• rekabet başarıyı getirir rekabetsiz tanrı olmaz
  • bu isimle anılanın varolmadığını kanıtlamak, bir yıldırımın, bir erkeklik organın, bir gök cisminin, baş edilemeyecek kadar güçlü bir doğa olayının, hasılı senden kuvvetli olabilecek kutsiyet atfettiğin herhangi bir şeyin, daha da tehlikelisi düşünde yarattığın hemen her yola evrilebilecek kadar kaypak olan "tanrı" zannının, "allah" ismiyle anılan mutlak varlık sanılmasından sıtkı sıyrılanların vazifesidir..
  • tanrı yoksa ilk canlı nasıl oluştu, madem "yoktan var, vardan yok" olunmuyorsa? hadi ilk canlı varken diğer tüm canlılar bu ilk canlıdan oluşmamış mıdır? bu durumda ilk canlı tanrı olmuyor mudur?
  • eğer bir ateiste "ee tanrı yoksa öldükten sonra ne olacaksın" derseniz size "doğmadan önce neredeysem orada olacağım orayı hatırlamıyorum bilmiyorum" der, ee bu ateist 3 aylıkken kendisini hatırlamıyor ve bilmiyordu, o zaman 3 aylıkkende yoktu.
  • tamamen hayal ürünü* olmadığına dair hiçbir kanıt yoktur.
  • tanrı, teistler tarafından evreni ve herşeyi yaratan, herşeye kadir gücü olan ve dünyadaki hayatı kontrol eden algılanamaz varlıktır. aynı şekilde deistler içinse herşeyi yaratan, herşeye kadir gücü olan ancak dünyadaki hayatı kontrol etmek gibi bir görevi olmayan algılanamaz varlıktır.
    tanrı fikri, insanların ihtiyaçlarından ve merakından gelmiştir. eski yıllarda insanlar nasıl şimşek çaktığını, yıldızların nasıl oluştuğunu, canlıların nasıl bu kadar doğayla uyum içinde olduğunu bilmiyorlardı. ama bütün bunları tek bir lafla açıklayıp "tanrı öyle yarattı" dendi. neyseki bilim, deney ve gözlemler ile beraber akıl ve mantık yoluyla olan yolu seçmiştir. şuan bu entry'i yazabilmeme bilime borçluyum.
    tanrı, varsa bile kendisine inanmayanları sonsuz ızdırap, ateş içinde yakıyorsa eğer insanın aklının eremiyeceği şekilde sadist ve kindar hatta bencil biri olmalıdır.
  • "oh lord, if you hear me please hold to my hand, oh please understand."

    (bkz: alone and forsaken)
  • bütün tartışma kendisinin varlığı/yokluğu üzerinde döner, bir akıllı da çıkıp "yahu bir kere tanrı kalkıp neden böyle bir evren yaratsın ki*" diye sormaz. bütün dünyada hemen hemen bu durum böyledir.
  • benim de arap arkadaşlarım var diyerek konuya girdikten sonra şunu söyleyebilirim ki, allah ile aynı anlama gelir.

    türkçe'de "the" yani arapçadaki "el" ön eki olmadığı için bizde teklik ifadesi eksik kalıyor. arap musevileri ve arap hristiyanları da allah sözcüğünü kullanırmış. herkes defalarca söylemiştir ama ilah zaten kelimenin kökeni, dişili de ilahe oluyor falan filan. bu bağlamda rab ve ilahı rahatça kullanırken, tanrıya ön yargılı yaklaşan türkleri de kınıyorum ayrıca, titreyin ve özünüze dönün.
hesabın var mı? giriş yap