• istanbul'da kullanılacak kaldırım kaldı mı?
  • turkiye'de kaldirim var mi ki?

    apartman esigi, araba parki gibi yuksek yerler oluyor yoldan bozma seylerin kenarinda, onlar kaldirimdan sayilmaz heralde.

    ben turkiye'ye gelince dogru duzgun ne yol ne de kaldirim olmadigini farkedince saglikli insanlar olarak biz bile bir yerden bir yere ulasmaya zorlaniyoruz, kim bilir engelli insanlar ne kadar zorlaniyordur diye dusundum. ve sonra farkettim ki sokaklarda engelli insan yok. engelliler dogru duzgun kaldirim olmadigi için eve kapanmaya mahkumlar. bu turkiye'nin korkunc bir gercegi.
  • kaldırımı pizzacı motorlarının kullanması.
  • kaldırımları daha çok arabalar kullandığı için olabilir.
  • kaldırımların düzgün olmayışı kaynaklı nedenlerdir.

    düzgün geniş kaldırımlar medeniyetin göstergesidir.

    (bkz: roma)
  • hala köy kültürünü aşamamamızın yani sıra istanbul gibi kentlerde sağolsun belediyeler süper çalıştığı için bir kişinin bile zor sığdığı ya da 2 kişinin yürüyebileceği kaldırım olsa bile arabaların park ettiği kaldırımlar yaptıkları için çoğunlukla insanlar kaldırımdan yürüyemiyor. herhalde alışkanlık olmuş insanlarda olsa bile kaldırım kullanmıyorlar artık. ama cidden bazıları elinde tesbih köy meydanında yürür gibi yürüyor ki cidden araç kullanan biri için çok sinir bozucu oluyor.

    şöyle bir şey de var, kaldırım kaldırım değil ki, survivordaki eleme parkurları gibi. bir yanda yürüyorsun ileride kaldırıma çıkmış bir araba sonra bir yan dönmüş tuğla, çöp konteynırları poşetleri derken zaten kaldırımdan yürüyemiyor insan. biz proje çizerken hocalar en az 2 metre kaldırım bırakın derlerdi, hani nerede olum bu kaldırımlar? hayır bir de bi kaldırım yapıyorlar yüksekliği 50cm, dağa mı çıkıyoruz abicim bu ne kaldırım dediğin 10cm bilemedin 15cm olur. yani tek bir sebebi yok bu durumun.
  • türk sürücülerinin kaldırıma araba bırakmasıdır.
  • şahsım adına söylüyorum: deprem olursa binalar üstüme yıkılır fobisi. dar bir sokaktan geçerken hızlı hızlı yürürüm. hep gözlerimle binaların yuksekliklerine bakar, nereye yıkılacaklarını hesaplarım.
  • araçlardan, değnekcilerden yer kalmamasindan dolayidir. cumartesi günü kadikoy balonun ordaki otoparka girmek icin sirada bekliyoruz. adamın teki bizi gel gel diyere sıradan çıkartmaya calışıyor. bir de ne goreyim adam çevirdiği araçları kaldırma park ettiriyor. "kaldırıma" kaldırıma" kaldırım park yeri olmuş. kaldırım !! adam kandırdığını çeviriyor. çevirdigi araclardan birinden inen gençlere 3-4 saatten az kalmazsiniz inşallah diyecek kadar da küstah... sinirlendim yine... belediyeye şikayet ettim. emniyet ilgileniyormus. sikayette bulundum bakalim.
  • bazen yolu uzattığı için.
hesabın var mı? giriş yap