• 20 yıldır akp'ye seçim kazandıran bir millete müstahaktır.
  • bu, denetim mekanızmasının çalışmadığını gösteriyor. şaşırmadık. mümkünse marketlerden bal asla almayın. yememeniz daha sağlıkla olacaktır.
  • iyi de marketten bal alıp bal yediğini mi sanıyor bu millet? onların hiç biri bal değil. bırakın marketi, arıcılık yapan çoğu satıcının da balları sahtedir.
    edit: özelden yazan arkadaşlar marka soruyor sahte midir diye. arkadaşlar o bal diye satılan şeyler arı bile görmemiştir :):):) markaların bu kadar kolay sahtecilik yapmasına şaşıranlar var. maalesef ülkemizdeki en kolay şey sahtekarlık..
    edit 2: arıcılık yapamayacagimiza göre marka öner diyenler oldu. üzgünüm gerçek bal satan bir marka yok. hepsi sahte. dürüst arıcılık yapan bir adam bulmanız lazım. özellikle çok fazla arısı olmaması işinize gelir. ailesi ile yiyecek kadar yapıp fazlasını satan adamlardan sıkıntı çıkmaz. bu kişi benim dayım :)) dayım gibi dürüst birini bulmanız dileğiyle.. babamın arılar söndü maalesef bu sene dayimdan çözdük. free..
    edit:3 arılara kış mevsiminden önce kek denilen şekerli bir ürün verilebilir. sadece o dönemde verilen kek ile bal sahte olmaz şeker balı olmaz. o kek arıları güçlü tutar, besin sağlar. arı bal yapacağı dönemde bu şekeri verirseniz o zaman şeker balı olur. bu arada şeker balı her ne kadar sırf şeker ise en azından arı görmüştür :))) markette satılan ballar, pardon şuruplar, asla arı nedir bilmez. saygılar..
  • bal tutanın parmağının yalandığı bu ülkede şaşırtmamıştır.
  • dağlarda, yaylalarda gözümle defalarca gördüm, glikoz/su karışımı bidonları bırakıyorlar kovanların yanına, hayvan durmadan bunu emikliyor. bence %99'dur o rakam.
  • bal değil aslında hepsi reçel dir. güzel bir reçel niyetine yiyebilirsiniz(bkz: reçel)
  • türkiye’de hakiki ve sağlıklı bir şey mi kaldı? özellikle de konu bal ise alayı sıkıntılı.
  • çikolata alıyosun çikolata değil. domates alıyosun, ilaçlı. 2. sınıf kalitede bal alıyosun şurup. zeytinyağı alıyosun, karışım. dondurma alıyosun, aromalı boyalı.

    dünyanın en kalitesiz ürünlerini yiyoruz
    parasını verip iyi olsun diyosun ama değil. 2. sınıf yaşıyoruz hayatı
  • türkiye'de, sahtecilik ile mücadele ne kadar yapılıyor sorusu, muhalefetin sorması gereken bir sorudur.

    ama bal, bu iktidarın en masum olduğu konudur. kendimi bildim bileli, balda sahtecilik var ve çok yaygın. basın tarihimizin her döneminde sahte bal haberi bulabilirsiniz. bu dünyada da öyle real honey vs fake honey filan yazın her ülkeden haber çıkar.

    düzelebilecek bir şeyde değil. arzın çok ötesinde talep var. bal, he demekle arzı artırılabilir bir ürün de değil. o yüzden on yıllardır talebi karşılamak için bin bir türlü tane fırsatçı ve sahtekar sözüm ona "bal" adı altında değişik marmelatlar üretiyor.
  • 2 hafta önce sivastan gelen kapı komşum petek bal getirdi üff bu ne abiii. tereyağıyla karıştırıp ekmeğe sürüp sürüp yedim sürüp sürüp yedim. marketten aldığım dandik balla alakası yok
hesabın var mı? giriş yap