• hatay ve gaziantep'in hükmen mağlubiyetleri kararı doğru şekilde uygulanmış olsa;

    galatasaray'ın 30 maçta 61,
    fenerbahçe'nin 30 maçta 63,
    beşiktaş'ın 31 maçta 65 puanı var.

    ikili averajlarda beşiktaş'ın her iki şampiyonluk adayına karşı üstünlüğü var. ligin sondan ikinci haftası galatasaray-fenerbahçe maçı oynanacak. galatasaray'ın fenerbahçe dışında medipol başakşehir, fenerbahçe'nin ise trabzonspor maçları var. küme düşme hattında yer alıp acil puana ihtiyacı olan kulüplerle yapılacak maçlar var.

    mevcut koşullar dahilinde tüm bu tabloyu görmezden gelerek fenerbahçe ve özellikle galatasaray'a bedavadan deplasman galibiyetleri yazıp beşiktaş'ı bir maç fazlasıyla liderden 5 puan geride kılmak akıl alır iş değildir. süper lig'de kimin şampiyon olacağı şu an için kesinlik kazanmasa bile kimin şampiyon yapılmayacağı türkiye futbol federasyonu tarafından belirlenmiştir.

    beşiktaş jimnastik kulübü'nün, olası bir şampiyonluk ihtimalinde milyonlarca euro'luk uluslararası turnuva gelirinden mahrum bırakıldığı yetmiyormuş gibi gider hanesinde yazan deplasman harcamaları ve mahrum bırakıldığı iç saha gelirleri toplamı açık şekilde ortadadır. iç saha maçlarında ve olası şampiyonluk ihtimalinde mahrum kalınacak lisanslı ürün satışlarından bahsetmiyorum bile!

    siz türkiye futbol federasyonu olarak bir kulübün şampiyonluğunu haksız bir kararla engelleyecek, yüzbinlerce liralık deplasman masrafına neden olacak, iç saha maçlarında elde edilecek gelirlerden mahrum bırakacak, diğer şampiyonluk adaylarının bilançolarına bu zararları artı olarak yazacak ve nihayetinde, "alınacak en adil karar buydu," diyeceksiniz.

    bu tablonun vebali türkiye futbol federasyonu'nun sırtındadır. şampiyonluk, türkiye futbol federasyonu tarafından türk futbolseverlerin gözlerinin içine baka baka el değiştirilmiştir. durumdan beşiktaş taraftarı kadar vicdan sahibi milyonlarca şampiyonluk adayı kulüp taraftarı da hoşnut değildir. beşiktaş yönetimine düşen iş de -hukuk çerçevesinde- sonuna kadar bu sürecin hesabını sormaktır.

    ek: cici bir afacanın yolladığı mesaj sonrası sıralamayı hatalı yaptığımı farkettim. tepede yazdığım gibi değil, üç takım da 61 puanda, galatasaray'ın bir maçı eksik.

    ek-2: başlığın hemen hemen tamamını kaplayan küfür, hakaret, şike, tiner ve benzeri ithamlar sonrası bir ek daha koyma ihtiyacı duydum. hiçbir kulüp taraftarına hakaret etmediğim, hiçbir kışkırtıcı ifadeyi kullanmadığım, şampiyonluk potasındaki hiçbir kulübe dair rahatsız edici bir üslubu takınmadığım cümlelerim sonrası şahsıma yönelen bunca nahoş, konuyla ilgisiz; ilgili olsa dahi bir şekilde ucu hakarete varan yaklaşım sayesinde meselenin sadece türkiye futbol federasyonu'na dair bir haksız uygulamayı değil, ülkenin genel ahlak durumunu da içerdiğini üzülerek gözlemlemek zorunda kaldım. (aynı görüşte olmasak da bu çirkin kuyuya herkesle birlikte atlamayan ahlaklı kimseleri tenzih ederim) kimse kimseyle aynı şeyi düşünmek zorunda değil, elbette ki farklı fikirler/düşünceler de ortaya atılacaktır ancak bu üslup biraz enteresan gerçekten...
  • tamam abi öyle oluyorsa beşiktaş olsun. sizden kıymetli mi

    edit: şöyle bir mesaj aldım doğru mu değil mi hiç kasıp hesaplayamam. @arachnos arkadaş rica etti diye ekliyorum. yanlışsa kusura bakmayın. futbola bu kadar vakit ayırmak bile saçma aslında artık.

