın canını alıyor.. ve bir devlet bununla çok doğal bir şekilde mücadele etmeye çalışıyor.. ki çok çok fazla sabır gösterildiğini düşünüyorum kendilerine karşı.. ve hala kalkmış kimi insanlar gecenin bir yarısı bu kritik dönemde sınırdan gizlice geçen, kaçakçılık yapan, cenazeleri pkk bayrağına sarılan insanları masum diye nitelendirmektedir.. yazıktır.. çok yazık..

    ister faşist diyin ister antihumanist ama şu maalesef gerçek ki pkk yı lanetlemeyen her kürt pkk lıdır..

    o sınırların bu denli kontrol edilmesinin her harekete dikkat edilmesinin nedenini bir kendine sor önce ey sevgi kelebeği.. niçin bir ülke kendi sınırlarını korumaya çalışıyor bir terör örgütünden.. niçin konyadaki aydındaki çanakkaledeki köylülerim illegal işler peşinde koşmuyor da bu masum dediğiniz insanlar gecenin bir yarısı bombalanıyor önce bunun nedenlerini kendine bir sor pıtırcık.. masumiyet dediğin o andan ibaret değildir.. karşı çıkmaya cesaret edemedikleri o pkk lılar da kendi doğurdukları çocuklardır maalesef.. yani olay 20 tane doğurmakta değil sahip çıkabilmektedir..
  • her yerde pkk bayrakları... şehirden belli amaçlarla geldiği tahmin edilebilen onca insan... adamın akrabası ölse cenazesine gitmez ama olay çıkaracak ya... ölenler masum da olsa (hani masumsa eğer; ben bilmiyorum, yorum yapmıyorum bunla ilgili) bu kalabalığın çoğunun masum amaçlarla orada olmadıklarına inanıyorum. selahaddin demirtaş denen insanın masum amaçlarla orada olmadığına inanıyorum.

    daha bu hafta "kürtlere özerklik de yetmez bağımsız devlet istiyoruz." diyen insanların masum amaçlarla, bir cenaze namazı kılmak için, dua etmek için orada oldukları bana inandırıcı gelmiyor.

    devletin yapması gereken gerçekten masum suçluyu ayırt edebilmektir. inşallah amaç taşıyan art niyetli insanlara bir daha fırsat geçmez; ve daha da önemlisi inşallah masum insanlar öldürülmez hiç...
  • savas zamanlarinda, mantigin nasil duygu ile golgelenebileceginin guzide ve maalesef acikli bir ornegi.

    yargisiz infazdan da otesine (cunku turkiye'de su anda idam cezasi yok), ustelik yanlis istihbarat uzerine, kurban giden cocuklarin/genclerin/insanlarin oldurulmesi vahsettir. bu vahseti, ama oyle ama boyle kendi propagandasini yapmak icin kullanan pkk'ya bakarak, buradan olenlerin pkk sempatizani/militani oldugu sonucunu cikarmak, akil tutulmasindan baska bir sey degil.

    pkk, turkiye cumhuriyeti devleti tarafindan bilfiil desteklenen yerel duzenin (aga agzina sicar, asker agzina sicar, vs.) yarattigi habitatin sonucudur. kulagin boynuzu gecip gecmemesi ayri bir konu. tarihin herhangi bir anina bir cizgi cekip, su andan itibaren bir hesap yapalim deyip zemin kaydirmak (bu isin zirve noktasi icin israil devletinin soylemine bakilabilir) ayri bir konu.

    ama ortada bir gercek var: pkk, bir cok insan tarafindan, kurtlerin hakkini aramak icin kurulmus bir orgut. guc mucadeleleri, sivil halkin "yanlislikla" oldurulmesi, uyusturucu ticareti, devletle suregiden carpik ve gizli iliskiler, yore halkinin temel sorun ve bu soruna karsi mucadele eden kimdir konularindaki algisini kolay degistirmiyor. buyuk ihtimalle, gerekli kotuluk olarak goruyorlar. ama devlet boyle katliam boyutunda bir hata yaptiginda, pkk'nin bundan nemalanmaya calismasina sasirmak, daha da aciklisi katliami pkk'ya yuklemek, tam olarak akil tutulmasidir.

    halis mulis irkcilari tenzih ederim, ki onlar da azimsanmayacak sayidalar turkiye'de. ama bu savasin dolayli veya dolaysiz magdurlarinin, duygularini dizginleyip, somut gerceklikleri sogukkanli bir sekilde degerlendirmeleri, kamuoyu baskisinin dogru ve barisa yonelik olmasi icin cok onemli. maalesef, medya, hukumet, bilimum siyasi parti, catismadan kendi payina bir sey cikarmak icin, mantiga degil duygulara oynuyor.

    eksi sozluk, butun seckinci hasmeti ile bile buna karsi koyamadiktan sonra, toplumun hali, secim sonuclari, ayrimciligin prim yapmasi hic sasirtici degil.
  • tepisirken filler, ezilen cimlere donmus insanlardir. olaya kusbakisi bakarsak cok vahim bir tablo var o da su ki ulkemizin bazi bolgelerinde insan goruntusu alndigi zaman bombalanmaya baslanmasidir. yani pkk'nin istedigi ortam olusuyor yavas yavas dikkat. e bu boluculer de bu firsati kacirir mi , tabii ki kacirmaz simdi de masum insanlarin cenazelerini propaganda araci kullanabilecek kadar igrenclestiler. baris istiyoruz golge etmeyin baska bi bok istemeyiz.
hesabın var mı? giriş yap