• aga bu nedir ya

    http://m.posta.com.tr/…ru-de-katildi-haberi-1224108

    edit: başörtüsü din için takılmıyor, akp için takılıyor. maksat göze girebilmek ve akp'li olanı akp'li olmayandan ayırmak için... geçin bu hümanizm ayaklarını... türk insanının "güçlüden yana" olma özelliğinden biri sadece. samimi bir davranış değil. geçmişte cemaate yaranmak için 40 takla atıyorlardı, türkçe olimpiyatlarında öne çıkmak için birbirini eziyorlardı. sonucu gördük hep birlikte.
  • utançmış... neyin utancı acaba?

    ben beğenmedim açıkcası, yakışmamış... ama bu olayı farklı boyutlara taşımak trajikomik bir durum...

    şu şekil despotluğundan bi kurtulamadık gitti zaten... kimi eteğe takar, kimi sakala, kimi türbana...

    ekleme: ne araplığımız kalmış ne başka şeyler... yeminle hastasınız... isteyen istediği şeyleri giysin diyorum, hayat onun hayatı diyorum, adam geliyor yobaz diyor... tamam kanka ben böyle yobaz olayım, sen özgürlükçü ol... nasıl özgürlükçüyse!?

    mini etekli kadın görünce 'orospu bu' diyen zihniyetle, türbanlı kadın görünce 'cahil, yobaz' diyen zihniyetin zerre farkı yok...
  • turbanli rektor nasil fetocu ciktiysa, kendisinin de ilerde bir sey cikmasi muhtemeldir.

    (bkz: neler gördü bu gözler)
  • türkiyede kadın hakları ve özgürlerine dair ümit verici gelişmelerden biri. özgürleşiyoruz..
  • bu ne böyle kardeşim ya.güzel mi olmuş şimdi.geçtim dini orasını burasını .hiç mi aynaya bakmamış ,hiç uyaran olmamış mı?neye battı o üniforma anlamadım ki.
  • haberlerden bir kesit.

    hangisi işine gelirse medeniyet olacak, özgürlük olacak. tepe tepe kullan. *

    ''abd, ingiltere ve kanada gibi ülkelerde kadın polisler için başörtüsü engeli yok. fransa ve almanya'da ise kadın polislerin başörtü takmaları yasak.''

    özgürlük abd'de bir heykel/anıt diyorum da inanmıyorsunuz.

    zerre umurumda değil. isterse peruk taksın, isterse kel olsun. işini doğru düzgün yapsın bu yeterli. tüm kurumlar için geçerli bu.

    edit: bazen feminist kadınlara hak veriyorum. şu emniyet müdürü, mini etekli ve dekolteli olsa, rus ve israil ordusundaki kızlar gibi ağzınızın suyu akarak alkışlardınız. ama kadını seks objesi olarak göremeyince aga bu nedir ya. sanane? banane? bizene? eğer ona bu giyinme hakkı tanınıyorsa ve istediği gibi giyiniyorsa bizene? kafasındaki örtü işini yapmasına engel oluyor mu? sence oluyor değil mi?

    iki yüzlüsünüz lan vallaha bak. rahip ve rahibe görünce giysileri normal geliyor. hatta turist olarak gittiğiniz yerde hatıra fotoğrafı çekiliyorsunuz ama aynı durum çarşaflı ve cübbeli bir müslüman olunca bizi sikecekler durumuna evriliyor. ya da bir yahudi ve çarşaflı yahudi kadın görünce hiç tepkisiz yolunuza devam ediyorsunuz? belki bunu bile bilmiyorsun yahudi kadınlar simsiyah çarşaf giyiniyor.

    hangi yüzünüzle yazıyorsunuz söylesinize şu entryleri, ona göre okuyalım.

    2. edit: birisi de dövmemle polis olamadım demiş. benim gördüğüm; uzun saçlı, sakallı, dövmeli adamlar polis değil rock gitaristiydi. tabii hayatınızda hep üniformalı polis gördünüz, hiç sivil polis tanıdığınız yok.
    dövme editi: bu kanun 2010 yılında yürürlüğe girmiş ve varmış galiba böyle bir durum. yani dövme varsa polis olamama durumu.

    şu sözlükte aşırı manipülasyoncu insanlar olduğuna kanaat getirdim artık.

    3. edit: nefret yüklü insanlarsınız. ömrünüz boyunca insanlardan nefret ederek yaşayacaksınız. açık giyinen kadına "orospu" kapalı giyinen kadına "yobaz, arap özentisi" diyeceksiniz. hiçbir zaman "banane" diyemeyeceksiniz.

    bir fıkra vardı. "kadın hakları komisyonu kurulmasına karar verilmiş. komisyon kurulmuş ve komisyonun bütün üyeleri erkekmiş."

    ben şurada kadınların bas bas kendilerini ifade etmelerini isterdim. sanane lan diye bağırmalarını isterdim. istediğini giyer, istediğini giymez, istediği gibi inanır, istediği gibi yaşar demelerini isterdim.

    son edit: yıllar önce konuşmuşuz bu konuyu şu video eşliğinde. ülkede gram ilerleyen bir şey yok. yobaz beyinli diye hakaret ediyorsunuz ya hakikaten öylesiniz. yine hak verdim aysun kayacı ve müjde ar'a. dedikleri gibi şekilcisiniz. ve pınar gibi içiniz çürümüş. dünyada iki türlü insan vardır. iyi insan ve kötü insan bunu unutmayın.

    http://youtu.be/da-hslnkvcu

    kadınların giydiğini, giymediğini, kafasına taktığını, kafanıza taktığınız müddetçe sizden bi sikim olmayacak.

    argolar için özür dilerim.
  • + anne, seni emniyet müdürü yapsalar nasıl giyinir gidersin işe?

    - güzel, şık ve yaşıma uygun bir kıyafet alırım, sonra saçlarımı boyatır yaptırırım kuaförde, tansu çiller gibi olurum inşaallah.

    + başörtüsü ne olacak peki?

    - işe giderken çıkarrım. böyle mi çıkayım milletin karşısına? eve gelince yine takarım.

    + allah günah yazmaz mı?

    - yazmaz, bütün milleti temsil ediyorum, onlara hizmet edeceğim. modern ve örnek şekilde giyinirim o yüzden. bunun günahı varsa sevabı da var oğlum.

    not: defaten yaşadım bu diyaloğu annemle. emniyet müdürü olarak değil ama üniversitede görev yapan profösör olarak ya da başbakan olarak ya da bakan olarak. annemin stil ikonu bu konuda tansu çiller. ama hayal hep, kim niye annemi başbakan yapsın ki?
  • görüntünün kötü olmasının türban ile alakası yoktur. o başka bir şey.
  • türkiye'nin mars projesinden önceki en önemli gelişmedir. artık gönül rahatlığıyla mars'a uzay aracı gönderebiliriz, altyapı hazır şartlar olgunlaştı son eksiğimizi de tamamladık demektir.
hesabın var mı? giriş yap