• 2014 yılından beri takip ederim.bir kaç defa sohbet etmişliğim de vardır.ne kadar takdir etsem azdır kendisini.hem bilim alanında hem de kişisel yaşamında gerçekten muazzam bir insan.bir adamın elinden her iş gelir mi yahu ? hem uçak kullan hem odtü yü 4.00 la bitir hem harvard dan mezun ol hem cern de çalış hem de mükemmel derece de romantik ol.kıskanmıyor değil yani insan -_-

    yolun açık olsun güzel insan umarım daha iyi yerlerde görürüz seni.
  • uzaktan gördüğüm kadarıyla alanında başarılı bir bilim adamıdır.
    kendisini sosyal medyadan takip etmek de ayrı bir keyif. umuyorum çok daha iyi yerlere gelir ve türk gençlerine ilham olur, olmaya devam eder.
  • evrim ağacı'yla harika bir yayına imza atmış, dünyanın johnny depp'ten sonra gördüğü en komple bilim sanatçısı, pilot, heykeltıraş, rönesans adamı.
    https://www.youtube.com/watch?v=60aeaqazoca
  • bana tweetleri falan değişik geldi. bunun yanında üniversitede arkadaşlarına not vermeyen öğrenci tipi var*. gerçekten dünyaya adını duyuracak kadar başarılı olursa twitter'ındaki üniversiteleri sileceğini düşünüyorum. yaz endüstri meslek...
  • şu anda m.ı.t.'de astrofizikçi olan süper insan. zaten müthiş bir kariyeri var, gayet entelektüel bir insan, çalışmaları cidden güzel okuyabilirsiniz bu konuları geçiyorum. aklımda sadece tek bir soru var (umarım yanlış yere bakmıyorumdur) : robert kolej'den mezun olup odtü'ye gitmek ? yanlış anlaşılmasın kesinlikle odtü'yü küçümsemiyorum ki haddim de değil. ama bildiğim kadarı ile rc gibi okullardan mezun çocuklar direkt lisans için yurt dışına gidiyorlar. dediğim gibi kesinlikle konu bu değil ama insan bir merak ediyor.
  • an itibariyle ınstagram'da bgy ile açtığı yayında soru cevap etkinliği yapmaktadır. ilgililere duyurulur. (evet, bgy ve tansu daylan)
  • 8 senedir yaşadığı boston'dan princeton'a taşınan üstad.
  • facebook sayfasından takip ettiğim kadarıyla çok sıkı aile bağlarına sahip güzel bir insan. cv kısmını bir kenara bırakırsak, minik kızı nehir bebeğin dünyanın en şanslı çocuklarından biri olduğunu söyleyebilirim. resmen kurabiye hamuru gibi bu lokma tatlısını şekillendiriyor hem bol bol sevgi, güven ve değer duygusu ile sarıp sarmalayarak; hem de beyin kıvrımlarına şimdiden ''bebekler için astrofizik''adlı kitabın sayfalarındaki görselleri, bilgilerle beraber yerleştirerek. kesinlikle şımarık değil ama babasının nazlı prensesi olarak yetişecek**. şans.
  • şirinlik muskası kızı, minik nehir'le ''baba kız'' olmanın tadını hakkıyla çıkaran ve bunu paylaşımlarındaki fotoğraflarla da bol bol yansıtan değerli bilim insanımız. mutluluk.

    örneğin bugün, şöyle bir gelişmeyi türkçe ve ingilizce olarak haber verdi sayfasından:

    ''hayatımdaki güzel bir gelişmeyi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 2023 güz döneminde washington üniversitesi fizik bölümünde asistan profesör olarak çalışmaya başlayacağım. st. louis'e taşınana kadar da araştırmalarıma lsstc catalyst ödülü ile princeton'da devam edeceğim.

    washington üniversitesi'nde kuracağım araştırma grubumda astroistatistik, ötegezegenlerin keşfi ve nitelendirilmesi veya karanlık madde arayışları üzerine çalışmak isteyen öğrenci ve doktora sonrası araştırmacılarla konuşmaktan çok memnun olurum.

    ı am pleased to share that ı will be joining washington university in st. louis as an assistant professor of physics in fall 2023 after a one-year deferral and that ı have accepted the lsstc catalyst fellowship to work on lsst until then as a research scholar at princeton.
    ı look forward to joining the intellectually vibrant community of scholars and researchers at washu as a faculty member to work on exciting problems and data challenges with colleagues at the departments of physics and earth & planetary sciences and the mcdonnell center for the space sciences.
    personally, the highlight of starting a faculty position is the thrilling opportunity to work with young minds. ı am especially excited to explore ways to implement an inclusive, fair, and welcoming climate and support system in my group, classes, and in our field.

    prospective students and postdocs interested in joining my group at washu... let’s chat! there will be exciting opportunities to work on problems in astrostatistics, exoplanets, and dark matter using photometric, spectroscopic, astrometric data from tess, jwst, lsst, and gaia.

    ı so much appreciate the mentorship ı received as a student at metu and harvard and as a postdoc at mıt. ı thank my students, peers, and mentors, especially my phd advisor douglas finkbeiner, george ricker, sara seager, cora dvorkin, tracy slatyer, bilge demirköz, and bayram tekin.

    overall, ı am excited to close the postdoc chapter in life, pursue my research program to contribute to the collective knowledge of our species, and serve the society through quality teaching to help raise the next generation of responsible world citizens and scientists.''
hesabın var mı? giriş yap