• rte'nin son beyanıdır efenim. dün uçakta yaptığı açıklamayla adliye sarayındaki olaydan sonra yaşanan bu zaafı bahane ederek her yere polisi yerleştirmek istiyor anlaşılan.

    statlarda, üniversitelerde ve adliye saraylarında, kısaca özel güvenliğin olduğu her yerde polisler görev yapacak. özel güvenlik zaten emekli olmuş yaşlı insanlardan oluşuyormuşmuş. yaşlı olmayanlar da gitsin emniyete başvursunmuşmuş.

    vatandaşa değil devlete/iktidara hizmet eden bir polis devletiydik zaten; buna da iki günde alışırız, bi şeycik olmaz canım. hatta alışmamızı beklemelerine bile gerek yok. biz tepkilerimizi gösterirken, yeni bir olay olur, gündem değişir ve bu iş de unutuluverir.

    hah! iyi mi böyle. solda diyorum?..
  • özel güvenlikçilerin kamudaki birçok alandan kaldırılacağının beyan edildiği açıklama.
    sabah işe gelirken radyoda dinledim. bu kadar özel güvenlikçinin işsiz kalması demek, iktidar partisinin ciddi oy kaybına neden olur diye düşünüyor insan ilk bakışta. sonra özel güvenlik olarak çalışan bir sürü tanıdığım adam aklıma geldi. bunların tamamını işsiz bırakmayı göze alamayacaklardır. başka bir formül üzerinde durulacaktır.
  • olmaz inşallah.

    devlete yuk olacaktır.binlerce insan polis kadrosunda olacak, bunların yönetimi, osu şusu uğraşması var.
    herşeyi devletleştirme mantığı yanlıştır en başta.
    polis devleti olmakla ilgili eleştiri de saçma. ne alakası var bunla.
  • - belediyelerdeki parklar bahçeler müdürlükleri lağvedilsin.
    - niyekine sultanım?
    - niyesi mi kalmış? çimenlere yayılıp bira içiyorlar.
    - evet. derhal!

    .
  • genç işssizlik oranı yüzde 20'ye dayanmışken, buna çare olmak yerine bir sektörü topyekün kaldırıp ''senin çocuğun da işsiz kalsın, kurutulmuş mango yersiniz olmadı'' demenin bir planı olmalı.
    hükümetin kendine bağlı kolluk kuvvetini arttırmak istemesinin bir sebebi olmalı değil mi?

    (bkz: 16 mart 2015 işsizlik rakamları)
  • güvenli olması gereken yerlerde olaylar çıksın ki özel güvenlikler itibarsızlaşsınlar ve oralara polis yerleştirilebilsin.. polise ağır silah da verdik ooh mis.. hoşgeldin herşeye yasak koyan, baskıcı polis devleti!
  • bizdeki gibi aslen hiçbir etkisi ve yetkisi olmayan özel güvenliğin tek işlevi fiziken sağlıklı ve ortalamanın üzerindeki insanlara istihdam sağlaması olabilir zaten. eğer lağv edilirse yerine muhtemelen polis memuru statüsünün altında eskiden bekçilerin yaptığı ara hizmeti sağlayacak yeni bir statü ihdas edilecektir. bu statüdekiler de zaman içinde başarılarına göre bir üst seviyeye yükseltilirler vs. vs.
  • insanın kafasında acaip serbest çağrışımlara yol veren tekliftir:

    22 şubat 1933
    ss ve sa yardımcı polis gücü oldu

    adolf hitler, almanya şansölyesi olarak atanmasının henüz bir ayını doldurmadan, nazi partisi organlarının yardımcı polis olarak görev yapması talimatını verdi. önceleri hitler'in muhafızları olan ss ve nazi partisinin sokak savaşçıları ya da fırtına birlikleri olan sa, şimdi resmî polis yetkilerine sahip olmuştu. böylece nazi partisinin alman toplumu üzerindeki gücü daha da arttı.

    28 şubat 1933
    reıchstag yangın kararnamesiyle polisin yetkileri artırıldı

    reichstag (alman parlamentosu) 27 şubat 1933’te yandıktan sonra çıkarılan acil bir kararnameyle polise neredeyse sınırsız tutuklama yetkisi verildi. bu yetki, "koruyucu gözaltı" olarak biliniyordu. ulusal sosyalist terminolojisinde, koruyucu gözaltı muhtemel rejim muhaliflerinin, mahkemeye çıkarılmadan ya da yasal işlemlere tâbi tutulmadan tutuklanması anlamına geliyordu. koruyucu gözaltı mahkûmları normal hapishane sisteminde değil, toplama kamplarında hapsediliyordu. bu kamplar başlangıçta fırtına birlikleri (sa) tarafından oluşturuldu, daha sonra da ss (nazi devletinin üst düzey muhafızları) liderinin münhasır yetkisi altına girdi.

    20 mart 1933
    heınrıch hımmler dachau’nun açıldığını duyurdu

    güney almanya’da münih yakınlarındaki dachau kampı naziler tarafından kurulan ilk toplama kamplarından biriydi. ss lideri heinrich himmler 20 mart 1933’te kampın açıldığını duyurdu. 22 mart’ta ilk mahkûmlar buraya vardı. bunlar çoğunlukla komünistler ve sosyalistlerdi. dachau, 1933’ten 1945’e kadar faaliyette kalan tek kamptı.

    17 haziran 1936
    heınrıch hımmler alman polis lideri oldu

    adolf hitler, ss lideri heinrich himmler’i tüm alman polis birimlerinin lideri olarak atadı. tüm polis güçleri artık merkezî hâle getirilmişti. gestapo (alman gizli devlet polisi) himmler'in kontrolüne girdi. devletin güvenliğinden sorumlu olarak, bireyleri toplama kamplarına gönderme yetkisine sahipti. gestapo üyeleri genellikle aynı zamanda ss üyesiydi.

    hayat ne tuhaf .

    ------------------------------- * kamu spotu ------------------------------------------------

    lösev onkoloji kenti ve hastanesi * 10 mayıs 2015'de açılıyor. son tuğlaları koymak ve muhteşem eser'de payınız olduğunu bilme mutluluğunu kaçırmamak için . hadi.

    ------------------------------- * kamu spotu ------------------------------------------------
  • sanki böyle polis devleti değilsin de, bu karardan sonra olacakmışsın gibi boş hezeyanlara sebep olur. isterse tüm akp üyelerini polis yapsın.
hesabın var mı? giriş yap