• memleket garları kitabının tamamlayıcısı ve konseptin ikinci kitabı: http://iletisim.com.tr/…tren-bir-hayattır-1862.aspx

    "tren, sadece bir ulaşım aracı değil. en azından meraklısı için öyle değil. tren, bir seyyar penceredir, aslında kendisi de bir manzara. tren, bir hayattır. “demiryolcu” diye bir insan türü var: meslekten demiryolcular ve demiryolu-tren tutkunları. kendine mahsus bir romantizmi vardır trenin.

    bu kitap, türkiye’nin demiryolu politikasından, işte bu tren romantizmine uzanan bir şebeke hattı kuruyor. türkiye’de demiryolculuğun tarihi… ege ve izmir trenleri… ankara ekspresi… istasyon “olgusu”… gar lokantaları… demiryolcu işçiler ve sendikacılık… demiryolcu futbol takımları… demiryolu aletleri, demiryolu eşyaları… tren şarkıları-türküleri… trenler ve filmler… tren duygusu…

    alper araz, tolga arvas, mehmet atlı, yüsri atlı, suavi aydın, orhan berent, aksu bora, tanıl bora, zafer boyar, faruk duman, yonca kösebay erkan, kıvanç koçak, murat meriç, tuğrul paşaoğlu, ali can sekmeç, yavuz yıldırım’ın katkılarıyla"

    http://www.kitapyurdu.com/…p?id=605148&sa=112756929
    http://www.idefix.com/…asp?sid=pgqnbefgib1hveltz3av
  • tren ve demiryolu kavramıyla ilgili akıllara gelebilecek her konuyla ilgili çeşitli yazıların bulunduğu gerçekten başarılı bir kitap..

    benim gibi trenle geç tanışmasına rağmen aşık olan birisi için bu konuyla ilgili bir eserin varlığı bile güzel bir durumken içeriğin de doyurucu olması kitabın bir çırpıda bitmesini sağladı.. özellikle demiryolunun tarihçesini anlatan ve kitabın 3'te 1'inde söz sahibi olan yazı, konusuyla tam da tadında bir tarihçe olmuş..

    onun dışında demirspor'larla ilgili yazı da gayet ilgi çekiciydi..

    bir de izmir'de yaşayan veya izmir'i bilen biriyseniz kitap sizlere de yoğun bir şekilde hitap edecektir..

    emeği geçen yazarlara ve derleyen tanıl bora'nın ellerine sağlık olsun böylesine güzel bir eser için..
  • bu kitap için, kendisine ne kadar teşekkür etsem az olur. çocukluğum ve gençliğim, hayallerim ve umutlarım, bana dair ne varsa, trenlerde, garlarda, yollardadır. kitabı okurken, sanki çocukluğumu okudum, ben ki yaş olarak kendisinden küçüğüm; ama insanlar aradan geçen zamana rağmen nasıl aynı hisleri yaşarlarmış görmüş oldum.
    teşekkürler, tanıl bora.
  • bir demiryolu-tren sever olarak online olarak iç sayfalarını inceleyip memleket garları isimli kitapla birlikte sipariş verdim.daha elime ulaşmadı kitaplar ama şimdiden iyi yaptığımı hissediyor ve bir an önce okumaya başlamak için can atıyorum
  • kitabın tanıtımı şuradan izlenebilir.
  • kitabı dr. sheldon cooper mı yazmış?
hesabın var mı? giriş yap