• buenavista social club'ın el carretero'su..

    "0 dislikes, this world still? has hope"

    kawabong 1 month ago

    http://www.youtube.com/watch?v=1exrfpxunci
  • nalan ın tutmayın beni şarkısı;

    ''1994 yılı aşık olduğum komşu kızına tıpa tıp benziyor diye posterini odama asmıştım. bu şarkının verdiği gaz ile mektup yazmıştım bizimkine, gelip yüzüme yırtıyordu mektubu.. sonra taşındılar, 15 sene sonra birbirimizi bulduk ve 1 aydır evliyiz :)))?''

    https://www.youtube.com/watch?v=gdczpgr45zu
  • şu linkin altındaki yorumlardan birisine biraz önce denk geldim. yorum tam olarak şöyle:

    "almanya'dayım. burada doğup, büyüdüm.
    kısa bir süre hariç (o dönemde istanbul'da hem devlet okulunda, hem de alman lisesi'nde okudum), eğitimimin büyük bir kısmını almanya'da aldım (buna üniversite dahil olmak üzere).

    tipik almancı ailesinde büyümedim. babam zamanında üniversite öğrencisi olarak almanya'ya gelmiş.
    son derece başarılı bir şekilde alman toplumuna entegre olmuş biriyim. su gibi aksansız almanca konuşuyorum, alman kültürünü benimsemişim, alman vatandaşıyım.
    bayanım, atatürkçüyüm, batı ülkelerine ters gelebilecek hiçbir özelliğim yok.
    ama ..............

    ..... gel gör ki, benim bile gözlerim doldu yukarıdaki videoyu izlerken.
    batı ülkelerinde istediğin kadar kendini parçala, kesinlikle ırkçılıkdan/faşizmden kurtulamıyorsun.
    son zamanlarda iyice yükselmeye başladı türk düşmanlığı ve maalesef "ahhh bu bayan çok modern ve atatürkçü" denilmiyor. resmen yeni gelen çarşaf içine bürünmüş suriyeli kadınlarla aynı muameleyi görüyorum gün geçtikçe.

    genelde önce çok sinirlenip üzülüyorum .... sonra "bana ne ya, batı ülkelerindeki sağcılar daha fazla azarsa, olan kendi insanlarına olur. batsınlar ikinci kez, aynı hitler zamanında olduğu gibi! ben basıp giderim türkiye'ye!" diyorum.
    ama böyle bir düşünce için, kendini dünya'nın her yerinde emniyette hissetmen için, türkiye cumhuriyeti'nin yıkılmaması lazım. yoksa aynı suriyeliler gibi sürünüp dururuz, diğer ülkelerin insanları bize iyice köpek gibi davranmaya başlar.

    o yüzden lütfen:
    türkiye'ye sahip çıkıkalım!!!
    atatürk'e sahip çıkalım!!!

    ??????"

    yorum tebessüm ettirmedi değil. verdiğim cevap ise:

    "merhabalar. yorumunuzu tekrar tekrar okudum. takıldığım nokta şurası: tamam sahip çıkalım türkiye'ye atatürk'e biz de istiyoruz ancak siz neden gelip bizzat sahip çıkmıyorsunuz? almanya'da alım gücünüz fazlayken(bkz: 100 euro ile almanya'da alışveriş yapmak), yolda yürürken her hangi bir bombaya kurban gitmeyeceğinizden emin bir şekilde yürüyebiliyorsunuz, varsa çocuklarınız harika bir eğitim alıyor, hafta sonu istediğiniz ülkeye gidip gezebiliyorsunuz vize diye bir derdiniz yok, eteğinizi giyip yolda yürüdüğünüzde tecavüze uğrama korkunuz olmuyor, istediğiniz yaşam şeklini istediğiniz şekilde yaşıyorsunuz vs vs. daha çok sayarım bunları.
    bir alman vatandaşı olarak gelip buraya türkiye'ye sahip çıkalım yazarken hangi kafayı yaşıyorsunuz cidden merak ediyorum. illa bir şeylere sahip olmak istiyorsanız gelin buyurun beraber sahip çıkalım. ama siz orada istediğiniz gibi yaşarken ben "ilerde avrupa'da bir şeyler olur, gurbetçilerimiz belki dönmek isterler" diye hiç bir boka sahip çıkmam affedersiniz ama. (bkz: çok beklersin)
    ya çıkıp gelirsiniz bu ülkeye bir şeyler katmaya, bu ülkeyi ütopya haline getirmeye uğraşırsınız, ya da ilerde dönecek bir ülkeniz kalmaz. zira sizin gibiler yüzünden benim gibi binlerce genç ülkeden nefret eder hale geldi ve ilk fırsatta terk etmeye çalışıyorlar.
    fazla ön yargılı girmiş olabilirim haksız olduğum noktalar varsa söylerseniz medeni bir şekilde tartışmak isterim. hatta bu tartışmayı bir ton embesilin olduğu youtube'da değil, mail üzerinden yapmayı çok isterim. yoruma cevap verirseniz mail adresimi yazabilirim.
    iyi günler.
    saygılar.?"

    sinirden çıldırıyorum bildiğin şu an.
  • tarkan-ölürüm sana

    yorum: daha iyisini kendisi bile yapamadı. /u.unall

    tebessüm buruk, çocuk haklı...
  • tolga sağ - mezar arasında

    zharra vreedmunn 1 yıl önce
    niye dislike verdim tolga agabey.cünkine fazla orkestra -yayli enstrüman la is kabarttin sissirdin patlatdin.tek kendi sesin ve sazin ile .bababnin yolunda kalsaydin meshur olacaktin.kurban olayim arif bababnin ogluna. buban gibi saf cal . bir baglama bir bass saz bir cura ,bir tef veya helo.sana yeter,ahi. daniskalan müzik patronuna -saltik midir nedir siz daha iyi bilirsiniz..o da bana hak verir . ben sen sen olsam ismimi kullanirim ve coskun güla gibi ustadlari yanima alirim. millet bilgisayardan müzigi istemiyor. bubanin caldigi sazi dinlemek istiyor. bu da senin vazifen tolga.,lan?
  • henüz cennet plajı otopark olmamışken gerçekleşen bir konserin görüntüleri altına şöyle yazılmış:

    "i wanna be there.. when there's no fucking phone during the concert.. just enjoyed with fun crowd without confuse what we gonna post on instagram story.. :("

    o kadar haklısın ki.
  • prof. dr. ilber ortaylı ile özel | beşiktaş jk
    tarihçi, akademisyen ve yazar prof. dr. ilber ortaylı ve beşiktaş jk ıı. başkanı, iletişim ve yeniden yapılanmadan sorumlu yöneticimiz adnan dalgakıran'ın beşiktaş ve futbol tarihi hakkındaki keyifli sohbeti

    berdan / 1 yıl önce

    -hocam diğer takımları tutanlar cahil dimi
hesabın var mı? giriş yap