• taksim'de yapılması planlanan topçu kışlası projesinin yeniden ibb planlarına alınması durumu. dumuru desem daha doğru ya da. şu an yasal olarak aynı sürece gireceğiz. ibb üst ölçekli planlara topçu kışlasını işleyecek, beyoğlu belediyesi de paşa paşa uygulama ölçekli imar planlarına topçu kışlasını işlemek zorunda kalacak. zorunda kalmaktan ziyade takla ata ata yapacaktır. planlara işlenmesiyle durum yasal bir boyut kazanacak ve sonrasını bilemiyorum, hep birlikte görürüz ne olacağını artık.

    ancak, bu nasıl bir hayasızlıktır, nasıl bir inattır ki ülke ayağa kalkmış, onca insan yaralanmış, bir sürü genç ölmüşken hala neo-osmanlı fantezileri ile kaideden proje üretilebiliyor. bkz. atatürk orman çiftliğine dikilen aksaray. yani bu tip sembol yapılar akp zihniyetinin bir yansıması. mesele yine 3-5 ağaç olmayacak. onca insanın istememesine karşın yine milli irade denecek, istanbul'da, beyoğlu'nda halk akp dedi *, cumhurbaşkanı için rte dedi diyecekler ya ona yanıyorum. resmen ülkenin yakın geçmişteki hafızası sınanıyor olacak. bu yüzden, otu boku gezi olaylarına bağlayan zihniyetin de, gezi'yle ilgili yalan yanlış kamuoyu oluşturan basının da, gezi sürecinde akp tarafına yalakalık yapan sanatçı kesiminin de, kısaca emeği geçen herkeslerin bir ağaç gölgesine muhtaç kalmalarını diliyorum bu proje yapılırsa. şehir plancıları ve mimarlar odasını da - ne kadar yetkileri kaldıysa artık- sadece dava açmakla kalmayıp, belediyeye alternatif bir proje sunmaya davet ediyorum. bir zati kendim de seve seve yer alabilirim böyle bir çalışmada hatta. çünkü sadece üretilen projelere muhalif olmak kamuoyunda takdir görmüyor geçmiş süreçlerde gördüğümüz üzere. illa proje üretilsin istiyor ya sevgili milli irade, o meydana topçu kışlalı değil, gezi parkını koruyan alternatif bir proje yakışır demek gerekiyor ki proje üretilmediği algısı kırılsın. *

    ekleme: şuraları az buçuk okudukça çok naif olduğumu düşünmeye başladım. belediyeye proje sunulması falan. ben gezi part 2 olacağını çok düşünmüyorum. aynı dinamikler yok çünkü ve karşılıklı algılar belli. üstüne bir de küsen kesim var ki haklı buluyorum. gezi bu sefer eskisi gibi sahiplenilemeyecek ve iş yasal sürece kalacak. eskisi gibi tepki konursa vandallık vs. gibi bir algı oluşması ve seçim kazancı *. tepki konmazsa da projenin uygulanması ve elde edilecek rant. yani iki ucu boklu değnek.

    tisikkirlir yini tirkiyi!
  • bu sefer hayata geçer diye düşündüğüm projenin gündeme alınması.
    bu sefer sikimde de değil açıkçası. isterlerse istanbul'a komple beton döksünler, bu halk bunu hakediyor.
  • e malum

    (bkz: seçim is coming)
  • bu sefer kutuplaşma olmaz, direkt iç savaşa götürür dediğim part 2 proje...
  • akça: "daha katledeceğimiz çok can var"
  • bu olay ölümlerden, gösterilerden, direnişten ve toplumsal reflekslerden asla akıllanılmadığını göstermektedir. yine, yeniden aynı yolları kullanarak oraya kışla yapılmasını istemeleri tamamen kin, nefret ve altta kalmamak üzerine olsa gerek.

    nitekim bir önceki denemede, (bkz: 28 mayıs 2013 taksim gezi parkı direnişi) başarısız oldular. aslında en iyi yaptıkları şey olan ''başarısızlığı başarıya çevirmek'' anlamında çok güzel kullandılar ama olsun. park halen park olarak durmaktadır.
    gerçi üzerinden 20 kuş aynı anda geçse, poliste panik oluyor ama neyse.
    son haberlerde görüyoruz ki, park'ın kışla olması için bütçe ayrılmış. demek oluyor ki yeniden bir teşebbüs olacak. ama şunu bilirim ve söylerim ki, fragmanın bittiği gün olur. tehdit falan değil, haddime de değil. görülen bu.

    kaynak; http://haber.sol.org.tr/…parkina-kisla-diyor-101082
  • gaz maskesi fiyatlarini yukseltecektir.
  • "herkes ilk tokadı yediğinde eve dönecekse hiç oynamayalım o zaman" dediğim gezi parkı 2'nin habercisi.
  • secim oncesi ateslendirilip yandas medya sayesinde istanbul disi halka "yine terorist capulcular ayaklandi" diyerekten oy toplamak icin yapilan olaydir. yoksa bi sikim yapamayacagini kendi bilmiyor mu biliyor.
hesabın var mı? giriş yap