• kendisi, bir insanın mutlu olabilmesi için, ilgi duyduğu yetenek ve becerilerini sergileyebileceği bir üniversite eğitimi alması gerektiğine inanır. hayatta tecrübe sahibi ve bilirkişi olmuş insanlarla yapılacak diyalogların, üniversitede yapılan bilimsel tartışmalara dahil olmanın ve üniversitede sosyalleşmenin, o kişinin kendisine çok şey katacağını yaşadığı üniversite ve doktora yıllarındayken anlamıştır. bu doğrultuda sevdiği bir alan olan iktisatta ve aynı şekilde sevdiği işi olan akademisyenliği, university of chicago'da başarıyla sürdüren bilgi birikimi yüksek ve iktisadi analizlerde matematik modellemelerine ve verilere çok önem veren değerli bir hocamızdır. mit'de bulunduğu doktora yıllarında daron acemoğlu'nun öğrencisi olmuştur. kendileri planck-humboldt araştırma ödülünün de sahibidir.
  • " bu yıl dünyada sosyal bilimler alanında ilk defa verilen max planck-humboldt araştırma ödülünü kazandığımı büyük bir mutlulukla öğrendim. 1,5 milyon avro değerindeki ödül “inovasyon ve ekonomik büyüme” konularındaki araştırmalarıma çok büyük destek olacak... "

    haberiyle yeni tanıdığım bilim insanı.

    kaynak :
    https://twitter.com/…tatus/1174666508796145667?s=19
  • son donemin en uretken turk ekonomistlerinden birisi. yakin zamanda turkiye ekonomisine iliskin calismalar yapmaya baslamasi da ayrica guzel olmustur.

    türkiye'de ekonomik dinamizm
  • doktorasını mit'den almış, şu anda upenn'de çalışan ekonomist. uzmanlık alanı macroeconomics, growth, intellectual property.
  • az önce türkiye’nin akademik halini grafiklerle açık açık anlattı. bunu sunumu alıp sarayda dev ekrana yansıtarak izlesinler. eserimiz deyip övünsünler.
    öyle bina yapmakla üniversite olmuyor.
  • tanım; chp'nin, kılıçdaroğlu'nun ekonomi vizyon bakışında, danışman olarak yer aldığı söylenen akademisyen.

    ben chp'li olmayan, (aslında bütün partilerden çok uzun süredir nefret eden) eğitimli sayılamayacak, sıradan, biriyim.

    chp ekonomik vizyonunun açıklandığı toplantıda, anlattığı her konuyu, gösterdiği her grafiği, öylesine anlaşılır, öylesine duru şekilde sundu ki, ben bile her detayını kavrayabildim, her birinin gerekliliğini anlayabildim.

    keşke bizim ülkemizdeki (ayrımsız tamamına) siyasetçilere, bazı akademisyenlere duyduğum güvenin yüzde biri kadar güven duyabilseydim.

    yolu da, bahtı da açık olsun.
  • tekrar tekrar izlenecek ibretlik bir sunum yaptı bugün. teşekkürler.

    keşke "entay trast" yerine tekel karşıtı diyebilseydi. o da nazarlık olsun artık. abd'de yaşayınca öyle oluyor.
  • bugün(artık dün oldu) yaptığı sunumun geniş halini daha önce teke tek'te anlatmış türkiye'nin yetiştirdiği en değerli akademisyenlerden biri.

    yahu adam bildiğin "türkiye nasıl kalkınır?" reçetesi sunuyor.

    arge destekleri konusunda oecd ülkeleri arasında en üstlerde yer almamıza rağmen neden arge ve inovasyon konusunda listenin en gerilerinde kaldığımızı anlatıyor. çünkü bu kaynakları doğru dağıtamadığımızı, büyük şirketler yerine orta büyüklükteki şirketlerin bu kaynakları çok daha verimli kullandıklarından bahsediyor.

    neden şirketler 50 kişi baremini geçmemek üzerine yoğunlaştığını anlatıyor. çünkü diyor 50'yi geçtikten sonra regülasyonlara tabi oldukları için maliyetleri daha fazla artıyor, bununla birlikte kayıtdışına yöneliyorlar diyor.

    son 15 senede açılan üniversitelerin kaynakları böldüğünü ve verimliliklerinin neredeyse sıfır olduğunu ve bu sebeple başarılı olan üniversitelerimizin de gerilediğini anlatıyor.

    yurt dışına giden akademisyenlerin verimliliklerinin arttığını, türkiye'de kalanların ise profesör olduktan sonra verimliliklerinin ciddi şekilde düştüğünü aktarıyor. burada büyük bir sorun var, derinlerine inmemiz lazım diyor.

    sağlık sektöründe akademik anlamda iyi olmamıza rağmen bunu paraya dönüştüremediğimizi vahim bir şekilde gösteriyor.

    ben yukarı sadece 5 tanesini yazdım. bunlar gibi daha birçok nokta atışı ve çözümü de çok net olan tespitleri olmasına rağmen başlık altında siyasete hiç girmiyormuş, grafikleri karışıkmış, sığmış...vs. gibi saçma eleştiriler görüyorsunuz.
  • akademiyle, üniversitelerin hâliyle ilgili mükemmel bir sunum yaptı. ancak kimsenin onu konuştuğu yok. uyuya mı kaldınız siz de?
  • okuduğum bir kitapta #128582416 sıklıkla atıf yapılınca merak edip hakkında bilgi edindiğim chicago üniversitesi hocası. çalışmalarını yakından takip edeceğim.

    hayat hikayesi de müthiş. umarım bir gün yollarımız kesişir.
hesabın var mı? giriş yap