• - takım elbise satanlardan korkun. onların bu işle uğraştığı için, modanın ne olduğunu bildiklerini filan düşünmeyin. onlara göre ne giyerseniz çok yakıştı. daha doğrusu elde kalanlardan hangisini giyerseniz çok yakışır.

    - zevkine güvendiğiniz ve işinde takım elbise giyen bir arkadaşınız varsa şanslısınız. öyle bir arkadaşla giderseniz tavsiyeye ihtiyacınız yok. çünkü çevresinde sürekli modayı takip etmesini sağlayacak insanlar görüyor onlar.

    - sınırlı sayıda takım elbiseniz olacaksa(1-2 takım) sakın gri/beyaz gibi saçma renklere meyletmeyin. siyahtan şaşmayın. lacivert de kabul edilebilir.

    - bol takım elbise tarihin hiç bir döneminde güzel durmadı insanlarda. bunu bilin. rahat mahat düşüncesine kapılmayın.

    - son senelerde tüm takım elbise satan adamların kakalamaya çalıştıkları, "siyah takımın içinde çok iyi gider" diyerek satmaya çalıştıkları rengarenk gömleklerden kaçının. özellikle pembe olanlardan.

    -gömlek ceketten daha açık bir renkte olmalı.

    - desenli kravat alınıyorsa, kravatın renkleri içinde gömleğin rengi bulunmalı. aykırı renklerden gene uzak durulmalı.

    bu tavsiyelerin hiç bir profesyonel dayanağı yoktur. sadece düğünlerde tespit edilen iğrençliklerden yola çıkılarak hazırlanmıştır.
    profesyonelleri kızdırabilir bilemiyorum.
  • kalıplardan kurtulun. kravat takım elbisenin çehresini değiştirendir, unutmayın.

    http://4.bp.blogspot.com/…s1600/62310lr_5245web.jpg
  • size kendinizi müthiş hissettirecek bir takım elbise arıyorsanız, kendinizi ermenegildo zegna'nın maharetli ellerine teslim etmenizi tavsiye ederim.
  • takımelbiseyi nereden alırsanız alın o mankenlerde durduğu gibi durmayacak üzerinizde, salak olmayın, o nedenle gidip zamazingo zenga'ya para bayılmayın
  • babamın bir sözü vardır.

    - takım elbiseyi giymeyi bilene alacaksın.
  • kahverengi almayin eger imkan varsa. lacivert, gri ya da siyah olmali takim elbise dedigin.
  • - bir kere takım elbiseyi almadan önce internetten bir araştırın hangisi moda. 3 düğmemi 2 düğmemi tek düğmemi ? ince yaka mı ? kruvaze mi ? renkler ne? araştırmadan gittiğiniz takdirde satış temsilcisi size derhal modası geçmiş olanlara doğru yönlendirmekten hiç mi hiç kaçınmaz çünkü onun işi o.

    - illa %100 yün takım yada yün ipek karışımlı bir takım alacaksanız kırışma durumunu ve kullanım süresini göze alın. bu tür takımlar haftanın 7 günü üst üste giyilmek üzere tasarlanmamıştır bunu bilin.lakin bu kumaşlar daha güzel duruyo o ayrı.

    - kravat kesinlikle çok önemli. illa bütün ürünleri tek mağazadan alcam diye inat etmeyin . gerekirse takım elbiseyi ve gömleği bi yerden kravatı ayrı bir yerden alın yeterki güzel dursun.

    -eğer 50 yaş altındaysanız duble paça yaptırayım demeyin benden söylemesi. yakışmıyor zira.

    -unutmayalım takım elbisede en önemli husus kalıptır. takım elbise de kalıp size uymadıktan sonra ne renginin ne kumaşının ne de fiyatının bir önemi vardır. bu sebeplen takım elbise için biraz vakit ayırın ve hangi firmanın kalıbı size daha uygunsa onu tercih edin.

    -son olarak takımı giydikten sonra formu bozulmaması için kılıfına koyun ve asın.
  • (bkz: interview)
  • takım alacaklar moda di centone markasından şaşmamalı. yersen.
  • paranız kıçınıza batıyorsa network tercih edin. yoksa moda di centone, erol gayet de iyidir güzeldir. farkı da kimse anlamaz.
hesabın var mı? giriş yap