• kimde durduğunu merak ettiğim anahtar.

    bir yolcu uçağının anahtarı kimde durur? pilot uçağa binecek diyelim. uçağa gidip elini kolunu sallaya sallaya binmiyordur herhalde. kapısının falan kilitlenmesi lazım olm uçağın? yoksa her önüne gelen girer oturur kokpite. ama koca pilot da kabin ekibinden önce gelip uçağı açmaz ya?

    bunun bir de ucak kontak anahtari var ki o da ayri mevzu. oyle ya anahtarsiz calismamasi lazim mantiken koca aletin. muhtemelen o anahtar pilotta duruyor olabilir.
  • (bkz: uçağı vurdurmak)

    pilot anahtarı evde unutunca başa gelen hadise.
  • uçaklarda anahtar yoktur. dışarıdan kapıyı açmaya yarayan bir kol vardır ve bu kolla kapı açılır. diyeceksiniz ki bu uçaklar çalınmıyor mu? havaalanlarında 7/24 çalışan kamera sistemi vardır ve bu kameraları gözetleyen bir grup görevli var. herhangi bir izinsiz girişte polisler hemen olaya müdahale ediyor.
    yalnız eski tip 2 kişilik uçaklarda anahtar sistemi vardır, tıpkı arabalarda ki gibi. bu anahtar, hem kapıyı açmaya hemde motoru çalıştırmaya yarar. ama yeni teknoloji uçaklarda anahtar sistemi tamamen ortadan kalktı.
  • havalimanı valesinde duran anahtardır. uçuşa giderken, sorumlu vale uçağı piste çekip anahtarı pilota verir. yalnız bahşişi yüksek tutmak gerekiyor, yoksa mırın kırın ediyorlar.
  • cafe de otururken anahatarı masaya koyabilecek miyiz?
  • 11 eylül 2001'den sonra elektronik sisteme geçilmiştir yani anahtar yoktur.

    dışarıdan gelen kişi için pilot kapıyı otomatik olarak tek tuşla oturduğu yerden açabilir. kapıyı eliyle açabilir veya hard lock ile kapının açılmamasını sağlamak için kilitleyebilir.

    dışarıdan birisi şifre girerse 30 saniye sonra kapı açılabilir, hard lock seçildiyse 30 dakika boyunca o kapı dışarıdan açılamaz.

    pekala piçliğine birisi kapıyı tutup içeriden hard lock seçip kapıyı çekip çıktı ve içeride kimse kalmadı, o içeriye nasıl girilir? 30 dakika girilemez. (en azından söylenen o)
hesabın var mı? giriş yap