• izlenmedik zombi filmi kalmayana dek mottosu ile izlediğim klişelerle bezeli, çok inceden aksiyonu olan ama genel anlamda sakil hollywood filmi kalitesinde, en fazla b movie deyip izlersen tahammülü mümkün film

    wellcome to the spoilerland;

    --- spoiler ---

    liv tyler çakması beyaz tenli, siyah saçlı, mavi gözlü, pembe dağınık dudaklı, ayağı postallı- götü şortlu, duyarlı kadın ( tick)

    kesinlikle ölmüş olması gereken ama filmin sonunda ölmediği anlaşılan adam ( tick)

    göte bakan, am peşinde koşan ve ilk atakta ölecek olan ergenler ( tick)

    itemları saça döke kaçan, ölenlerin itemlarını toplamadan kaçan birtakım insanlar ( tick)

    hayvan gibi para basan ama güvenlik önlemi sıfır olan zombi yuvası fasilite (tick)

    dungeon ( tick)

    mülteciye, azınlığa zulüm (tick)

    zombilerin aç köpek gibi saldırdığı anda durup etik kavramının boyutlarını, derinliğini, ucunu bucağını tartışan ve az sonra zombilere yem olacak insanlar ( tick)

    duygusal travmalı ve zombi atakta donup kalan aptal kadınlar ( tick)

    eski ordu mensubu ( tick)

    ikincisi çekilsin için açık kapı bırakmaca ( tick)

    film boyunca zombiden koşarak kaçan ama o arada birkaç kez kuaföre girip çıkan, saçı/ kıyafeti küçük stil sürprizleri yapan kadın (tick)

    filmin başında minimal bir system shut downla yerle bir olan ek güvenliksiz alan ( tick)

    hemen bozulan araba (tick)

    hava saldırısından koşarak kaçan kahraman ( tick)

    kötücüllerin ipliğini medya aracılığı ile pazara çıkarma ( tick)

    bak böyle yıllarca devam edebilirim ama lüzum yok.

    son olarak gönül isterdi ki savaş uçaklarından ve bombalardan koşarak kaçan kadın uçurumdan bakmadan denize atlayıp kayalara çakılıp ‘içimdeki deniz’ tadında yaşasaydı hayatını. yok durun bi saniye, asıl bu son; olum zaten ada orası niye bombalıyorsunuz. bırakın zombiler birbirini yesin.
    --- spoiler ---
  • filmin başındaki bir sahnede türkçe olarak “dünya hepimizin” duvar yazısı gözden kaçmamaktır.
  • en kötü zombi filmleri listesine "ayırtılmış" yerinden girebilecek bir film. işin içine öyle iki satır mülteci duygusallığı katarak bundan sıyrılınamaz.

    düşük bütçeli bir film olduğunu biliyorum. fakat bütçe düşük diye baştan sona hatalarla ve basmakalıp olaylarla dolu olması gerekmiyordu. başarılı bir görsel boşluk yaratılmış sadece. o da farkında olunmadan... koşan insanlar, bolca silah sesi, çığlık, ısırık ve tabii ki zombiler... baştan sona kopya, taklit.

    içeriği de ayrıca boş. film o kadar sığ ki diyaloglar bile hiçbir şey vermiyor. koskoca senaryodan bir tane mi alıntılanacak cümle çıkmaz? o kadar kötü.

    bu kadroyla ve aynı görsellikle ortalama bir zombi komedisi çıkarılabilirmiş, bizimkilerin "ada: zombilerin düğünü" gibi. fakat tabii ki "ada: zombilerin düğünü" gene ona da on basardı...
  • benim gibi zombi filmlerini seven birine ilaç gibi geldi film jurassic park'dan esinlenilmiş ancak ortalamanın üzerindeydi .
hesabın var mı? giriş yap