• carmine gallo tarafından 2014 yılında yazılan, orijinal adı 'talk like ted' olan ve aganta kitap tarafından eylül 2015'te basılan kitabın türkçe adı..

    dünyanın en iyi beyinlerine göre topluluk önünde konuşmanın 9 sırrının anlatıldığı kitapta yüzden fazla ted konuşmasının çözümlemesi, ted'in en sevilen konuşmacılarıyla yapılan söyleşiler ile psikoloji, nörobilim ve iletişim uzmanlarının görüşleri yer alıyor..

    bu kitap sadece çalışan ve sunum yapan insanların değil; kendine ve fikirlerine güvenerek dinleyenleri etkileyecek bir konuşma yapmak isteyen, fikirlerini karşısındakine doğru şekilde anlatmak isteyen, ikna edici olmak isteyen herkesin okuması gereken bir kitap olmuş bence..

    ve ilk cümlesi de çok önemli -> 'fikirler 21. yüzyılın geçer akçesidir..'
  • ted konuşmacılarının tecrübelerini aktaran, yakın zamanda okuduğum bir kitap. kitap beni çok etkiledi diyemem ama kötü de değil, okunur yani.
  • 11 favori ama ikinci entrysi olmayan bir konu...

    okumayı bitirdiğimde buraya düzenleme gelecek.

    yorum: oldukça iyi hazırlanmış bir kitap. sunumda ya da herhangi bir iş görüşmesinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini, nelerin daha ön plana çıkarılması gerektiğini ve buna benzer işe yarayabilecek birçok şeyi örnekleriyle anlatmış. sadece içerisinde geçen ted konuşmalarını bile izleseniz katkı görmek için yeterli.
  • iyi bir sunum/ ifade eğitim kitabı olabilir çünkü somut örnekleri göz önüne sunup sonuçlarını irdeliyor. aslında zaten farklı zamanlarda ve firmalarda aldığımız eğitimlerin daha bir sistematik derlenmiş ve somut örneklerle donatılmış hali. okunması gereken bir kitap.
  • büyük bir amaç, olağanüstü bir proje için ilham duyduğunuzda bütün düşünceleriniz zincirlerini koparır. beyniniz sınırlarını aşar, bilinciniz her yöne genişler ve kendinizi yeni, büyük ve harika bir dünyada bulursunuz. uyuyan kuvvetler, beceriler ve yetenekler uyanır ve olmayı düslediginizden çok daha harika biri olduğunuzu keşfedersiniz.

    carmine gallo, "ted gibi konuş"
  • yakın zamanda en az bin kişinin önünde bir saat konuşmam gerekiyor. üstelik hitap edeceğim kitle yüksek eğitimli olacak. buna benzer bir çılgınlığı 21 yaşımda iken alphan manas 'ın juri başkanı olduğu, masanın bir başından sonunu ancak gözlerinizi kısarak görebildiğiniz, her sandalyede duayen isimlerin olduğu bir ortamda, inovasyon yarışmasına katılarak yapmıştım. arkadaşımla bekleme odasında sunumun üzerinden geçerken, karşımda oturan bizden sonra çıkacak olan adamın bize bakıp "gençlik işte" diyişi dün gibi aklımda. haklıydı. hala o günü, ne cesaretliymişim diyerek anımsarım. umuyorum ki bu çok daha iyi bir deneyim olur. o nedenle bana faydalı olmasını gerçekten umduğum bir kitap bu. belki de bundan sonraki aşama gerçekten ted konuşmacısı olmak olur...
  • her alanda kullanabileceginiz bilgiler iceren, insanlara kendinizi dinletmek icin uygulayacaginiz yontemlerle yazilmis kitap. bilimseldir. tum ted konusmalarinda ayni taktikleri birebir gorebilirsiniz.

    kitapta, verilen taktigi canli izlememiz icin onerilen ted konusmalari da kitabi ayricalikli kilar. (bkz: ted)
  • taksim-hacıosman metrosunda, üzerinde "talk like ted" yazan ingilizce kitaba kafayı gömmüş kadın,memeleriyle olduğu kadar saçlarıyla da güzelliğini perçinliyor! hazır haliç köprüsü durağındayken, hazır internet çekiyorken google'da aratıyorum.

    • • • ted gibi konuş • • •

    psikoloji ve nörobilim ihtisasçılarının tüm o kıymetli tecrübeleri, ted'in en iyi konuşmacılarının analizleri, iyi konuşma yapabilme adına verilmiş öğütler, hepsi bu kitabın içinde ve sen bu kitabı okuyarak onlar gibi rahat feragat konuşabileceğini umuyorsun değil mi? aynen aynen, bu kitabı okuyup bitir sen, sen de muhteşem bir konuşmacı ol!

    :-))

    wall street journal'da çok satanlar listesine girmişmiş bu kitap. girsin! niye giriyor? çünkü umut vadediyor. bi hap gibi algılıyor ilk etapta bunu beyin. yutacağım ve iyileşeceğim! hepsi bu kadar!
  • bir hafta önce bitirdiğim kitaptır. öncelikle söylemeliyim ki kitabı adı ile içeriği arasında biraz faz kayması var. kitap aslında ted gibi sunum yap olmalıydı. yazar bize ted konuşmalarından yaptığı derleme ile nasıl etkili sunum yapılır ve kullanıcı ele alınırı anlatıyor. konuya ilgiliyseniz okunası kitaptır. tavsiye edilir.
  • (bkz: ted beneke)
hesabın var mı? giriş yap