• yıllardır içinde bulunduğum ve acaba yalnız mıyım diye düşündüğüm durum.

    herkesin damak tadı farklı, kimisi vejetaryen, kimisi kokuyor diye koyun/kuzu eti yemez, kimisi balık sevmez, kimisi domuz eti yemez. ama tavuk eti sevmemek sanırım başlı başına ayrı bir olay. kaç yıl oldu tam hatırlamıyorum ama en az 15 senedir ağzıma sürmem tavuk etini. sadece tavuk değil hindi eti de aynı. zaten şükran günlerinde falan ailecek hindi kesip büyük bir masada toplanmışlığımız falan da yok ama... sevmiyorum arkadaş ben tavuğu.

    tüm tavuk kızartılırdı mesela ramazan sofralarında falan, sonra kocaman pilav tepsisi üzerine o etler didik didik koyulur, sofrada oturanlar tarafından böyle müthiş bir iştahla yenilirdi. iç anadoluda yetişmiş birisi olarak yer sofralarında geçti çocukluğum. ortaya gelen pilav üstü tavuk tabağına her zaman garip gözlerle bakardım. pilavla tavuğun tadı birleştiğinde ayrı bir tiksinti oluşurdu bende. hele bir de yanına ayran, cacık yada hoşaf falan gelirdi ki; evlerden ırak. taa çocukluğumda başladı bendeki bu tavuk eti fobisi.

    daha sonra babamın işinden dolayı dönercinin birisinde bi alacağımız kaldı. adam para vermiyor bir de pişkin pişkin "abi öğlen yemeklerinde döner gönderelim size, ödenir yavaş yavaş dedi." çaresiz kabul ettik. tavuk döner o zamanlar 250 bin lira mı ne yanılmıyorsam. adamın borcu da nerden baksan 200-250 milyon. yani aşağı yukarı 1000 tane tavuk döner yesek ancak ödenir o alacak.okuldan çıkıp dükkana geliyorum diyorum baba karnım aç "ara dönerciyi göndersinler bi tavuk döner". akşam annem telefon açıyor "bugün temizlik yaptım evde yemek yok, gelirken bir şeyler hazırlatıp gel bey" diyor, babam alıp geliyor ikişer tavuk döner. bir türlü bitmiyor çile. ulan zaten sevmiyorum nefret kıvamına geldi iyice. yatıp kalkıp tavuk döner yiyoruz. ha gıdakladık, ha gıdaklayacaz...

    neyse bir süre sonra o alacak bitti de kurtulduk. sonra ben de tövbe ettim tavuk etine. uçan, öten, kaçan bütün iki ayaklı hayvan etlerini yemez oldum yıllardır. büyük ve küçük baş hayvanların alayını yerim. hem de ciğerine, işkembesine, böbreğine, dalağına, taşşağına, kuyruk yağına kadar. çok da severim. balık desen ıstakozundan, midyesine, ahtapotundan istiridyesine, kalamarından hamsisine ayırt etmem asla. ama tavuk eti yediremez arkadaş bana hiç kimse...

    mesela millet bayılır semt asabında satılan soslu tavuklara. böyle salça, baharat, biber, baharat falan atılmıştır etlerin üzerine, sen de "ver ustam ordan 3 kilo mangallık" dersin, oh miss alıp gidersin, uğraşmadan pişirirsin çoluk çocuk hep beraber. acayip yanlış bir durum mesela bu. tavuk yemiyorum diye söylemiyorum, genellikle beklemiş, bozulma eşiğindeki tavuklar falan bunların arasında karıştırılır ki kasaplar tarafından; bozulmadan elden çıksın, hem de baharatın kokusu falan bastırsın, belli olmasın...

    tavuk dönere tavuğun kıç kısmının yağıydı derisiydi her tarafını koyar mesela dönerciler. sadece cillop gibi tavuk bonfileler değildir oraya taktıkları. o yüzden döner de hileye müsaittir.

    tavuğun sosisi salamı var bir de. ona da kemiği, kıkırdağı, yemeyip attığınız boyun kısmı vs. her yeri girer. "cutter" denilen büyük kıyma makinelerinde etler un gibi ezilir ve sonra sosis, salam yapılır, afiyetle yenir. yapmıyorum diyen şirket yalan söyler.

    işte bütün bu sebepler bende tavuk yememe isteğini kamçılıyor yıllardır. tavuk eti yemem, tavuğun tadını sevmem, içerisinde tavuk eti veya tavuk tadı olan hiç bir yemek boğazımdan geçmez. hatta içerisinde tavuk bulyon bulunan bir çorba yada pilav bile sofrada kavga çıkarma sebebimdir.
  • bir ara kuş giribi döneminde milletçe yaptığımız eylem.
  • ezkaza yolunuz bir tavuk entegre tesisine düşmüşse, tavuklara verilen yemlerin kesilen tavukların artıkları, ayakları, kafası, barsakları gibi maddelerden hazırlandığını görmüşseniz ve kümeslerin olduğu yerden gelen iğrenç ötesi kokuyu duymuşsanız yapacağınız gayet mantıklı bir iştir. bırakın tavuk eti yemeyi tavuğun adını bile duymak istemezsiniz.
  • eger bu tavrin sebebi, tavugun yedikleri ise ve eskaza yolunuz bir koye duserse; dogal tavuklarin bok, kendi boklari ile birlikte bilhassa da bayildiklari inek bokunu yediklerini gorurseniz belki fikriniz degisir, yeniden yemeye baslarsiniz.
  • silme doldurulmuş yarı olimpik yüzme havuzu büyüklüğündeki bir kfc kovasında yüzerken eline takılan butları yemeyi hayal eden bir adamın dimağına sığdıramayacağı eylem.
  • hic sebepsizce olabiliyor pekala.
    ceyrek yuzyilla yarim yuzyillik omurlerin tam ortasina gelindiginde bile
    tavuk denen gereksiz hayvanin tadini bilmemektir.

    eksikligi hissedilir mi ? aslaaa

    sadecehesap yapip durursunuz dinasorlarin neslinin tukenisi ne kadar surmus idi acab bunlarin ki ne kadar surer diye.

    ha bi de evde bismisse su adini bile anmak istemedigim hayvan
    uzerinden asgari 3 gun gecmelidir yoksa eve barka sokmaz sizi.
  • (bkz: food inc)
  • tavuğun size karşı herhangi bir sempati beslemesine neden olmuyor malesef.
  • sardunya sağolsun bizim yemekhanede pek mümkün olmayan eylem. arkadaş allah'ın her günü de tavuk eti çıkar mı?
  • vedat milor 'un gerçekleştirdiği eylem. kesinlikle yemezmiş.
hesabın var mı? giriş yap