    "abi mumkunse sunu editle:
    hatay antep maclari tamamen cikarilinca

    gs 27 mac 61 puan
    fb 28 mac 61 puan
    bjk 28 mac 61 puan

    adamin verdigi bilgi yanlis, herkes de dogruymus gibi cevap yazmis"
  • haksız denilen karar şu ana kadar yaşanan tüm ligden çekilme durumlarında uygulanmıştır.
  • yani sen diyorsun ki "beşiktaş'ın çıkıp kaybettiği maçları, galatasaray ve fenerbahçe'nin kazandığı maçları iptal edelim. böylece rakiplerimizin hakederek kazandığı altı puanı silelim. bu durum bizim fazla deplasman maçı oynamamızdan daha az haksızlık." çok muazzam bir akıl yürütme.
  • tff'den aciklama geldi. bu konuyla ilgili eksi'de 20 baslik acilirsa bjk sampiyon ilan edilecekmis.
  • 2014-15 bozüyükspor - mali sıkıntı sebebiyle ligden çekilme.

    2009-10 - marmaris belediyesi gençlik spor mali sıkıntı nedeniyle ligden çekilme.

    2019-20 elazığspor - deprem nedeniyle ligin 20. haftasında ligden çekilme. tff, bu takımların gelecek sezon aynı ligden devamına karar verirken bu sezon kalan maçlarında 3-0 hükmen yenik sayılmalarına karar verdi.

    2021-22 kastamonuspor - sel felaketi nedeniyle ligden çekilme. fikstür gereği gmg kastamonuspor ile oynayacak olan takımların anılan haftalarda bay geçmelerine, 2021-2022 futbol sezonunda tff 2. lig beyaz grup'tan puan sıralamasına göre gmg kastamonuspor kulübü hariç olmak üzere son 3 sırada yer alan takımın küme düşürülmesine karar verilmiştir.

    tff'nin yakın geçmişte yukarıda bahsi geçen 4 farklı durumda verdiği kararlara bakarsak;

    1- önceki maçlar geçerli, sonraki maçlar hükmen mağlup sayılması şeklindeki 4 (dört)
    2- bjk'nin talep ettiği şekilde süper final veya tüm maçların geçersiz sayılması şeklindeki 0 (sıfır)

    adet karar kapı gibi önümüzde duruyorken, yani halihazırda ülkede benzer felaketler sonrası uygulama ile ilgili oturmuş bir düzen varken bjk'nin talebi kabul edilirse bu kişiye/kuruma özel verilmiş bir karar olacaktır.

    adalet değil, ayrıcalık talep ediliyor.
    bu açık şekilde ortada bence.

    edit: sel ve deprem felaketi yaşayan kastamonuspor ve elazığspor'un küme düşürülmediği bilgisi eklendi + imla
  • bakın oynamışsın ve puanlar kaybetmişsin bütün bunların sonucunda kazanamadığın puanları almak istiyorsun. sebep olarak fazla deplasman maçı oynamanı öne çıkartıyorsun. isteğin uygulanan hükümden daha adil değil.
  • görsel

    at fava bekle, hiç girmeyin böyle muhabbetlere günün sonunda yine biz şampiyon olacağız.
  • uefa şampiyonlar ligi yönetmeliği madde 28/3: "bir kulüp, grup maçlarını tamamlamadan diskalifiye edilir veya bir sebepten dolayı çekilirse tüm maçlarının sonuçları geçersiz sayılır.

    avrupalı olmak başka ortadoğu zihniyeti başka işte. ne desek boş kardeşler. ligi dizayn etmişler lobiciler.
  • torbayı yere bırak kardeş, azıcık oksijen çek ciğerlerine.
hesabın var mı? giriş yap