• 2010 yılı içinde piyasaya çıkmış 2. ip man filmi. ip man 1 ve ip man 2'nin aksine bu filmde ne yönetmen wilson yip var, ne de başrolde donnie yen var. diğer iki filmle direkt bağlantısı var mı bilmem ama sanmıyorum. hikayesi de ilk filmin öncesi bir dönemde geçiyor, genel olarak ip man'ın geçirdiği eğitimi ve usta oluşunu anlatıyormuş.
  • --- spoiler ---

    ip man serisinin en kötü filmi. mevcut ip man hikayesiyle hiçbir alakası olmadığı gibi daha önce anlatılan birçok şeyinde tersinde. bu filmde ip man'ımız gayet iyi ingilizce konuşan okumak için üniversiteye giden (üstelik gittiği okul da bir katolik üniversitesi yanlış görmediysem), bir yandan da üvey kardeşiyle (!) wing chun eğitimi alan bir genç olarak karşımızda. bu üvey kardeşi ve ingilizce olayını nereden uydurmuşlar bilmiyorum ama bizim ilk iki filmde izlediğimiz ip man ne ingilizce bilir, ne ticaretten anlar, ne de üvey bir kardeşi vardır. bu filmde dünya çapında bir wing chun okulu açma projesi bile yapıyor aklı sıra. halbu ki bizim bildiğimiz ip man öyle ders filan vermezdi mecbur kalmadıkça.

    dövüş sahneleri fena değil, kareografiler güzel. özellikle ihtiyarla dükkan içinde yaptığı dövüş en iyi sahneydi. bunlar dışında pek bir hikayesi yok filmin, dediğim gibi ilk iki filmle farklı bir ip man var burada. ve tabii yine japon-çin kapışması, ilginç bir komplo mevzusu, karakter işlenişi ve kurgu bakımından vasatı geçemeyen bir dövüş filmi özetlersek. iki-üç dövüş sahnesi görmek isteyen izleyebilir ama fazla bir şey beklemesin.

    --- spoiler ---
  • sırf sammo hung ve yuen biao var diye izledim. gözlerim hemen jackie chan'i aradı tabi ancak kendisi will smith efendinin oğluyla takılıyor şu sıralar.*

    dövüş sahneleri haricinde gayet traş bir film.
  • sammo hung var diye izliycekseniz söyliyim sadece filmin ilk 15 dakikasında var.ipman'ın biyografisini bilmiyorum ama senaryonun götünden element uydurmaya dayalı olduğu çok belli.bir çok dövüş sahnesi çok yavaş.arada iyi sahnelerde yok değil,film olarakta fena değil aslında ama ben ilk yarısını daha çok beğendim.katil uşak olayı çok gereksizdi.bi de ip-chun'a helal olsun dükkanda iyi dövdü ip'i oynayan elemanı.
  • ip man efsanesi üzerinden prim yapmaya çalışan bir film gibi duruyor. yönetmeni de, yazarı da farklı. ip man adında eğitim alan bir genç var sadece. o da bildiğimiz ip man değil. ip man serisinden bir film gibi izlemek yerine, herhangi bir film gibi izlemelisiniz.
  • donnie yen'in oynamıyor olması bile, başlı başına filmi izlememe sebebi. neticede donnie kardeşimin o eşsiz tekniğinden sonra, yip usta'yı kim canlandırsa, at sikine kelebek konmuş hissinden fazlasını veremeyecek ne yazık ki. izlemeden bunları diyorum bak, hele bi de yarısında çıktığım zaman görün siz beni. dur ama dur.
  • --- spoiler ---

    çinliler eskiden avrupa ve amerikan ürünlerinin çakmasını yaparlardı. bu filmle birlikte iç pazara da el attıklarını söyleyebiliriz; örneğin donnie yen'in baya baya çakmasını yapmışlar.

    klasik ingiliz ve japon düşmanlığı temasını gözardı etsek bile ortaya iyi bir film çıktığını söylemek zor. serinin en kötü filmi demek isterdim ancak diyemiyorum zira seriye ait görmüyorum.

    2. film bile sömürü dozu aşırı olmasına rağmen dövüş sahneleri hatırına izlenebilir kalıyordu.

    kısacası ne bu film ne de serinin ikinci filmi, kendi türünde başyapıt olmaya aday olan ilk filmin yanına yaklaşamıyorlar...
    --- spoiler ---
  • izlemeyin ipman efsane olarak kalsın diyeceğim film. uyuyakaldım izlerken.
  • yarrak gibi bir film. biyografik bir senaryo nasıl bu kadar zorlama bir senaryoymuş gibi çekilebilir anlamadım.

    (bkz: insan gerçekten hayret ediyor)
  • ımdb ye trailerı düşmüş. mike tyson ile dövüş sahnesi gorünüyor. popüler olduğu için uzatılmak istenenö uzatırkande içine sıçılan başka bir film olacak gibi gözüküyor.
hesabın var mı? giriş yap