• saatlerdir devam eden sıkıcı telefon gorusmesi sonucu dayanamayip uyuyakalma durumu.
  • siz uyuyakalmadan once diyalog olarak süregelen konusma hali, karsi taraf durumun farkina varincaya kadar monolog olarak devam eder.
  • sabah sizi uyandırmaya gelen aile bireyi ne kadar sevgi dolu bir niyetle yaklaşsa da "laaaaaaağğğğğn" sesnie uyanmanızla sonuçlanır.
  • uyuyakalmak için telefon görüşmesinin sıkıcı olması farz değildir.
    dayanılamamış sızılmış olunabilir.
    "sevgilim kukişim bitbitim" tezahuratları eşliğinde geçen bir konuşmanın sonunda "hadi beş dakka uyuyalım ben seni uyandırayım" denir, ancak bu uyandırmanın telefon çalışıyla değil -zira sabah saatleri yaklaşmaktadır- karşı tarafın kadife sesiyle olması gerekmektedir, bunun için de telefonun kapatılmaması ve dahi kulağın bir hayli yakınlarında konuşlandırılması gerekmektedir. e ama uyuyan insan uyuduğu pozisyonda kalabilir mi? kalamaz genel olarak. özellikle de bir ahizenin üstünde uyuyorsa.
    bu da ahizenin kulaktan, dolayısıyla algı eşiğinden uzaklaşmasına, karşı tarafın "bitbitiiim? uyan hadi?" şeklindeki yaklaşımının kesinlikle duyulamamasına sebep olacaktır. velhasılı yanlıştır, uyuyacaksanız telefonu kapatmak gerekmektedir.

    (bkz: hey gidi gençlik)
  • telefon çaldıgı sırada zaten uyuyosanız ve arayan kisinin ısrarlı çaldırmalarına dayanamayıp telefonu açtıysanız basınıza gelmesi kaçınılmaz olay. uyandıgınızda kiminle konustugunuzu ve ne konustugunuzu hatırlamicak, eger bi bulusma planlanmıssa siz o saatte muhtemelen alakasız bi yerde olucaksınızdır. (bkz: kendimden biliyorum)
  • eger bu uyuma faziletini sevgilinize karsi gosteriyorsaniz doruk noktasindasiniz demektir. hele hele sizi bu uyuma seansindan sonra terkeden hatundan sonra, beraber oldugunuz hatuna "bak ona oyle az deger veriyordum ki telefonda dahi uyuyordum" dedikten 2 hafta sonra muhtelif olayi tekrarlarsaniz siz bir hayvan degilsinizdir* siz...siz artik sadece salaksınızdır.*
  • telefon eden kisi konusur konusur, cevap almadan dinler, sonunda bir soru sorar ancak cevap alamaz, psstt kizim aloooo seklinde bagirmaya baslar, ha ha ne efendim diye bir cevapla karsilasir, akabinde ise oha uyya mi kaldin der ama bozuntuya vermek istemeyen uyuyan kisi yoo yok canim sacmalama, tv ye takilmisim bi an diyerek en kisa zamanda olayin tekrarlanmamasi icin telefonu kapatir.
  • farkli sehirlerde yasayan sevgililerin* iletisim yolu olarak kullandiklari telefonda saatlerce konusmalari ardindan meydana gelen bu durumda diyologlar su sekilde gelisebilmektedir*
    -tatlim...vidi vidi vidi
    -hihim...vidi vidi vidi
    -canim vidi vidi vidi...
    saatler ilerler...
    -tatlim?
    -....tamam ben yarin veririm o kasetleri sen merak etme yetisir yayin`a:telefonda uyuyakalindiginda gorulen ruyada konusmak`
    - ne? uyuyormusun sen yoksa?
    -hi ne yok ben bi yuzumu yikayim geliyim.
    -dit...diiitttt...diiiittt...
  • (bkz: cep partner)
  • yıllar once basıma gelmiş bir olaydır bu. telefonun diğer ucunda cok, ama cok, ama cok konusan biri vardır, konu ve konum itibariyle telefon bir turlu kapatılamaz, bendenizin gozlerınden uyku akmaktadır, ama caktıramaz da. sonunda karsı taraf kimbilir nelerden bahsederken bendeniz yavas yavas uyku moduna gecer, bir kac dakika sonra gozleri kapalı olarak dinlemeye ve sadece hı hı demeye baslar, kısa sure sonra da uykuya dalar. daha fenası, daldıgı gibi ruya da gormeye baslar; ruya da taksiye binmis biyere gidiyodur. ve evet, en olmicak sekilde bendeniz bir anda uykusunda taksi! deyiverir. demesiyle kendi sesine uyanır, aman allahım napıorum ben der, ve fakat karsı taraf hala, hala, hala, hala konusmaktadır.

    ve evet, bu olay tamamiyle gercektir.
hesabın var mı? giriş yap