• kuşaklıkaya pistinin sağında kalır eğer dağın arka tarafından bakmaya çalışmazsanız
  • ulan $urdan a$$agi bir ini$ birakayim mi , sorusuna icimden e$$ekce bir evet deyib, ardindan maximum hizla inerken kayagi kenar yabtirib otuz metre kadar suren bir du$me gecirdigim guzide alan. gorenler abi iyi misin diye ko$tu, kayak kirildi, boyle de bir animiz oldu evde bakiyoz kayaga $ukrediyoz olmedik diye. hermann maier gibi uctum diyorum ya, yer gok bir oldu. verilmi$ sadakamiz varmi$. sene 1998 efem
  • bu telesiyeje bindiginizde yuzunuze gune$ carpip isitiyor olsa bile, tepeye ula$tiginizde soguktan donmu$, bulutun icine girerek kaybolmu$, hatta onunuzu goremeyecek hale gelmi$ olabilirsiniz. gayet uzun bir pisttir; egimin fazla oldugu yerler olsa da, iki yerinde hafif egim ile tecrube kazanmak isteyenlere de hitap eder. son duzlukte kalmamak icin surat yapildiginda tehlikeli olabiliyor, ben de bir kere tovbe etmek zorunda kaldim.
  • uludagın gerek egim gerekse uzunluk acısından kayılması son derece keyifli bir pistidir. zaman zaman (aksam ustunden itibaren) korkutucu bir hızla soguması ve buza donusmesi bir yana; en sıcak zamanında bile (oglen vakti) mont, goggle, kar maskesi ve beresiz cıkılmaması tavsiye olunur (bkz: usumek). ama butun bunlara degecek kadar eglenceli bir pisttir bu ayrı.
  • uludag 'in tartismasiz en zevkli pistidir. gidebilmek icin su yol izlenir; önce alkoclar liftinden yukarı cıkılır. sola sapılır. ikinci soldan italyan 'a girilir. dümdüz asagıya indikten sonra sagdaki telesiyej sizi tutyeli 'ne cıkartır. yaklasık bir 10 dakika telesiyejde takılırsınız. sonra da yaklasık 3 km'lik bir inis. harikadır gercekten...
  • 2011 yılında telesiyeji bozuk olduğu için toptan kapalı olan pist.. ha kuşaklıdan (çıkarken) sağda kalan bölümden piste girmek zor olmadı, ama mandıra'dan bağlantı olmadığı için biraz anlamsız kaldı..
    kapalı olmasının sebebi telesiyejinin bin yıllık olması olabilir..

    uzunluğu 1500 mt civarlarında diye hatırlamakla birlikte, kuşaklı'dan daha kolay bir pist olduğunu söyleyenilirim, dik yerleri kuşaklı kadar sert değil ve daha çok uzun sakin düzlükler var..
    yine de bu piste ulaşım için italyan'ı (aka italyan yokuşu) kullanmak zorunda kalındığından pistin sakinliği tahmin edilebilir..
  • sisli havalarda ,zirveden inerken 'ulan be ne yaptım ' dedirtip daha sonra mutluluğa giden yola bağlanan uludagin güzide pistlerindendir.
  • bu sene bana türlü morluklar hediye eden bebişim pist.

    nasıl giderim?

    zor: fahri (beceren) telesiyej- cennetkaya pisti- karkay telesiyej- italyan pisti- tutyeli
    orta: fahri (beceren) telesiyej-cennetkaya pisti-agağoğlu 4'lü telesiyej- soldan vadi inişiyle tutyeli
    orta: fahri(beceren) telesiyej- cennetkaya pisti- karkay telesiyej- soldan belvü pist- gondola- italyan- tutyeli

    - fırtınalı havada kapalı olur.
    - kuşaklıya göre daha kolaydır.
    - o mis gibi mavi kapaklarla kapattıkları (ki inerken otomatik açılıyor) deri koltuklu ve hızlandırılmış telesiyejlerinden indiğinizde hemen soldan gitmek, sağdan gitmekten daha kolay kanımca, netekim sağ taraf vadide kaldığından sert kar-buz karışımı olabiliyor.
    - orta seviye ve üstü kaymayan boşa gitmeyebilir, yani kar sapanı tutan bir pist değil.
    - acemiler çok az olduğundan mis gibi kayılır, pist de çok uzun öyle bir dakikada yeniden sıraya geçmezsiniz. zaten genelde sıra da olmuyor.

    adrenalin aranmadığında kişisel favorim.
  • uyudağ 1. bölgedeki skindirik pisttir. bu piste ulaşmak için

    uludağ pist haritası

    ; ama sonradan bu pist neden ağzıma sıçtı diye dert yanmak yok.gidiniz kayınız efenim.
  • evvelden 2. bölge'de pistler yokken, favori pistimdi, sabahtan akşama aralıksız kayardım

    bazı yerleri, özellikle başı zor pisttir ve yorar adamı, ama genişlik çok olduğu için kayılır sıkıntı olmaz, aslında acemiler de korkmasa kayarlar, çünkü pistin eni geniştir, tehlike anında enine dönünce hız kesilir

    günün belli bi saatinden sonra güneş dağın diğer tarafında kaldığından, tutyeli baya gölgeleşir, gözünüzde gözlük vara (ki olmalı) ışık azalmasından dolayı bi süre alışmakta zorlanırsınız

    herkes çok zor olduğunu düşünür, ama aslında zor kısmı ilk 300-500 metresi falandır, ondan sonrası orta zorluktur, fakat keyifli pisttir, çünkü kalabalık olmaz, ve uludağ standardına göre uzundur, bol bol kayabilirsiniz akşama kadar

    kar yağsa da gitsek, her sene bu zamanlar kıvranma başlıyor kayağı seven için
hesabın var mı? giriş yap