• soyle bir rivayet vardir bu film hakkinda:
    keanu reeves matrix'ten sonra bu filmde oynamaktan vazgecmis ama ne var ki kontrati cok onceden imzalamistir. cemkirir, "oynamam" der*, ama bu sefer de yapimcilar "elimizde kapi gibi kontrat var, oynamazsan dava acar, neyin var neyin yoksa hepsini aliriz" derler. keanu da bu teklifin cazibesine(!) dayanamaz ve filmde rol almaya karar verir.
  • i'm the unseen
    i'm disbelief...i'm undone

    you are a dream
    you are desire...you're the one

    if you show me what i'm missing
    if you tell me i would listen to you
    guide me through the night

    and please...watch over me
    and please...
    and please...watch over me
    because i can't carry on...without you

    these are the days
    when everything's changed...look around

    dancing i fall
    i fall through these cracks that surround

    if you show me what i'm missing
    if you tell me i would listen to you
    guide me through the night

    and please...watch over me
    and please...watch over me
    and please...watch over

    i'm burning like a fire without end
    as i'm turning into storm clouds twisting in the wind
    i surrender everything...remember everything

    and please...watch over me
    because i've fallen down
    and i can't carry on
    no i won't carry on...without you

    (bkz: the tea party)
    (bkz: seven circles)
  • 24 ağustosta parmakları çalıştıran talentless jerk'e göz kırpıyorum.,aylar sonra tanıştığım, ye ye kabak tadı vermeyen çay partilerinin* kurabiyesi. izlenmekten hoşlananların şarkısı.
  • imdb notu 5.2 olan ve dvd si ideefixeden 3 liraya alınabilen film.
  • neresinden tutsam elimde kalan film. seri katil konulu bir film olunca imdb'den aldığı 5,2 puanı bile gözardı ettim. sonuçta beni cezbeden bir konu seri katilli filmler. aslında filmin ilk 3 çeyreklik kısmı gerçekten başarılı. ama noluyorsa olay son çeyrekte kopuyor ve anlamsız olaylar seyircinin sinirlerini altüst ediyor. james spader ve keanu reeves rolleri değiştirseler daha doğru olacakmış gibi geldi. ikisi de rollerinde at yarağına konan kelebek gibiler. marisa tomei'ye girmiyorum bile. gece telefonla aramışlar "abla sabah bir film çekimin var, atla gel" demişler sanki. rolüne ve filme kendini vermemiş, ben bunu hissettim. veya az para vermişler sallamamış.

    --- spoiler ---

    filmin son çeyreğindeki uzun flashback de görüyoruz ki, katil griffin ile dedektif joel daha önce karşılaşmışlar. elinde silahla koşan dedektif tam griffin'e yaklaşmışken fikir değiştirir ve yanan eve koşarak hatunu kurtarmaya çalışır. tamam anlarım mantıklıdır ama güzel kardeşim elinde silah yok mu senin? sık kafasına griffin'in ondan sonra koş eve. gerçekten mükemmel bir sahne olmuş. o an griffin'in yüzünü gören joel'in o yüzü unutması da cabası. abicim sen dedektif değil misin? takıntılı olduğun katilin yüzünü unutur musun? adam sonra geliyor asansöre beraber biniyorsunuz. sonra da griffin'i görünce asansör sahnesine flashback yapıp "ananı lan herif dibimdeymiş" demeyi biliyorsun. griffin, seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım. hadi joel mal, sana ne demeli. yıllarca didin dur. sonra nasıl saçma bir kararsa joel'le buluşma ayarla. adamın karşısına çık. yüzünü deşifre et. kardeşim sen zaten o adamla eğlenmekten zevk almıyor muydun? bütün espriyi sikip atıyorsun. çok sinirliyim lan size. türk polisi ve kolici katil olsa bu mallıkları yapmazdı. valla lan.

    --- spoiler ---
  • bu filmi izlemek isteyenlere engel olmak vatandaşlıktan ziyade bir insanlık görevidir.
  • 4 dakikalık süresiyle enslaved standartlarının altında olsa da müthiş güçlü bir parçadır. vertebrae albümünün iyi aile çocuğu. clean vokalin arkasından giren "watcher in the skies" sözü şarkının zirvesidir.
  • epey güzel bir jorge luis borges şiiridir.
  • şimdi efenim bu 2000 model olan keanu reeves'li amdan götten "yarrak" filmin bir de aynı isimli 2016 yapımı sikten boktan bir "kürrek" ekürisi de varmış.

    http://www.imdb.com/title/tt5497458/

    adına korku/gerilim demişler ama sen bolcana facepalm yapmalık komedi filmi olarak anla.
    eh, biz salaklar da yaptık bir cahillik ve izlemiş bulunduk gari.
    (bkz: internet boşa akmasın)

    --- spoiler ---
    gerçek bir olaydan uyarlanmış bu gerilimde, genç bir çift hayallerindeki evi satın alır. ardından evin geçmişini ve birinin her hareketlerini izlediğini öğrenirler.
    --- spoiler ---

    afedersiniz ama yarrak gibi bir film bu.

    kötü filmleri severim ben; kötü olduğunun, yetersiz olduğunun, kendisiyle daşak geçileceğinin de gayet farkında olunarak çevrilen naif ve bütçe fakiri filmleri severim.
    the asylum filmleriyle bile barışığımdır hatta ve kendimce takip edip izlerim de falan yani, düşünün artık.

    lakin bu öyle bişey değil, ne menem bir sik olduğunu çözmek de mümkün değil. hem kendini çok ciddiye alıyor, hem de acımayla karışık gülünecek derecede zavallı ve rezil bir korku/gerilim parodisi çiziyor. resmen akıllara hakaret.

    yayında ve yapımda emeği geçen tüm kadronun eline avucuna verip mutlu son'a kadar sıvazlatayım mümkünse.

    alternatiflerine yöneliniz efenim.

    not: spoiler ibaresi içindeki metin turkcealtyazi.org dan alınmıştır.
hesabın var mı? giriş yap