• 99 da dsp-mhp-anap koalisyonu vardı, ecevit öncesi mesut yılmaz ondan evvel necmettin erbakan başbakandı, istanbul belediyesi de fazilet partisindeydi.

    chp bunun neresinde birader? ne alaka?
  • 1999 yılında istanbulda 27 adet ambulans varmış, ben ikna oldum.
  • muhaliflik olsun diye değil de bilgi olsun.
    2000 öncesinde yaşadığım ilçede 1 tane 112 istasyonu ve ona bağlı 2 ambulans vardı. yaşadığım yerde 15 ambulans görünüyor. 15 ambulansın ikisi resmi olarak o ilçedeydi. ama ondan başka 1 sendikaya, 1 ticaret odasına, 2 tki’ye ve 2 tedaş’a ait olmak üzere sağlık bakanlığı dışı toplam 6 ambulans vardı.
    recep akdağ sağlık bakanı olunca ya o ambulansları sağlık bakanlığına devredeceksiniz, ya sadece hasta nakli için kullanacaksanız ya da ruhsatları iptal ederim düz minibüs olur araçlarınız dedi. böylece o 6 ambulansın 5’i sağlık bakanlığına katıldı ve ilçedeki ambulans sayısı birden bire 7’ye çıktı. o kalan bir ambulans hasta nakil aracına dönüştürüldü ve cenaze, hafif hasta taşımaya başladı. bunları nereden mi biliyorum o hasta nakil ambulansını dayım kullanıyordu o dönemde hasta naklinde çok sıkıntı yaşadılar, cezalar yediler.
    bu da burada dursun.
  • önemli olan sayısından ziyade içeriğidir. tabi ki bizi kötülemek icin söylemiyorum bizim ambulans kalitemiz avrupa ortlamasinin kesinlikle uzerindedir. bunu 51 farklı ülkede ambulansa binmis hasta taşımış birisi olarak söylüyorum. gecenlerde ingiltere'de bir hafta arayla iki farklı yoğun bakim ambulansına bindim, ikisinde de bırakın monitor, defibrilator, vantilatöru enjektör bile yoktu. şaka yaptığımı sanan varsa ispatini da yollarim :)
  • sonuç olarak 112 ambulans sayısını 10 katına çıkardık bize bi 5 yıl için daha oy verin mi diyosunuz? ahahahahahahahahahahaha

    kafalar pırıl pırıl.

    buna inanan iktidarda bir başkası olsa teknolojik gelişmenin olmayacağı, ambulans sayısının artmayacağına da inanıyor.

    olm şaka maka büyük ülkeyiz ha. sizin gibi gerizekalı milyonlara rağmen hala ayaktayız. helal olsun atama, çok sağlam temel atmış.
  • doğruluk payı na göre:

    2002'de: 2963
    2018'de: 5586

    ambulans var.

    2002'de 22410 kişiye 1 ambulans düşerken
    2018'de 14680 kişiye 1 ambulans düşüyor.

    yani 10 katlık bir fark yok, biz gelmeden önce ülkede doğru dürüst ambulans yoktu diyecek kadar da bir fark yok. kaynağınızı yeniden kontrol edin.

    bir iyileşme var mı? var. emeği geçenlere teşekkürler.
  • eskiden yaşadığım kasabada doktor, hemsire, ambulans, ptt, banka varken şu an bunların hiçbiri yok. tabii nüfus hareketleri bunda önemli rol oynuyor ama kasabada hala hatırı sayılır bir nüfus mevcut. şu an haftada birgün bir doktor geliyor. en yakın hastaneye mesafe 30 km, orası da sağlık ocağı kapasitesinde bir yer. durum acilse 60 km gitmeniz gerekiyor

    yukarıda bahsedilmiş, eskiden ambulansların hepsi 112 dahil değildi, hastanelerinde kendi ambulansları var diye. aslında doğru bir yaklaşım. 2000'li yıllardan itibaren tüm dünyada dijitallesme ve devlet organlarında yenilikler basladi. bize de bu e devlet vb olarak yansıdı.

    ssk'nın önemi anlaşıldı. kaçak isci calistiranlarin önüne gecilmeye başlandı. burada uluslararası kuruluşların da etkisi mevcut, bm, ab gibi.

    bu durum bence bir çok şeyi anlatıyor. eskiden toplumumuzun büyük bölümü kırsal hayat sürerken günümüzde kentlerde yoğunlaştı nüfus. hala büyük kentler göc alıyor. özellikle 1970-2000 arasında çok yoğun göçler olmuş. dolayısıyla insanların sigortanin önemini bilmiyorlarmis ve yeni göç ettikleri için bunu talep etmeleri imkansız. köylerde de ssk ödemelerini yapmamışlar.

    dolayısıyla devlete ssk odemesi, vergiler çok kısıtlı olarak gidiyordu. toplumun büyük bölümü sigortasiz çalıştırıldı yıllarca. şimdi sigortasız calisan kisi sayısı eskiye göre çok az. eskiden tarım kaynaklı gelirler bazı bölgelerde düşük olduğu için çiftçinin anca ihtiyacını karşılıyordu. şimdi ise kentleşme den dolayı çalışan her bireyden önemli bir vergi geliri var.

    devlet ssk için maaşlarimizdan önemli bir kesinti yapıyor. bir çok vergi eklendi, vergi oranları artirildi. tüm dünyada o tarihten bu tarihe kadar onemli gelişmeler yasandi. bu durumda birakin da artsın ambulans sayımız. artık daha da ilerlemiz ve gelismemiz gerekiyor. geçmişimizi bilmeliyiz elbette ama sürekli bu tarz konuların gündeme gelmesi bizi ileriye götürmez. aksine toplumda ayrismalara neden olur. özellikle şu günlerde birlik beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz su günlerde bu tarz konuları gereksiz buluyorum.
  • yapılan icraatları incelemeden dogmatik bir bakış açısıyla ak parti yaptıysa kötüdür diye eleştiren muhalefet hep muhalefette kalmaya mahkum kalacaktır.

    parasını vermişiz ki almışız gibi yapıcılıktan ve rasyoneliteden uzak eleştiriler, kendini muhalefet olarak konumlandıran kişilerin kitleselleşmesini ve toplumla samimiyete dayanan ilişkiler kurmasını engelleyecektir.
  • 112 ambulansı degil toplam ambulans sayısına bakmak gerek aslında toplam çalışır durumda olanım sayısı onemli. kisi bası yatak sayısı ya azaldı ya da aynı kaldı onu biliyorum o kadar ozel hastane acılmasına ragmen
    1999da 1000 kişiye düşen yatak 2.6 iken 2013 datasına göre yani daha suruyeli sayımız o kadar yokken, hastaneler hep özelleşmişken 1000 kişiye 2.7 yatak düşüyor.
    https://tradingeconomics.com/…0-people-wb-data.html
  • çünkü eskiden ülkede daha düzgün çalışan bir ilk basamak sistemi ve yeri geldiğinde kırsala veya semtlere yaygın küçük çaplı ameliyatlar yapan sağlık ocakları vardı ve buradaki hekimler rapor veya sevk dışında tedavi işleri de yapıyordu o yüzden buradaki devasa artışa bir de bu açıdan bakmak lazım. şimdi ise şehir dışında yerlere teknolojik olarak daha iyi ekipmanlı devasa hastaneler inşa ediliyor ama tüm halk buraya mahkum ediliyor ve ambulans alındı diye seviniyor muyuz.
hesabın var mı? giriş yap