• türkiyelilik kavramını uydurma bulur bu görüşün muhipleri.
  • sanırım 90'ların ortalarında yaygınlaşmış bir kavramdır,özellikle kürt milliyetçiliğine göz kırpmaktan vazgeçip bazı derin yerlere eklemlenen işçi partisi kullanmıştır bu sözü kendini tanımlamak için.daha sonra bilhassa dsp tarafından da kullanılmıştır,belki de ecevit bu lafı 70'lerde de kullanıyordu,tevellüdüm yetmiyor hatırlamıyorum.

    ulusalcılıkta devlet vardır,devletlular vardır,hariciye kökenli chp'li sivil mareşaller vardır ve dahi bol bol iç mihrak,dış mihrak muhabbeti vardır. üçüncü dünyacılık ta vardır,ama o uzun post-sovyet çağda kimi ulusalcılar da,yankee'lerle de muhabbeti koyultmakta fayda görmüşlerdir.vardır öyle adamlar.

    ulusalcılığın tam bir tanımı yapılamaz aslında, mhp çizgisindeki klasik taşra milliyetçiliğinin biraz daha burjuvası,müslümanlık muhabbetine pek girmeyeni,hilal bıyıksızı.(acaba alpaslan türkeş görseydi kanalizasyondan gelen dip akıntısını ne derdi ihtilalin kudretli albayı?) yani milliyetçilik, ülkücülük kasabada kahvede pinekleyen işsiz güçsüz delikanlının ideolojisiyse,ulusalcılıkta aynı kasabadaki dişçinin,öğretmenin falan.(yanlış anlamayın mesleklere laf etmiyorum,misal veriyorum sadece.)

    işte böyle başladı herşey,şu aralar bakıyorum da,perinçekler kerinçsizler falan,ortodoksluğa karşı haçlı seferleri yapılıyor fener ve balat sokaklarında,bunların aralarındaki fark azaldı,iyice karışmaya başlamışlar,kızıl elma koalisyonu gibi cepheler kurarak sinyalini vermişlerdi gerçi evvelden,ama bu kadar çabuk mu kuzum? ressamlar,avukatlar,parti reisleri...neşeli bir merasim taburu gibi.

    boktan işler bunlar...ulusalcılık diktatörlükle idare edilen üçüncü dünya ülkeleri dışında hiç bir yerde sökmez bugün.
  • halkımın ulusçuluk kavramını tanımlamak için ürettiği sözcük, tdk sözlüğünde rastlanmadı
  • imdi; hem millet-ulus, hem sol, sosyalist söylemleri bir potada eriterek bana etimolojik bir çağrışım ile nasyonal-sosyalizm bileşik kelimesini hatırlatan bir hareket. allah allah.
  • bir iddiaya gore, hurriyet gazetesinde de yavas yavas etkisi artan/artirilan kofti akim. delil olarak ise su soyleniyor, cuneyt ulsever in kosesinin arka sayfalara bi yere atilmasi ve onun yerine -tipik bi ulusalci olan- ozdemir ince nin kosesinin yerlestirilmesi.
  • milliyetçilik teriminin kirlenmesi ve sağ kesimle özdeşleştirilmesi sonucu sola yakın durduğunu zanneden insanlar tarafından kimlik edinilen bir terim. ulusalcıların favori kanalları çoğunlukla kanaltürk olmakla beraber, laik-irticacı ayrımı onlar için en başta gelir, zaman zaman da faşizan söylemlere kayarlar. şeriatçılardan nefret ettikleri kadar "aydın" adını taktıkları liberal-solcu kesimden de aynı ölçüde tiksinirler. çünkü bu insanlar sözgelimi konu türban olduğunda insan haklarını, kürtler olduğunda yine insan haklarını, demokrasiyi ve özgürlükleri savunmalarıdır. vatanlarını en çok onların sevdiği gibi bir yanılgının içinde de bulunabilen ulusalcılar, hulki cevizoğlu'nu askeri ve chp'yi severken görülebilirler. yapamadıkları bir ayrım da vardır. anti-empreyalist duruşları ile göze çarpan bu insanlar, gıcık oldukları liberal-sol kesimle mehmet ali birand-vari insanları asla birbirinden ayıramazlar; "hepimiz hrant'ız" diyene "ermeni yalakası, türklüğün yüz karası"; "vicdani red!" diyene "vatan haini", "insan hakları" diyene de abd uşağı, emperyalizm maşası diye hitap etmekte hiçbir sakınca görmezler. ancak gerçek sol vatandan milletten önce insanı , insanın özgürlüğünü, eşitliğini ve zulüm edene (emperyalist amerika olsun, 301ci savcı olsun, işkenceci polis olsun) baş kaldırmayı savunur, bilirler mi?
  • ulus devlet modeli miadını yavaş yavaş doldurmaya başladığı için, ülke içindeki rantı ellerinde tutan kesimin çığlıklarından ibarettir. ne anti emperyalist ne de anti amerikancıdır. siyasi bir hareket değil, rant hareketidir.
  • özellikle avrupa ülkelerinde ayaklar altında olan türk imajını olması gerektiği kadar iyileştirmeye; 'türk olma'yı 'yılışık, kışt desen de gitmez' ile özdeşleştirmiş ulusal gurur fakiri politikaları değiştirmeye çalışmanın adıdır. nasyonal sosyalizm'le karıştırılmaması lazımdır, zira nasyonal sosyalizmde ulus puanı* 0'dan 1'e, ulusalcılıkta -1'den 0'a getirilmeye çalışılmaktadır. ulus puanının herhangi bir anlam ifade etmediği bünyelerce anlaşılmaz, anlaşılması mümkün değildir. diğer bir temel fark ise türklüğü bir üst kimlik olarak kabul edip, tüm türkiye'yi kucaklamasıdır. kısacası türkiye'ye özgü bir kavramdır. birileri kapı kapı dolaşıp insanlara başka şekilde mi anlatıyor diye de şaşırdığımdır.
  • ümmetçiler ile etnikçilerin kıl olduğu bir kavramdır.
hesabın var mı? giriş yap