• şampiyon olmadan gittikleri şampiyonlar ligine saysınlar.
  • bunun için de inşallah fenerbahçe'yi suçlamazlar dediğim olay.
  • damat gelsin kurtarsın şimdi de.
  • demek ki her aldığın adamı 50k euro ya oynatıyormuş gibi yapmayı uefa yemiyormuş. geçmiş olsun hamsilere.
  • yine gs'ye yarayan bir olay. dünyanın en ballı kulübü resmen.
  • trabzonspor’lu arkadaşlara geçmiş olsun. ancak bize oyun kurdular vb gibi cümleleri cidden çok komik.

    gelelim bunun nedenine. galatasaray ve fenerbahçe anlaşmalarının bittiği dönemde taahhüt ettikleri zararın çok üstünde zararlarla uefa’nın kapısına gittiler. dursun özbek adlı şahıs 3 senede 30 milyon euro zarar edeceğim diyip 147 milyon euro zarar etmişti. o dönem taze başkan olan mustafa cengiz çok iyi bir ekiple(burak elmas,mete ikiz,emir otluoğlu ve bir kaç değerli isim daha) çok ciddi bir hazırlıkla gitti. zararın nedenlerini gerçek şekilde anlattılar. gelecekte oluşabilecek 4-5 farklı senaryoya uygun mali planlar sundular ve uefa’yı menden vazgeçirdiler. bunun sonrasında 15 milyon euro para cezası,transferde al-sat dengesi ve şampiyonlar liginde kadro kısıtlaması yaptırımlarını içeren 4 senelik bir anlaşmaya imza attık. bu anlaşmanın ilk senesinde 20 milyon euro zarar,ikinci senesinde 10 milyon euro zarar,üçüncü senesinde denk bütçe ve dördüncü senesinde 10 milyon euro senelik kâr istedi uefa. ilk sezon 20 milyon euro zarar yerine 5 milyon euro kâr edilerek başarıyla geçildi. ikinci sezon ise 9 aylık periyodu 3 milyon tl kârla kapattık. ancak yaşanan pandemi süreci mali tablolara nasıl yansıyacak bunu göreceğiz.

    fenerbahçe’de ali koç yönetimi gelir gelmez finansal anlamda büyük bir savaşa girişti. sportif anlamda zayıf kalsalar da finans anlamında gayet güçlü isimler vardı yönetiminde. burhan karaçam türkiye’de bankacılık sektörünün en bilge isimlerinden biridir ve bir otoritedir. bunun yanında ali koç hibe,kredi ve sponsorluk yöntemleriyle kulübün kasasına 167 milyon euro para sokmuş. bunun büyük bölümü de finansal tabloyu düzenlemek amacıyla kullanıldı o dönemde. sonrasında uefa’yla yapılan görüşmelerde gerçekçi bir mali plan ve sağlıklı öneriler sunuldu ve yeni bir anlaşmaya imza atıldı.

    iki takımın durumunu özetledikten sonra gelelim trabzonspor’a. ağaoğlu geldiğinden bu yana çok sağlıklı bir finansal yönetim izleniyor. 15-20 milyon euro arası maaş bütçesiyle şampiyonluğa oynayan bir takım var karşımızda. ancak geçmişten gelen borçlar ve gerçekleştirilemeyen taahhütler ortada. aralık ayında uefa tarafından trabzonspor’un verdiği taahhütleri yerine getirmediği açıklanmıştı zaten. uefa’ya sağlıklı bir plan sunuldu mu sorusu hala griliğini koruyor. uefa’daki komiteler kimin ne olduğuna bakmıyor ne yazık ki.
  • finansal olarak uefa’nın kriterlerine uymayan trabzonspor, tff ve lobicileri tarafından türkiye’de örnek gösteriliyordu.
  • espriler arasında neden böyle bir karar aldığını merak edenler için yazmış olayım. finansal yükümlülüklerin yerine getirilmemesi gerekçesiyle uefanın verdiği karar.
  • ağaoğlu şimdi de patlat bi' çanakkale sayıklaması. :p
  • herkes uefa açıklamasındaki "the sanction would not take effect if the club fulfilled certain conditions, including meeting a target with respect to its financial results for the 2019 financial year" kısmına takılmış, ama sonraki cümleyi gören yok, ki o da şu şekilde: "the cfcb adjudicatory chamber has now determined that trabzonspor aş failed to meet the target fixed for the 2019 financial year". yani diyor ki trabzonspor 2019 için kesinleştirilmiş hedefi tutturamamıştır." yani geçen yılın ekonomik durumunu bugün değiştiremeyeceğine göre "hedef tutturulursa iptal olur karar" kısmı doğru değil.
hesabın var mı? giriş yap