• eğitimsizlik. kök nedeni ise türkiye için ciddi dönüm noktası olan köy enstitülerinin kapatılmasıdır. bu olay ile türkiye bilinçli bir şekilde eğitimsiz, sorgulamayan bir tompumsal yapıya sürüklenmiştir.
  • "arada kalmisliktir" diye devaminin getirilecegi cumle basidir.

    evet, bugune kadar dillerden dusmeyen, o lise donemlerinde bize anlatila anlatila bi hal olduklari "dunyanin en onemli jeopolitik konumuna sahip ulkesi" olmak, bu ulkenin en buyuk sorunudur.

    "ne avrupaliyiz, ne asyali.
    ne ortadoguluyuz, ne batili.
    ne zenginiz, ne fakir.
    ne tam özgürüz, ne de tam tutsak.

    hicbir seye tam ait olamiyoruz. hicbir sey de bize tam ait olamiyor.
    tam anlamiyla olan bir tek sey var, o da arada kalmis olusumuz."

    teyze, anne yarisi.
    amca, baba yarisi.
    e baldiz da baldan tatli zaten.

    aile iliskilerimiz bile yarim yamalak. tam degil.
    sinirlendim bak su an.
  • beklenen büyük istanbul depremi için önlem almayan tüm yetkililer.
    evet türkiye'nin en önemli sorunu bunlardır.
    çünkü 100 bin üzerinde can kaybı + psikolojik ve ekonomik çöküntüler kesin olmasına rağmen önlem alınmamaktadır.
  • türkiyenin başına bela olmuş ve kurtulması zor olan problemler bütününü ifade eder.
    kişiden kişiye göre liste değişebilir.

    1. işşizlik sorunu

    sermayedar ve zengin ülkelere ucuz iş gücü yaratılması amacı ile "en az üç çocuk" politikasının, daha çok ülkenin başına dert açacağı sorundur. "allah rızkını verir" mantığı ile söylenen bu sözlerin altında temel amaç "kapitalizm ağzına verir" şeklindedir. şu an türkiyenin en iyi üniversitelerinden mezun olan gençler bile insanca yaşama yetecek kadar maaşa işe başlayamamaktadırlar. patronlar mühendislere 1000-1500 tl gibi komik rakamlar sunmaktadırlar.

    2. irtica ve özgürlük sorunu

    temelinde dayatmacı, arapçı rejimin bulunduğu sorundur. ileri demokrasi yalanı ile süslenmiş "türbana serbesti", "ibadete serbesti", "askere vesayete son" cümleleri altında kendi vesayetini yaratma, açık ve çağdaş insana mahalle baskısı kurma, kendinden olmayanı ötekileştirme politikası yer almaktadır. özgürlükler bir bir kısıtlanmakta ve başbakanı açık mecralarda eleştirmek çok tehlikeli hale gelmektedir. muhalifler ne televizyona ne de meydanlara çıkabilmektedirler.

    3. hayat pahalılığı

    maaş ve hayat pahalılığı oranlarına baktığınız zaman avrupanın gerisinde bir ülke olarak görünmektedir türkiye. insanın temel ihtiyacı olan et artık evlere giremez hale gelmiş, çiftçi traktörüne mazot alamaz duruma düşürülmüştür. doğalgaza yüzde 20-30 zam, memura yüzde 4 zam yapmak da cabasıdır.

    4. sınıflar arası uçurum

    milli gelirin arttığı söylenirken, bu milli gelirden pay daha çok zenginin cebine girmekte ve vatandaş, eğer yandaş değilse, 3ün 1ini almaktadır. zira her bütçe açığında vatandaşın sırtına bindirilmiş ağır vergiler yandaşın cebine teşvik olarak giderken, memura verilen yüzde 4 zam ile "yunanistana döneriz" yaygaraları koparılmaktadır. bununla birlikte artan(!) milli gelirden vatandaşın pay almadığı görülmektedir. türkiyede fakir daha fakir, zengin daha zengin hale getirilmektedir.
  • hiçbir sorunu olmayan ülke hayali kurmaktır.
  • bilimsel veriler ışığında politikalar oluşturamamak.
  • (bkz: erken bosalma)
  • burger king'de bir takım sosların bulunamamasıdır.
hesabın var mı? giriş yap