• hiç bitmesin istediğim film
  • o kadar çok sevdiğim şarkı dinledim ki bu filmde, o yüzden sanırım benim için çok özel olacak.

    sansür, yasaklama, kültür, ülke tanımadan aynı şekilde vuku buluyormuş onu öğrendik. tabii kimilerine 1960larda kimilerine 2015 lerde.

    film sayesinde 1960 lar ingilteresindeki korsan radyoculuğu ki daha önce hiçbir fikrim yoktu, hakkında biraz bilgi sahibi de olduk. aynı olaylar 1990 larda türkiye'de olmuştu..

    filmi özel yapan harika müzikleri yanında, neredeyse tamamının bir geminin içinde geçmesi, oyuncularının inanılmaz gerçekçi olması ve tabii ki ingiliz aksanı. bir 2 saat daha olsa rahatlıkla izlenir, hatta dizi bile olabilir.

    sanırım richard curtis'ın her filmini beğeniyorum ben.
  • çok keyifli bir film. şarkılar, oyunculuklar, verdiği mesajlar...bir gemiden tüm ülkenin ruhuna nasıl etki edilir, görüyoruz filmde.
  • rock & roll kültürünü anlatan en iyi filmlerden birisi. en az bir defa daha izleme isteği uyandırır insanda. oyunculuklar muhteşem, hikaye ve işlenişi muntazam. izlemeyenler mutlaka izlesin. başucu.
  • hak ettiği yere gelemeyen filmlerden. çoğunluk bilmez. belki de bu daha da güzelleştiriyordur.
  • müziğin hangi türünden hoşlanırsanız hoşlanın, eğer hayatınızda önemli bir yeri varsa şarkıların, büyük keyifle izleyebileceğiniz bir film.
  • yaani... çok eğlenceli, müthiş müziklere sahip, renkli karakterlerle dolu falan ama izlediğim en iyi filmlerden de değil. bununla beraber yer yer zevkle izlediğim, ortalama üstü bir iş çıkmış tüm güzelliklerine ve tüm eksikliklerine rağmen. güzel bir testosteron yaşam alanı ve müzik filmi... ama işte yer yer de biraz yavan.

    mesela tabii ki so long marianne sahnesini çok çok beğendim ama mesela sonu illa öyle mi bitmeli, spoiler*? başka şekilde bağlayamıyorlar herhalde hikayeyi. illa hep bir sevgi çemberi olacak sevdiğimiz karakterler bağırlara basılacak falan... marianne'den başka kız mı yok aslanım sana? 7.4lük imdb puanı uygun gibi ama ben the beatles olmasa da müziklerinden, sevdiğim karakterlerinden, ortamından, rock'n' roll'dan ve flight of the conchords'un murray'sinden, coupling'in steve'inden 8 verdim.
  • radio rock gemisine binme, sahnelerin içine girme isteği uyandıran film.

    philip seymour'dan gelsin:

    --- spoiler ---

    "these are the best days of our lives. it's a terrible thing to know, but ı know it."
    --- spoiler ---

    ayrıca
    --- spoiler ---

    sevgili simon boşver elenoru sana bişey olmasın .
    --- spoiler ---
  • bakın abartmıyorum 7 sene geçti çıkışının üzerinden ilk kez izleme fırsatı buldum. hayatımda izlediğim keyif açısından en mükemmel filmlerden biridir. bir filmi izlemek bu kadar keyifli olamaz.
  • eğlenceli film.değer yargıları kuvvetli olanlar için sakıncalı bir film.en son kısımda verdiği mesaj ile hoşuma gitmiş bir film.puan 7
hesabın var mı? giriş yap