• sanal kartla alırsak ne yapacakmışız?!
    güvenlik için yapılacaksa, öncesinde sonrasında yapılacak başka çok şey var...

    tanım: (bkz: #145509323) entryde bahsedilen, kartın ibrazını isteyen thy'nin yaşattığı rezalettir.
  • cakal thy'nin baska bir cakal hareketi. bu kadar buyuk bir kurumda boyle rezalet nasil olur dediginiz an, akliniza is bilmez torpilli tayfa gelsin. o yuzden thy ile zorda kalmadikca ucmanizi tavsiye etmem ya da her islemde cok dikkatli ve garantici olun.
  • 10/10 rezalet.
    eksik bilgilendirme sonucu mağdur etmişler.
    tamam etmişler de sevgili başlık sahibi gündeme getirmek için on farklı konudan da bu konuya atıf yapılmaz ki.
  • thy türkiyenin en adi, en ahlaksız, en çıkarcı kurumu olabilir. sadece 2-3 kez uçtum mecburiyetten ama hiç birinde mutlu etmedi beni. hepsi de iğrenç deneyimlerdi. hem beni hem ailemi üzdüler. yabancı eşime ve akrabalarıma da beni rezil ettiler. artık hayatta uçmam thy ile. pegasus bile bunlardan iyi. en azından adamlar net. mahmut airlines bile olsa öncelikle tercih ederim. sonra pegasus, en son başka hiç seçenek yoksa thy.

    geçen ay komşuma benim kartımla bilet aldım. parası ödenmiş, rezerve edilmiş bilete 7.000 tl fark istediler. kapattık bir saat sonra tekrar aradık, 11.000 istediler. itiraz ettik falan filan derken (yanlış hatırlamıyorsam) 8-9000 gibi bir para ödedik yine üstüne. thy mi? asla!
  • thy'den bagimsiz normal odeme guvenlik uygulamasidir, zira yukarida da yazildigi gibi kredi karti sahibinin orada olmasi gerektini soylemis.

    bakan kisi nerden bilsin kartin kimin oldugunu? esim dedin diye inanicak halleri yok ki inansalar bile esiniz olmasi birseyi degistirmiyor, bi sebebi var ki kart yaninda olsun diyorlar. evli olmaniz kartin sahibi oldugunuzu gostermez, soyadinizin ayni olmasi zaten birsey ifade etmiyor genel olarak.

    rezalete en yakin sey hala bu karti yaninda getir uygulamasi olmasi, onun disinda karti yaninizda getirin dendigi zaman, uygulanmasi gereken kurallari uygulamislardir, rezalet falan yoktur.
  • saçma ve gereksiz bulduğum bir uygulama. rezalet ötesi rezalet. bilet alınış kimin kartı ile alındığının ne önemi var. zaten şüpheli işlem yapılıyorsa bu kişinin bankası ile arasında bir sorun. bilen yeşillendirebilirse sevinirim.
  • sen-ben "bir sebebi vardır" diye hak verdikçe iyice tepemize çıkmaya başladılar.

    ne olabilir sebebi? ne diye kredi kartı ibraz ediyorum? artık annemize-babamıza "uçak biletini gönderiyorum, bize gel" diyemeyecek miyiz?

    edit : internete baktım, yeni bir uygulama değilmiş. insanlar taa 2010 yılında falan bundan şikayet etmişler. kafam daha da karıştı. ben bunca iş seyahatini nasıl yaptım acaba? yönetici asistanını ararım, bilet bana e-maille gelir.
  • bankanın güvenliğini thy sağlamaya çalışırsa böyle saçmalıklar olur. ben anneme, teyzeme, halama bilet alamayacak mıyım? onlarla beraber uçmak zorunda mıyım? bahsedildiği gibiyse büyük rezalet. ödemede 3d kullan anlarım da bu çok saçma
  • bilet alırken yolcu ismi ile kart hamili ismini aynı girin.. (kart eşinize ait olsa bile)

    havaalanına gidince sanal kart ile ödeme yaptım deyin..

    ne kontrol ne kart görme...

    iyi uçuşlar..
  • kartı ibraz edin diye kocaman kocaman yazmışlar, güvenlik için olduğu aşikâr, belli ki bir filtreye takılmış yapılan işlem. bunu nasıl kart nasılsa bende, göstereyim diye kendinize çeviriyorsunuz, çok ilginç.

    sanırım ux uzmanları boşuna demiyor, sistem tasarlarken karşınızdakini bir gerizekalı olarak hayal edin diye.
hesabın var mı? giriş yap