• genelde cihangir'de 30 tl'ye içilen americano kahve eşliğinde yapılır.

    küba'da tek hırsızlık olayı yaşanmamaktadır ve kansere çare bulunmuştur bu söylemlere göre.

    küba halkı da tamamen keyfî olarak 60 yaşında arabalara binmekte, teknoloji ve lükse uzak yaşamaktadır.
  • bunlarin eksi sozlukteki lideri de dandik tavsan isimli yazardır. hayatta bir bok olamamıs, para sıkıntısı icindeki tiplerin komunizm savunucusu olması bir tesaduf mu merak ediyorum
  • hakikaten çöpten ekmek toplarım erdoğan'dan vazgeçmem söylemi ile çöpten ekmek toplarım sol diktadan vazgeçmem söylemleri arasında ne fark var?

    bunları söyleyenlerin her ikisi de dış güçler ile mücadele ettiğimiz için kriz yaşıyoruz diyor. mantık aynı.
  • kendimi türk solcusu olarak tanımlayan biriyim ve küba’daki yoksulluğu ve fakirliği inkar etmiyorum. evet kapitalizm çok müreffeh matah bir halt değil bizim ülkemizden de görebileceğimiz üzere ama küba halkının durumu gerçekten içler acısı. bana hep kuzey koreyi anımsatıyorlar. tıp gelişmiş olabilir, bağımsız olabilirler ama bu dünyadan soyutlanmış vaziyette yoksulluk içerisinde yaşamaları için makul bir sebep değil. o yüzden aptal gibi “ türk solcusu bikbikbik” triplerinizi ve genellemelerinizi götünüze sokun bi bitmediniz.
  • ilginc bir durum gercekten genelde tıp üzerinden yapılıyor kansere care buldukları söylenir bu doğruysa dünyayla paylasmamaları zaten çok büyük skandal değil mi? ki ben azıcık dunyayı taniyorsan kubanın bilimde oncu olması imkansız
  • türkiye'den gidenleri hiç bir şekilde burda yaşamayıp kapitalizmin kaymağını yiyen iskandinav ülkelerinde yaşar. bu çelişkiyi görmezden gelir.
  • "türkiye'de sol mu varmış" dedirten başlık. küba'nın ekonomik sistemine hayranlık duymuyorum. her insan özünde koministtir,pratikte aç gözlü olduğundan liberal hayata yönelir. insan doğası işte.
    küba'nın,abd'ye karşı dik durması hoşuma gidiyor. bazıları da "hala dıj güçler diyorlar" diyor. yahu abd ambargolarından dolayı küba fakir değil mi.. hala neyi konuşuyor bu anglosaksoncular. adamların temel gıdalara erişiminin bile olmamasının sebebi abd'dir. domuzlar körfezi'nden çıkarmayı başaramayınca, ekonomik saldırılar yapıyor.
    bunu bile anlayamıyorlar. çözüm önerileri ise abd'ye boğun eğmeleri yönünde. yani iphone,nike için abd'ye boyun eğecekler..
  • küba halkı günümüze sipidik terlikle
    gelmiş. halen taşıma yolculukta oto stop kanunla yer alır.
    castro çifte rolex takardı. chuvera da
    tek gördüm yalan olmasın.
    ülkenin en zengini castro ailesidir.
    ama iyi komünisttir haaa! devrimcidir
    kitaplara konu olmuştur.
    çoğunluk halk işsiz ve vaktini futbol
    geyiği yaparak geçirir.daha ne olsun?
  • orada herkes mutlu diye başlayıp dinleyen kişiyi bıktıran, dinleyene sıkıntıdan kurdeşen döktüren, afaganların basmasına sebep olan güzellemedir.
  • siz hırslarınızla, bitmek tükenmek bilmez arzularınızla mutlu olmaya devam edin. rekabete dayalı bir hayatın içerisinde bir noktaya gelirseniz kendi yetkinliğiniz başarınızmış gibi sıkı sıkı yapışın. bir yere gelemez iseniz kuyruğuna basılmış it gibi liyakatsızlıktan hakkınızın yenilmesinden şikayet edin. bir kere bile rekabetin dışında çatışmanın olmadığı bir toplumsal ilişkiler biçimini aklınızdan bile geçirmeyin. hiçbir şeye hiçbir insana karşı hiçbir sorumluluğunuz yok. tüm insanlar tüm evren biricik ve en özel hayatınızın ihtiyaçlarını gidermek için var. siz özgürsünüz istediğinizden vazgeçebilir istediğinizi yıkabilirsiniz. küba yıkılsa bile küba imgesi size batmaya devam edecek. dünya üzerinde tek komünist kalmasa bile eşitlik ütopyası hergün size batmaya devam edecek. çünkü nasıl pislikler olduğunuzu en iyi kendiniz biliyorsunuz ve en iyi kendinizi siz kandırıyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap