• öcelikle kız arkadaş konusunda şunu söyleyebilirimki tanrıya inanan insan kadere inanır.dünya ödüllendirilme yeride değildir ayrıca.senin kızı sevmen senin kaderin onum başkasını sevmesi onun kaderidir.mutlak bir imtihan söz ve yol seçme söz konusudur.
    sonuç olarak görme mevzusuna gelince adı üstünde bu dindir.kanıt değil,inanç tır.zaten tanrının varlığını elmayı yemek gibi kanıtlayabilseydin akıl ve mantığı olan bir insan isen sabah akşam namazını kılma,kılmasan bile kılmamanın huzursuzluğunu yaşardın.

    aslında benim sitemim tanrının varlığını veya yokluğuna değil var-yok tartışmasınadır.herkes inancında özgürdür ve bu tartışma hala ve hala yıllardır neden yapılmaktadır.tanrı bilim ile kanıtlanacak birşey değildir inançtır.ateistlerin yokluğunu kanıtlama cabası ile inanların varlığını kanıtlama cabasını anlamakta zorluk çekiyorum.
  • pek çok inanan için tanrı güneş kadar gerçektir. ispata gerek yoktur.
    (bkz: güneşin yokluğunun ispatı)
  • tanrının varlığının temeli inançtır. bilim değil. inanan için vardır, inanmayan için yoktur.
    bilim kendini yanlışlayabildiği için sürekli gelişmektedir. bugün eldeki verilerle var dediği şey yarın yeni bulgularla yok olabilir. aynı şekilde tersi de. bilimin amacı kendini doğrulamak değil gerçeğe ulaşmaktır.
    inananların amacı tanrının varlığını doğrulamaktır ki aslında buna ihtiyaçları yoktur. inanç kişiseldir ve ispat gerekmez. bilimse evrenseldir ve tanrının varlığını yada yokluğunu ispatlamak amacı üzerinden ilerlemez.
  • eğer tanrı var olmasaydı, insanoğlu onu yaratmak zorunda kalacaktı. şimdi var, çünkü bizler yaratmış olabiliriz.
  • bir şeyin yokluğu ispat edilebilir mi? bunu denemek saçma olmaz mı?
  • iyilerin hep acı çekip kötülerin hep müfakatlandırılması...
  • din adamlarının tarif ettiği gibi bir tanrı yok. din adamlarının tarif ettiği tanrı (lar) devrin hükümdarlarıdır.
  • ispata gerek yok yaradılış kuramlarının hiç birisinde %100 etiketi yok. en çok reel ispatı sunan malesef kuran-ı kerimdir. değiştirilmediği orjinal sahfileri ile tasdikli olan onca yıl önceden bahis edilen özel konular var. yeterli ispattır. bilimin kebap ç evirmekten öte olmadığı yıllar hani....

    ispat zorunlu değil istediğinize inanın sadece edepli olun. herkes daha kolay anlaşsın.
  • tanınan bilinen beşeri düşünce ve mantık sistemleri içinde mümkün değildir.

    cogito ergo sum ne kadar gerçekse tanrının varlığının veya yokluğunun ispatlanamayacağı da o kadar gerçektir.

    kendisini tanrının oğlu sanan bir adama onun tanrının oğlu olmadığını ikna edemezsiniz. ikna yoksa ispat da yoktur.

    hele inanıp ta bu adamın arkasından gidenleri onun tanrının oğlu olmadığına hiç ikna edemezsiniz.

    ikna yoksa kanıt da yoktur.

    kanıt olması için uğraşılan meselenin bilim sınırları içinde olması lazım.

    inançta ispat olmaz.

    ne demiş atalarımız, 31 e devam...
  • tanrı ortadoğu yu terketti. zulmün olduğu yerde tanrı dur demiyorsa tanrı mı yoktur merhameti mi?? sırf bu dünyada acı, zorluk çekti diye ölünce cennetle müjdelenmek bu kadar basit mi?? seçim yapamadığım doğmak zorunda olduğun hayatı yaşamak zorundasın ve tanrı sana seçim şansı verdiğini söylüyor. ve birde kader bar diyorlar ne yazıldıysa onu yaşıyorsak seçim yapamıyorsam tanrı neden cenneti cehennemi var etti?? tanrı var ise ona inanman onun için ne değiştirir. kendimdeki boşluğu tamamlayamayan bir bireyim. tanrı var deniyor ama savaş,katliam, tecavüz hiç azalmıyor. tanrı varsada bizi unuttu. unutmadıysa terketti.
hesabın var mı? giriş yap