• x prize'ın google sponsorluğunda düzenlenen yeni bir türevi. 30 milyon dolarlık ödül, aya bir robot araç gönderecek ilk ekibe verilecek. şartı, ekibin devlet kurumlarının desteğini almaması, gönderilecek robotun ay yüzeyinde en az 500 metre dolaşması, bu sırada dünyaya video, fotoğraf ve veri göndermesi.

    http://www.googlelunarxprize.org/
  • nasa açacağını iddia eden başbakanın ülkesinden katılan bir takımın olmadığı über yarışma.
  • 30 milyon dolar ödülü büyük ödülün kendisi değil, ödüllerin toplamıymış galiba. sitede yazana göre büyük ödül 20 milyon dolar. yarışmayı ikinci bitirene 5 milyon dolar veriyorlarmış (kalan 5 milyona ne olmuş anlamadım, bonus ödüllerden bahsediyor, ona dahil herhalde): http://lunar.xprize.org/about/overview
  • bizim gibi ikinci, üçüncü dünya ülkelerinde insanları düşünmeye itmesi gereken gerçek. adamlar artık garajda kişisel girişimleri ile aya araç gönderme üzerine yarışma düzenliyor. biz burada neler ile, nasıl uğraşıyoruz..

    edit: imla.
  • ay'a uzay aracı göndermek için abd devletinden izni koparan moon express bugün itibariyle yarışmanın favorisi durumunda. mx-1 isimli uzay aracını 2017'nin sonlarına doğru rocket labs'in roketi electron'la fırlatmayı planlıyorlar. öncelikle bu ödülü kazanmak isteyen şirket uzun vadedeyse ay'daki değerli madenlere göz dikmiş. kurucu ortaklardan naveen jain ay'da 16 katrilyon dolar değerinde maden olduğunu söylüyor.

    http://www.donanimhaber.com/…ndeki-ay-madenleri.htm
  • hiç kimsenin roket göndermemesiyle ve ödülün kazanılamamasıyla sonuçlanmıştır.

    ay'a roket gönderip verilen görevleri tamamlayan ilk takıma 20 milyon dolar verilecekti. jürinin ve google'ın yarışan projelerin teknik detaylarına ve tesislerine erişim imkanı olacaktı. bu süreçte birinciye 20 milyon dolar vereceklerini söylerken aslında birçok projeden birçok bilgi edindiler. sonuçta 20 milyon'u da kimse kazanmadı zaten. zekice.

    katılım şartlarından biri:
    "access to facilities and ınformation – team shall provide physical and virtual access to teams facilities and ınformation to xprıze and the judging panel for the purposes relevant to the competition."

    https://lunar.xprize.org/…pdate-google-lunar-xprize
  • aya bir robot indirebilen kişiye verilecek olan 30 milyon dolarlık ödül.
    google 2007 yılında ilan etse de başarılı olması beklenti. neden aya gidilsin ki tekrardan. koloni kurulacak kapasiteye haiz değil. işin ucunda para var ama karşılığı/karlılığı yok.
hesabın var mı? giriş yap