• iddialara göre istanbul'a atanmak için fazla genç olan savcı

    --- spoiler ---

    sedef kabaş'ın soruşturmasını yürüten, iddianamede 11 yıl hapis isteyen savcı türkşad kunthan uçuk 2018 yılında mezun olmuş. mezun olur olmaz savcılık sınavını geçmiş, stajı biter bitmez de önce osmaniye'ye, 6 gün sonra da istanbul'a atanmış. savcılık kariyerinin henüz 4. ayında.

    --- spoiler ---
  • boğaziçi üniversitesi eylemlerinde görevini getirdikten sonra sedef kabaş davasına bakan savcı.
  • gülşen'i içeri atmış olan savcıdır.
  • sedef kabaş'ı tutukluluğa sevk ettikten sonra gülşen'in de tutuklanmasına neden olan savcıdır. ikimiz de hukuk fakültesi mezunuyuz. ne ilginç değil mi sayın çok değerli savcım türkşad? ben anlamıyorum, sizin hocalar sizlere farklı bir şey mi öğretti?
    benim hocalarım bizlere her zaman adil olmayı ve erkin üstünlüğünü değil hukukun üstünlüğünü gözetmeyi öğretti. çok yazık.

    edit: #141798742 hedef gösterilen savcıymış. ya sen ne anlatıyosun. öldürelim mi dedik, asalım keselim mi dedik. en temel hakkımız olan ifade özgürlüğü kapsamında, tutukluluğa sevk etme kararının hatalı olduğunu dile getirdik. zaten savcı bu işlemleri kamu adına yapar. yani senin ve benim adıma karar verir.
    buradan tüm arkadaşlarıma ilanımdır. bu başlıkta yazdığınız herhangi bir entryden dolayı hakkınızda bir soruşturma açılırsa, saat kaç olursa olsun bana yazın. sizi canla başla savunacağım. tutuklanırsak da beraber tutuklanalım. devran döndüğünde bu lekeyi bir nişan gibi taşıyalım.

    edit 2: arkadaşlar ben de biliyorum tutuklayan kişinin savcı değil hakim olduğunu. cmk'nın en temel prensibini es geçecek değilim. benim burada eleştirdiğim konu katolog suç olmamasına rağmen, suçüstü hali olmamasına rağmen verilen gözaltı ve sevk kararı. bu suçun yatarı dahi yok. kararı veren hakimi bilmiyorum ama onun kararını yanlış bulduğumu belirtmeme bile gerek yok.

    edit 3: kararı veren hakim (bkz: ibrahim eroğlu) gerekçesi de bu şekilde

    görsel
  • gülşen'in türkiye cumhuriyeti kamu güvenliğini tehdit ettiğini iddia eden savcıymış kendisi.
  • maksiumum 13 ay sonra gorevinden şutlanacak kisi. internetten bulabildigim resmi sudur:

    https://www.avantajport.com/…89/big/izgara-masa.png
  • ismini hiç unutmayacağım bu hizmetkârın. böyle savcı olmaz, bundan olsa olsa odacı olur. iki ay daha atarsın, iki yıl daha atamazsın kimseyi. sizden korkan sizin gibi olsun.
  • (bkz: corpus iuris civilis) diyorum. digesta ve pandects diyorum. utanmak diyorum. hukuk diyorum. tarih diyorum. saygı diyorum. etik diyorum. maaşının helal olması diyorum.
    sonra ne desem boş diyorum.
  • görevinden ayrılmadan e devletten ismini değiştirmese bari, türk hukukuna sağladığı katkı unutulmasın
  • kimin savcısı olduğu belli olmayan savcı… sen tc’ye mi hizmet ediyorsun yoksa birine mi?

    diploması da sorgulansın, sınavı da, vatana olan bağlılığı da.

    sen gel bizi de aldır evden aslan parçası madem senin için hukuk adalet bu…elimizi de kolumuzu da bağla hadi
hesabın var mı? giriş yap