• 3 tane ayri version'u olan siparisle eve getirilen (gazetelerde falan reklamlari olurdu), bir set'ti. bu. direnc, tranzistor, kondansator gibi parcalari birbirine baglayarak guzel arac gerecler olustururduk, junior, basic ve ismini hatirlayamadigim bir tane de en ust seviye set'i vardi. kablolari sokmak icin kullanilan tipalarin kaybolmasi buyuk sorundu, cocuklugumda bayagi ugrasmastim, gazetede bilgisayar olarak yansitilmasindan oturu cogu kisi hayal kirikligi yasamistir bunu alinca...
  • cocukken arkadaşlarım dışarda top oynarken evde oyalandiğim,kurcaladiğim ve çook sevdiğim set..böle saatlerce uğraşırsın sonunda polis sireni fln elde eder acayip sevinirsin..
    neler yoktur ki..yalan makinası bile vardı..kendime güven getiren,tamam ben bi dahiyim galiba dedirten çocukluk hatırası..
  • ampulu yakinca sevindigim. bi de switch koydum mu kendi kendime "tama artik ben zaman makinasi da yaparim" dedigim olay
  • bazen klavuza bakmadan kendi capimda minik devreler kurardim, o zaman aldigim ego tatmini bakarak kurdugum en zor devreninkinden (mesela boguren okuz, veya tranzistorlu radyo) daha fazlaydi... ayrica fiyatlarinin da hep 2 yuz 99 binlira, 3 yuz 99 bin lira falan olmasi gibi bir enteresanlgi vardi..
  • elektronik gürültü makinası:
    gürültü yapan huysuz bi devre olup aynı zamanda sessizlikten canı sıkılanlar için iyi bir yardımcıdır.

    motokrosun tanıtımında 'motorsikletin tehlikeli bi araç olduğunu hatırlatırız, dikkatli sürün' veya uçak filosunun tanıtımında 'uçuştan önce yakıt almayı unutmayın' yazarak gençleri önceden uyarmışlardır.
  • yapilan her devre setin yapisi geregi devasa boyutlara ulashiyordu. set parchalari kullanilarak yapilan transistorlu radyo lambali bir radyoya eshdeger boyutlariyla islevselliginin dishina ciksa bile ben yaptim diye bilme zevkini yashatiyordu insana *.
  • bu setten yaptigim radyo vericisi ile butun mahallemize radyo yayini yapmayi becermistim. normalde 6 - 7 metre olan yayin alanini cok daha uzaklara goturmek icin kullandigim sirri siz sevgili sozluk yazarlarimiz ve okuyucularimizla paylasiyorum. efendim televizyon yukselticisini alip anten kismina bunun cikisini baglamaniz bu is icin yeterli. ne oluyor bu durumda tv yukselticimiz bizim yayinimizi yukseltiyor. onun disinda walkman kulakliginin kablosunu mikrofon kismina bagladiginiz takdirde walkmaninizden dj lik yapip butun kasetlerinizi mahalle radyonuzda calabilirsiniz.
  • "bu setle 204 deneyli sete ek olarak gelişmiş tümdevreli fm radyolar, telsiz alarm cihazları, elektro gitar, telefon sinyali, sinir testeresi (!), fotodirençli ışıkla çalışan devreler, define dedektörü, telefon yükselticisi, elektroskop, el çırpmalı şalter, vibratörlü org (!), dinamik flipflop, tesisat arama aleti, testere dişi sinyal üretici, işitme test test aleti (!), multi ses effekt, lokomotif, buzdolabı ikazı, görmeyenler için ışık ikazı (!), karanlık rölesi, aydınlık rölesi, garaj kapısı otomatiği, sihirli org, gece kabusu (!) gibi birçok aleti ve oyuncağı kendiniz yapın, yeni şeyler keşfedin"

    http://www.tees.com.tr/
  • hayatım boyunca hep istedigim fakat hiçbir zaman sahip olamadığım set. aklıma geldikçe kendimi hep kötü hissederim..*
  • kurcalaya kurcalaya yakmadigim bikac parcasi kalan set. telleri cok inceydi hemen kopardi. bikac santime inerdi tum tellerin boyu. sonra gidip basla yerlerden tel alirdim ama hep kalin gelirdi bu teller. pimler cok parmak kizartirdi.
    hirsiz alarmi vardi. hirsiz eve girerken tellere carpardi ve kisa devre surekli calan alarmi tetiklerdi.
    kuvet alarmi gibi bisi vardi. suyu acardiniz. su belli bi seviyeye gelince alet oterdi. ne guzel icatlarmis, simdi arar oldum.
    en son lazer savaslari adinda bir devre cizip tees'e yollamistim. bilmiyorum koydular mi yeni kitapciklara.
hesabın var mı? giriş yap