• sadece bizim insanımıza özgü olmayan bir durum, her defasında hangi ülke olursa olsun illa ki uçak durur durmaz herkes ayağa kalkıp minimum 15 dakika öylece bekliyor. bu duruma bir türlü anlam veremiyorum. ulan kapı açılana kadar oturun rahat rahat bekleyin yani.
  • acelesi vardır.
  • en az 15 dakika koridorda yığın halinde bekler ve başkalarının toparlanmasına da engel olurlar. aceleniz olduğunu boardingciye söylediğinizde size zaten ön koltuklardan bilet keser. bu acele değil görgüsüzlüktür.
    bunların bir de ben çıkmak istiyorum diye yanınızda oturup sizi darlayanı vardır. adama "koridor dolu, hareket edince kalkalım" diyorum sanki tehdit ve şantajla alıkoyuyormuşum gibi tepki veriyor. kalkar 10 dakika yanında bekler.
    en acınası durumda olanlar da uçak körüğe yanaşmadığı, açığa parkettiği halde ayaklananlar. cobuslar dolmadan gitmeyecek zaten neden milleti geriyorsun?
  • uçağın taksi yapması nedir ulan? ankara'da dolmuş taksi var onun gibi bir şey galiba.
  • bundan daha malı uçağa alımlarda mal bulmuş mağribi gibi 150 metre sıraya giren, birbirini çekiştirip iten insanlar. kardeşim bu metrobüs mü? koltuk numaran belli zaten, ne o sıraya gerek var ne de sıra kapma çabalarına. seni bırakıp gidecekler diye mi korkuyorsun?
  • eham'a inen bir uçağın taksi süresi oldukça uzundur, ayakta seyahat etmeye alışmış bir çomarı oldukça tatmin eder.
  • aslına bakarsanız hava araçlarının park pozisyonlarına ulaşıp, pist üzerinde hareketlerini bitirene kadar, içerisindeki yolcuların ve dahi personelin yerinden kalkmaması gibi bir kural olmasının yegane bir sebebi var: güvenlik.

    hava alanına inişini gerçekleştirmiş ve yerde oldukça yavaş hareket ediyor dahi olsa, bir uçak motorlarını susturup hareketsiz duruma gelene kadar her zaman belli bir tehlike faktörü mevcuttur. bunun hakkında yakın tarihli bir örnek olarak aklıma, mahan air'in atatürk havalimanı'ndaki açık park pozisyonunda park edecekken hidroliklerinin bozulup, kot farkı olan bölümden aşağı düşeyazması geliyor. uçağın tam önünde, kot farkı olan bölümde tamamiyle tesadüfi şekilde bir shuttle olması, çok daha kötü sonuçlanabilecek bir durumun önüne geçmişti: https://www.haberturk.com/…havalimaninda-kaza-yapti

    havacılıktaki hemen hemen bütün kurallar, maalesef yaşanan olaylardan alınan dersler neticesinde oluşturulmuştur. "havacılık kuralları kanla yazılmıştır" denilir bu sebepten. dolayısıyla, işin yolcu tarafında olanlara tavsiyem, hiç bir konuda "allaşkına nolcek yheaaa, bişi olmaz saçmalama" dememeleri. kimsenin, yeni bir kuralın yazılmasının müsebbibi olmak isteyeceğini zannetmem.

    havacılıkta "benim başıma gelmez yheaaa" prensibinin ne derece yanlış bir düşünce olduğunu incelemek isteyenler, "isviçre peyniri modeli" de denilen, "james reason modeli" hakkındaki şu yazıyı inceleyebilirler: https://www.skybrary.aero/…hp/james_reason_hf_model
  • cahil insan davranışı. dar alan korkunuz varsa ve insanların daracık alanda siz otururken ayaklandığını görürseniz, panik atak bile geçirebilirsiniz.
  • taksi kelimesini sık uçan insanlar bilir, genelde oturduğunuz koltuğun arkasında yazar
    muhtemelen başlığı açan arkadaş” uçak indikten sonra körüğe yanaşana kadar-merdiven getirilene kadar”demek yerine bu tabiri kullanmış.
    “teknik tabir yazalım da cahil sanmasınlar “
    ama doğrudur bunu dünyanın her yerinde yaparlar türklere özgü bişey değildir
    (hemen güzel ülkemin güzel insanına “kaka”atmayın)
  • uçağa sadece yurt içinde binmiş suserleri tespit etmek için açılmış başlık.
    en erken giden pasaport sırasında en erken işini görür kardeş...
    yeri geldiğinde davar yeri geldiğinde einstein insandır.
hesabın var mı? giriş yap