• 2010 filmi.

    koçbaşı, koç gibi bir film.

    1) jackie chan'i severim. izleyince daha çok sevdim. izlediğim chan filmleri içinde engzeli, en naifi.
    2) han gibi bir isim çok şekilli, çok nezih olmuş. (bkz: cengiz han)*.
    3) bu karate velet çok yakışıklı ve çok sağlam oyunculuk kumaşı var.
    4) filmde bir bölüm var ki, çinliler der ki ya da bir çin atasözü der ki demeden, öyle kısa ve öyle güzel laflar ediliyor ki sırf bu kelamlar için bile izlemek yeter.
    5) hong kong'lu jackie chan kendi harsına borcunu ödemiş.
    6) bir miktar aikido çalışmış biri olarak, budo üzerine yapılan güzel laflar var. annenin kung fu'yu karate sanması güzeldi. dre'nin jiu-jitsu*' dan geçip capoeira'ya bağlaması güzeldi. brezilya ve japonya menşeili denge sanatlarına kore menşeili taekwondo'nun da eklenmesi gerekirdi ya, aikido'nun lafı bile edilmezken bu büyük beklenti gerçi. ek not olarak, chan'in veletlere verdiği dersin başlangıcı nefis bir nikkyo'dur.
    7) hafta sonu ailecek,çoluk çombalak izlenebilecek bir film. bir kaç ass mass lafı var ama onlar da küfür mealli değil.

    --- ifşa ---

    filmin ismine inat "the kung fu kid" üzerine kurulması, çinlilerin hoşuna gitmiş olabilir ama japonlar buna iyi gülmüştür herhalde. biz de üçüncüsünü çekip, yine karate kid deyip, mesela "the ottoman punch kid" yapabiliriz. usta, cüneyt arkın olur adı da, battal olur vs...

    --- ifşa ---
  • askerde gazinoya girdim bir gun, 55 ekranda bi film var, zenci bi ufaklik, jackie chan falan. 9a 4ler olsun 90in cesitli devreleri olsun 25 30 kisi pur dikkat izliyor. oturdum, bes dakka sonra remake olan oldugunu caktim tabi. neyse film bereketliydi, bitti. fena film de diildi aslinda iste biraz daha modern zamanlarin recetesine uygun hazirlanmis. ama orijinal filmde daha bir turnuvalarda gorebilecegimiz sekilde icra ediliyor spor hani, bu filmde ufacik cocuklar birbirlerinin agzina agzina vuruyorlardi orada benim icim bir fena oldu hep. bir de su son vurus ilk filmden daha sekilli olmus.

    neyse bu isimdeki filmlerin bendeki en buyuk etkisi yine o gazinodaki o aksamustu hakkaten biraz yasin kemale erdigini farkettirmesi olmustur. film bitti, yanimda da bi sinoplu var. fena diilmis ama orijinalinin birebir aynisini yapmislar valla yaa dedim. orijinali mi abi? dedi. evet dedim. orijinali ne abi bunun dedi. dedim abicim var ya daniel laurusso, miyagi, kobralar, sari vosvos, bonsai? abi bilmiyorum onu eski mi o dedi. o anda anladim killi milli adam da olsa karsimdaki 19 yasindaki cocuk, ne bilsin ilk filmi. eski dedim dogru bilmezsin sen. bulur muyum internette indiririm memlekete donunce dedi. kesin bulursun dedim. bilmiyorum bulmus mudur.
  • nerden aklıma geldiyse şimdi...
    spoiler içerir ona göre

    jackie chan sebebi ile izlemeye değer film. evet izledim ve eğlendim ama biraz inandırıcılık da olsa fena olmazdı.
    jaden smith'in son kapıştığı çocuk resmen bir kung fu üstadı. siyah kuşak 10. dan belki. ama 2 aylık bir eğitimle kahramanımız dişlerini ağzına veriyor kötü çocuğun. yuh yani.

    orjinal karate kid'in yeni versiyonu olmuş. cilala parlat yerine ceket çıkar, giy, as muhabbeti gelmiş.
    sırf bu hareketle bile kırmızı kuşak birini alt edebilecek hale geldi zaten.
    neyse velhasıl eğlenceli film. jaden smith'in son hareketi ise şapka çıkarttırır adama, orjinal kartal vuruşundan çok daha iyi.
  • keşke türkiye'de vizyona girdiğinde ismi "karate kerata" olsaydı.
  • emperyalizmin komünizmi yendiği filmdir.
  • karate öğreteceğim ayağına saf bir amerikalı gence evinin bahçe işlerini yaptıran kurnaz japon ile memleketinde kimsenin karate namına bir halttan çakmamasını fırsat bilip çit boyama, araba cilalamayla şampiyon olan gencin hikayesini anlatan epik bir kerizlik destanı. şaka maka çocukluğumuzda bir bu bir de van damme' ın kan sporu filmini ne çok izlemiştik.
  • jackie chan'ın performansı dışında ortalama bir film. bazı anlarda çin halk cumhuriyeti kültür bakanlığı desteğiyle çekilmiş hissi yaratıyor. yalnız şu çinlilerin kung-fu savunma amaçlıdır, kıldır tüydür olayını ömrümün sonuna kadar anlayamacağım. cem yılmaz'ın dediği gibi, ağzına ağzına vurucan işte. sen o kadar dövüş sporları icad et, bin yıldır halka öğret, okullarda ders olarak okut ama bi boka yaramasın. tarih boyunca hun, moğol, tatar kim varsa hallaç pamuğu gibi seni savursun, çük kadar japon ordusu ülkeyi baştan aşağı sikertsin. sonra gel kung-fu şöyle böyle. savunmayı bile başaramamış, kendi aralarında savaşmaktan bitap düşmüşler. zibilyon senelik ülkenin gücü şimdi anca uygurlar, dunganlar gibi kendi iç sömürgelerine yetiyor.

    neyse filme dönersek, garibanı tokatlama olayları çok amerikan vari olmuş. çin'de gücü yetenin diğer insanları aşağılamasının limiti yok. iki gram makamı veya üç kuruş fazlası olan garsona tükürür, çalışanın kafasına sıçar. altta kalan ise ses edemez, ayazda kalmış bekçi çükü gibi büzüşür kalır. aşağılamak heriflerde kültürün bir parçası haline gelmiş. yok aslında şöyleydi böyleydi diye gelmeyin kalbinizi kırarım.
  • aklımda denize düşen bonzai ağacına yapılan acil ilkyardım sahnesi ile kalan film.
  • karate kid ve "başlangıçta beceremediği şeyleri 3-5 dakikalık bir sekansta izlediğimiz, gaz bir müzik eşliğinde yapılan antremanlarla kazanan kahraman kişi" konseptli filmlerin bugün pek çok insanın hayatını nasıl mahvettiğine dair eğlenceli yazı:

    http://www.cracked.com/…id-ruined-modern-world.html
hesabın var mı? giriş yap