• abd ulusal istihbarat direktörü james clapper'ın, colorado'da düzenlenen aspen security forum'da sarfettiği cümle.

    “darbe girişimi ve geri tepmesi, türkiye’deki ulusal güvenlik aygıtının tamamını etkiledi. birçok bürokrat tasfiye edildi ya da tutuklandılar. yaşanan bu son durum şüphesiz ki, istihbarat çalışmalarımızı ve özellikle ışid'e karşı mücadelede türkler'le işbirliğimizi etkileyecek.”

    "it's having a bit effect on because it affected all segments of the national security apparatus in turkey and so many of the bureaucrats have been purged or arrested. so there is no question this is going to be a setback make more difficult cooperation with the turks because of that and that's certainly true in our realm of intelligence and specifically counterterrorism"

    edit: moderatör bizim karizmatik ajana daha öncesinde "muhataplarımız"* ne durumda , içeriye falan alındılar, ne iş? diye soruyor. rusya'nın bu durumu avantaja çevireceğini, putin'in türkiye ile arayı hızlıca düzeltmeye çalıştığı konuşuluyor. konuşmanın genel konusu zaten amerikancı tayfanın etkisi üzerine..
  • tasfiye edilenlerin tamamının fetö üyesi olduğunu varsayan yaklaşımda darbenin arkasında biz vardık demenin farklı bir şekli olan açıklama.
  • doğrusu için (bkz: muhatap)
  • turk ordusu'nun komuta kademesinin en buyuk tasfiyesi yasandigi icin normal bir durumdur. zamanla alisirlar.
  • "abi beni sik" sözünün amerikancasıdır.

    türk ordusundaki muhataplarınızın amına koyayım.

    koyduk da.
  • amerika'nın istihbarat başkanının bu kadar salakça bir söz söyleyemeyeceğini düşündüğüm için konuşmayı dinledim. siz de dinleyin: https://www.youtube.com/…&feature=youtu.be&t=19m40s

    adam kısaca ışid'le mücadeleyle ilgili sorulmuş bir soruya cevap olarak "türkiye'de birlikte çalıştığımız kişiler tasfiye edildi, bu durumun terörle mücadeledeki ortaklığımıza olumsuz etkileri olacaktır" diyor.
  • " lan bi necmi tuggeneral vardı, ne olacak bu turkiyenin hali, ılımlı islamı nasil gerçekleştireceğiz falan diye iki tek atardik pensilvanya'ya geldiği zaman, dün bi baktım ağzını burnunu kırmışlar ya bunun"
  • türkçe bilmeyen bir yazarın saçma bir başlık açması ve arkasından gidenlerin olması.

    bir 'bazı' kelimesinin görmezden gelinmesi nelere yol açmış , vay arkadaş.
  • hain darbe girişiminin arkasındaki el olduklarını gösteren küstah açıklama. umarız silahlı kuvvetler dışındaki müttefikleriniz de tasfiye edilir. malum nato ahtapot gibi, sağdan, soldan sızmadığınız yer yok.
hesabın var mı? giriş yap